Societatea Pieţe Prest poate să fie desfiinţată oricând

luni, 25 iunie 2012

În atenţia primarului Emilian Frâncu:

Societatea Pieţe Prest poate să fie desfiinţată oricând

Nicu Trandafir

Instalat joia trecută în funcţia de primar al Râmnicului, primul primar liberal, Emilian Frâncu, şi-a intrat în pâine dând dispoziţie celor de la ADP să cosească iarba din jurul Monumentului Independenţei din centrul oraşului. Noul primar a declarat că a dispus refacerea iluminatului în jurul tuturor monumentelor din oraş pentru ca valoarea acestora să fie remarcată şi în timpul nopţii. Frumos. Bun! Dar după părerea noastră de aceste lucruri ar fi trebuit să se ocupe salariaţii primăriei, ai ADP fără să fie nevoie de intervenţia unui primar. Dar dacă tot a început cu lucrurile mărunte credem că nu ar fi rău ca noul primar să rezolve o problemă aparent minoră dar care peste tot în lume arată nivelul de civilizaţie a unei comunităţi. Este vorba despre problema toaletelor publice. O problemă care a atras atenţia presei locale în campania electorală când fostul primar vroia să ofere posibilitatea taximetriştilor de a folosi aceste grupuri sanitare gratuit, într-o evidentă discriminare adusă celorlalţi cetăţeni ai oraşului. Râmnicu Vâlcea avea grupuri sanitare ( WC-uri) lângă podul Vinerii Mari, în Parcul Zăvoi, în parcul Mircea cel Bătrân şi în pieţe. Unele au dispărut în timp dar au fost construite altele. Din nefericire în zona centrală nu prea există. Râmnicenii care cunosc oraşul apelează la toaletele din River Plaza Mall. Sunt elegante, curate, întreţinute, dotate cu consumabile şi mai ales sunt gratuite. Cele ale oraşului sunt în administrarea acestui hibrid ilogic PIEȚE PREST, una dintre cele mai mari greşeli făcute de fosta administraţie care a încercat să salveze în aparenţă nişte locuri de muncă, de fapt o organigramă încărcată de şefi angajaţi pe criterii politice.

Toaletele din Râmnic sunt diferite faţă de cele din multe alte oraşe. În primul rând sunt scumpe, sunt foarte scumpe pentru cei care au nevoie permanent de ele, zi de zi ( taximetrişti, comercianţii din pieţe şi din magazinele din jurul acestora, vânzătorii de pepeni veniţi din alte judeţe etc). Aşa că PIEȚE PREST a inventat un abonament lunar. Abonament ca să faci pipi la preţ redus în toalete publice. Mai mare râsul! Dar pentru a nu plăti personal de supraveghere a acestora PIEȚE PREST ţine toaletele Râmnicului închise pe timpul nopţii. Aşa se face că sute de taximetrişti dar şi alte categorii de cetăţeni folosesc spaţiile verzi sau se ascund după autoturisme parcate pentru a putea să-şi uşureze vezica pe timpul nopţii. Ce trebuie să facă primarul Râmnicului? Păi trebuie să găsească soluţii logice şi legale pentru această problemă. WC-urile trebuie să fie accesibile oricui, non stop. Taxele percepute pentru folosinţa lor pot să dispară şi să se regăsească în alte tarife. Iar PIEȚE PREST, o societate comercială inutilă, poate să fie desfiinţată.

Această societate a ajuns să încaseze bani, într-un fel ilegal, din închirierea unor terenuri din domeniu public şi privat al Primăriei ( spaţii în care se fac acte de comerţ ambulant, se vând fructe, se parchează autoturisme). Tot PIEȚE PREST a ajuns să încaseze bani de la Grădina Zoologică, baze sportive, de agrement etc. Nu e normal! Primăria ar trebui să scoată la concesiune pieţele şi alte domenii de activitate iar din sumele încasate pe concesiuni ar putea plăti unei firme specializate întreţinerea toaletelor publice. Toalete la care accesul ar trebui să fie gratuit pentru toată lumea. Ar fi fost şi ridicol ca taximetriştii să facă chipurile reclamă unei societăţi comerciale pentru a putea să se uşureze gratuit iar ceilalţi cetăţeni să plătească bilet de acces. Nu este logic ce spunem domnule Frâncu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe