|marți, septembrie 28, 2021
  • Follow Us!

Restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din judeţul Vâlcea 

Restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din judeţul Vâlcea

• pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone

 Vineri, 22 iunie, C.N.A.D.N., conform art.44, alin. 2, Ordonanţei Guvernului nr. 43 / 1996 privind regimul drumurilor naţionale, introduce restricţia de circulaţie pe drumuri naţionale pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone,
Astfel, pe raza judeţului Vâlcea această restricţie se aplică pe toate drumurile naţionale, valabilă în intervalul orar 11.00- 20.00 din cauza avertizării meteorologice emisă de A.N.M.
Transporturile care nu se supun restricţiei de circulaţie, sunt:
ÔĽ Transporturi de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
ÔĽ Deplasarea vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicaţii şi telecomunicaţii, zone locuite şi obiective de interes naţional;
ÔĽ Transporturi funerare;
ÔĽ Transportul de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale;
ÔĽ Transporturi poştale;
ÔĽ Transporturi pentru distribuirea de carburanţi;
ÔĽ Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
ÔĽ Transporturi cu vehicule destinate prin construcţie tractării vehiculelor avariate;
ÔĽ Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor autovehiculelor să respecte recomandările şi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, aflaţi în zonele respective.
De asemenea, se recomandă conducătorilor de autovehicule să-şi planifice deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10 ÔÇô 18, iar posesorilor de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.
Se recomandă ca pasagerii bătrâni sau copii să fie protejaţi de razele solare. În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese pentru repausul şi hidratarea conducătorului auto.
Poliţia Rutieră avertizează totodată că din cauza temperaturilor ridicate, aderenţa pneurilor scade, şi implicit şi capacitatea de frânare.

Leave a Response