Fiul procurorului criminalist Ionescu, pistolar în stradă: a împuşcat un bărbat

joi, 14 iunie 2012

Fiul procurorului criminalist Ionescu, pistolar în stradă: a împuşcat un bărbat

Un bărbat a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, după ce a fost împuşcat cu un pistol cu gaze într-un parc din cartierul Ostroveni, din municipiu, în urna unui conflict între două grupuri de tineri, o persoană fiind audiată de către poliţişti. Tânărul care a folosit pistolul cu gaze este chiar fiul unui procuror criminalist.

Potrivit subinspectorului Alina Teodorescu, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea, primele date ale poliţiştilor arată că arma utilizată în conflict este un pistol cu gaze, la ora actuală persoana rănită fiind în stare stabilă.ÔÇ¿ÔÇ¿“A fost o altercaţie între două grupuri în cartierul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea. Facem cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentulÔÇ£, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.ÔÇ¿ÔÇ¿Persoana care a utilizat pistolul cu gaze, o armă neletală, a fost adusă la audieri, în timp ce rănitul, care are plăgi împuşcate în abdomen, la un picior şi la o ureche, primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

Fiul procurorului, implicat în mai multe scandaluri

ÔÇ¿Autorul a mai fost însoţit de alţi doi indivizi care până la sosirea poliţiştilor s-au făcut nevăzuţi. Atât victima cât şi agresorul au fost implicaţi, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri, având dosare penale pentru fapte cu violenţă. Cel care a tras aseară, 11 iunie, cu pistolul, a fost implicat, în anul 2007, într-un scandal la restaurantul VFM, în urma căruia pugilistul Liviu Ungureanu, medaliat cu bronz la Naţionalele României, badyguard la vremea respectivă, a fost lovit în cap de un grup de tineri care provocaseră scandal în localul respectiv. “Victima de la incidentul din cartierul Ostroveni a fost diagnosticată cu plagă prin împuşcare hipocondru stâng (creşterea în volum a splinei), abdomen acut, plagă prin împuşcare ureche şi umăr", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Parchetul Râmnicu Vâlcea vrea să-l “protejezeÔÇ£ pe Ionescu Junior?

Colegii procurorului Ionescu încearcă să-l scoată basma curată pe fiul acestuia. Cel puţin aceasta este concluzia limpede ca lumina zilei la citirea comunicatului de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea: “Referitor la ştirea vehiculată în mass-media, potrivit căreia fiul unui procuror din Vâlcea a fost implicat într-un conflict armat, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut, în seara zilei de 11.06.2012, în jurul orelor 1950, pe o terasă din apropierea Casei Știinţei din Râmnicu Vâlcea.

Din primele cercetări s-a reţinut faptul că, la data amintită, pe fondul unui conflict mai vechi, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane care au folosit obiecte tăietoare, respectiv săbii şi cuţite, precum şi un pistol cu bile din cauciuc, incident care a provocat scandal public.
Astfel, în timp ce I.M. împreună cu o altă persoană se aflau pe o terasă a unui restaurant din Râmnicu Vâlcea, la masa acestora au venit alte 3 persoane, respectiv M. D. C., I. Ș. Ș. şi D. V. dintre care una avea asupra sa o sabie tip macetă, ameninţându-l cu moartea.

Pe fondul atitudinii agresive a acestora, cei doi s-au ridicat de la masă şi au fugit, fiind urmăriţi de către ceilalţi. În aceste împrejurări, I.M. a reuşit să deschidă portiera maşinii şi să ia un pistol cu bile din cauciuc, pe care îl deţinea în mod legal, armă pe care a îndreptat-o către cei trei, cerându-le să nu îl mai ameninţe pentru că în caz contrar va uza de armă. În contextul în care I.M. continua să fie ameninţat cu moartea cu o sabie şi cu un cuţit, acesta a tras mai multe focuri de armă înspre cei trei, producându-i lui D. V. trei plăgi la nivelul urechii, umărului şi abdomenului.
În acelaşi timp, la faţa locului au venit doi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Vâlcea care au solicitat numitului I. M. să arunce pistolul, lucru pe care acesta l-a şi realizat, solicitând însă, permanent, pe durata conflictului, ca o persoană să anunţe poliţia.
Trebuie menţionat faptul că I.M. a formulat, la rândul său, plângere penală prealabilă faţă de M. D. C., I. Ș. Ș. şi D. V. pentru comiterea infracţiunii de ameninţare.
Conflictul preexistent între cei implicaţi în acest incident, este legat de faptul că, printr-un rechizitoriu, M. D. C. a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi lovire sau alte violenţe, cauză în care I.M. are calitatea de parte vătămată.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.ÔÇ£ ÔÇô se arată în comunicatul Parchetului.

Poliţia este verticală

Punctul de vedere al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea a fost mult mai concis decât cel al Parchetului: “În urma producerii evenimentului din municipiul Râmnicu Vâlcea, din data de 11.06.2012, a fost constituită o cauză penală în care poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale efectuează cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 321 din Codul Penal, urmând ca pe parcursul anchetei, să se stabilească participaţia fiecărei persoane implicată în conflict.ÔÇ£ ÔÇô a precizat purtătorul de cuvânt, Alina Teodorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe