Ion Cîlea şi-a angajat fiul la Centrul Militar, instituţie din subordinea Consiliului Judeţean

joi, 7 iunie 2012

• Conflict grav de interese care trebuie să intre în atenţia ANI

Ion Cîlea şi-a angajat fiul la Centrul Militar, instituţie din subordinea Consiliului Judeţean

• În timp ce tătucul pozează în cel mai sărac şi cinstit politician vâlcean, fiul acestuia are o avere impresionantă: mai multe apartamente, maşini luxoase şi terenuri

Marian Dinu

De când comunistul-doctor-inginer Ion Cîlea a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, fiul său se pare că este un om norocos, pentru că tătucul a avut grijă să-i găsească diverse joburi şi locuinţe care să-i asigure o linişte materială. Asta pentru că bossul de la CJ Vâlcea a “tras sforile” pentru a-i găsi lui Daniel Valentin Cîlea un al doilea serviciu, întrucât salariul de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Filiala Râmnicu Vâlcea, se pare că nu era îndestulător.

Funcţii importante pentru fiu de la “TătucaÔÇ£ - Cîlea

În cursul anului trecut, Daniel Valentin Cîlea, cu sprijinul nemijlocit al tatălui său, a reuşit să se angajeze la UM 02569 Râmnicu Vâlcea (adică Centrul Militar Vâlcea), o instituţie sub coordonarea financiară... a Consiliului Judeţean Vâlcea şi unde preşedinte este minoritarul Ion Cîlea. De asemenea, clădirea în care funcţionează Centrul Militar Vâlcea (de pe strada Maior V. Popescu nr. 8) aparţine tot Consiliului Judeţean Vâlcea. În anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1362 din 27 decembrie 2001, prin care s-a atestat domeniul public al judeţului Vâlcea, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Vâlcea, a fost inclus la poziţia nr. 496, imobilul ,,Clădire Centrul Militar Judeţean”, situat pe strada Maior V. Popescu nr. 8 municipiul Râmnicu Vâlcea.
Potrivit declaraţiei de avere, în cursul anului trecut, Daniel Valentin Cîlea a ridicat de la Centrul Militar Vâlcea un salariu de circa 140 milioane de lei vechi, la care s-au adăugat cei 230 milioane de lei vechi de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale Râmnicu Vâlcea, unde deţine funcţia de consilier. De fapt, ambele instituţii au legătură directă sau indirectă cu Consiliul Judeţean Vâlcea, unde jupân este eternul comunist Ion Cîlea. Pe lângă toate aceste abuzuri, Ion Cîlea, prin intermediul fiului său, are o “pasiune” extraordinară pentru acumularea de locuinţe şi terenuri prin municipiul Râmnicu Vâlcea.

Averea familiei Cîlea Jr.

În urmă cu vreo doi ani, Daniel Valentin Cîlea deţinea, numai pe numele său, trei locuinţe, toate situate în Râmnicu Vâlcea. Concret, fiul lui Ion Cîlea avea atunci două apartamente în suprafaţă totală de circa 120 mp (cumpărate în anii 2000 şi 2007) şi o garsonieră de 46 mp, achiziţionată în cursul anului 2008. De altfel, această garsonieră a fost vândută de Daniel Valentin Cîlea în data de 8 iunie 2010 unei anume Marinela Maria Călin cu suma de 22.000 de euro. În urmă cu mai puţin de două luni, în data de 25 aprilie 2012, fiul preşedintelui CJ Vâlcea a mai vândut un apartament situat în cartierul Traian, Aleea Privighetorii, către familia Ivan, cu suma de 33.000 de euro. Pe lângă aceste bunuri imobile, Daniel Valentin Cîlea mai are un teren de 1.235 mp situat în intravilanul Râmnicului şi cumpărat în urmă cu opt ani. Potrivit experţilor imobiliari, acest teren are o valoare de piaţă de circa 200.000 de euro. Averea lui Daniel Valentin Cîlea mai cuprinde un autoturism de lux Mercedes cumpărat în anul 2005, iar între 2007 şi 2008, fiul comunistului Ion Cîlea a contractat credite în valoare totală de 94.000 de euro de la Banca Comercială Română. La toate acestea se mai adaugă cei 34 milioane de lei vechi luaţi anul trecut din închirierea locuinţelor lui Daniel Valentin Cîlea, plus salariul încasat de nora preşedintelui CJ Vâlcea de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, în sumă de circa 400 milioane de lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe