Eusebiu Veţeleanu a cerut renumărarea voturilor, dar BEC a respins solicitarea ca inadmisibilă

joi, 21 iunie 2012

• Pentru că a descoperit nereguli în unele secţii de votare din Rm. Vâlcea,

Eusebiu Veţeleanu a cerut renumărarea voturilor, dar BEC a respins solicitarea ca inadmisibilă

În data de 15 iunie 2012, Eusebiu Veţeleanu, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la funcţia de primar al Râmnicului, a depus la Biroul Electoral Centrat o contestaţie prin care solicită renumărarea voturilor la alegerile locale 10 iunie 2012 pentru funcţia de primar, respectiv consiliu local. Astfel, Eusebiu Veţeleanu spune că unii preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare au eliberat procese-verbale cu modificări. “Pentru funcţia de primar al Râmnicului, în secţia de votare nr. 9, candidatul UNPR a obţinut 1.135 voturi valabil exprimate, candidatul USL a obţinut 241 voturi valabil exprimate, candidatul PDL a obţinut 115 voturi valabil exprimate, în condiţiile în care suma voturilor valabil exprimate, conform procesului-verbal eliberat în această secţie, este de 337. În secţiile cu numerele 11, 18, 20, 24, 28, 36, 44, 50, 57, 73, 85 şi 86 au existat modificări care lezează rezultatul voturilor valabil exprimate pe secţiile respective.

Pentru funcţia de consilieri locali, în secţia de votare nr. 4, candidatul USL a obţinut 305 voturi valabil exprimate, candidatul UNPR a obţinut 117 voturi valabil exprimate, candidatul PDL a obţinut 121 voturi valabil exprimate, ulterior procesul-verbal fiind modificat în favoarea candidatului USL, iar numărul voturilor valabil exprimate ajungând la 317 voturi. În secţiile de votare cu numerele 5, 10, 23, 25, 29, 34, 36, 37, 40, 46, 50, 55 şi 86 au existat modificări care lezează rezultatul voturilor valabil exprimate pe secţiile respective. Solicităm, de asemenea, şi reverifcarea proceselor verbale la Biroul de Circumscripţie nr. 1 Râmnicu Vâlcea, deoarece foarte multe dintre aceste procese-verbale greşit întocmite au fost corectate de către membrii Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Râmnicu Vâlcea. Depunem ca anexă procesele verbale de la secţiile mai sus menţionate în original”, menţionează Eusebiu Veţeleanu în cadrul adresei către BEC.

În răspunsul la solicitarea UNPR Râmnicu Vâlcea, Biroul Electoral Central a comunicat următoarele: “Potrivit prevederilor art. 91 din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, renumărarea voturilor poate fi solicitată numai prin întâmpinare depusă la secţia de votare, în timpul operaţiunilor de numărare şi totalizare a voturilor. În conformitate cu Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 83 din 6 iunie 2012, după încheierea procesului-verbal de centralizare a rezultatelor votării, la nivelul circumscripţiei comunale, orăşeneşti, municipale, de sector, judeţene şi al municipiului Bucureşti, după caz, nu se mai pot efectua operaţiuni de renumărare. În concluzie, conform precitatelor prevederi legale, cererile de renumărare a voturilor adresate Biroului Electoral Central sunt inadmisibile”.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe