Posada dă bătălia finală la Rovinari

luni, 18 iunie 2012

• Fotbal, Liga a IV-a

Posada dă bătălia finală la Rovinari

• campioana Judeţului Vâlcea trebuie să învingă Apă Craiova pentru a i se alătura Oltchimului în eşalonul al treilea

Au mai rămas numai câteva zile până la cel mai important meci al echipei de fotbal Posada Perişani. Miercuri, 20 iunie, de la ora 17.30, la Rovinari, campioana Judeţului Vâlcea va întâlni pe CS Apă Craiova în barajul de promovare în Liga a III-a. Se va juca o singură partidă, în caz de egalitate la finalul celor 90 de minute vor avea loc două reprize de prelungiri, fiecare de câte 15 minute. În cazul în care egalitatea persistă, câştigătoarea se va decide în urma loviturilor de departajare de la 11 metri. În acest moment Judeţul Vâlcea mai are o singură reprezentantă în eşalonul al treilea, FC Oltchim, după ce Damila Măciuca a promovat în eşalonul secund.

Promisiunea lui Sandu

Încă de la începutul acestui sezon competiţional, primarul Comunei Perişani, Ion Sandu, anunţa că formaţia locală de fotbal, Posada, va câştiga campionatul Ligii a IV-a şi va ţinti promovarea. În condiţiile în care erau multe formaţii cu pretenţii, declaraţiile primarului păreau, mai degrabă, unele electorale. Lupta pentru şefia clasamentului s-a dus o perioadă între mai multe formaţii: Posada, Hidroelectra, Flacăra Horezu şi CSM Drăgăşani. A fost un sezon mai echilibrat decât de obicei şi în partea a doua a returului au evadat două candidate la participarea la baraj. Câştig de cauză au avut fotbaliştii din munţi, care au terminat la egalitate cu cei din oraşul viilor dar au fost avantajaţi de rezultatele directe. Mai mult decât atât, gruparea din Perişani a reuşit în acest sezon să facă eventul, a câştigat şi faza zonală a Cupei României, urmând să întâlnească în următorul turc el mai probabil pe FC Oltchim. De altfel, cele două echipe vor fi şi colege de serie în Liga a III-a dacă Posada trece cu bine de baraj. Pentru Posada Perişani au evoluat în acest campionat următorii jucători: Cruceru, Stanciu, A. Pufu, Bărbuţ, Creangă, M. Pufu, Negrescu, Voicu, Mătăsaru, Racolţa, Mocioacă, Fistogeanu, Paşoi şi Puşcatu. Altfel, campionii de la Vâlcea merg la Rovinari cu două zile mai devreme pentru a se acomoda cu terenul, semn că îşi doresc mult promovarea.

Probleme pentru Apă Craiova

Adversara fotbaliştilor de la Perişani este una valoroasă dar ar pierde partida la masa verde din cauza situaţiei delicate în care se regăseşte AJF Dolj. Forul oltean este condus în continuare de Nicu Neagoe şi Sorin Pătraşcu, deşi nu mai au acest drept în urma unei decizii definitive şi irevocabile a Judecătoriei Craiova luate în septembrie 2011, după un proces intentat de Silviu Bogdan. În plus, cei doi sunt şi suspendaţi din funcţii de FRF. La ultima şedinţă a Comitetului Executiv, membrii FRF au solicitat ca AJF Dolj să intre în legalitate până pe 13 iunie, altfel Apa Craiova riscă să nu susţină meciul de baraj, întrucât nu există un Birou Executiv legal care să valideze clasamentul Ligii a IV-a Dolj. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. Iată lotul campioanei Doljului: A. Firulescu, Ad. Surdu ÔÇô Dr. Ionele, D. Stanciu, Cl. Sodoleanu, Ad. Gheorghiţă, A. Lupu, R. Tătaru, I. Cofin, O. Trăistaru, T. Trăistaru, M. Niţă, Ad. Nedelea, C. Răduţ, An. Băia, C-tin Cojocaru, Cr. Stăncuţa, M. Tâmplaru, C. Marin, Ad. Dobre, Ad. Crişan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe