Alexandru Cruceru, portarul Posadei Perişani, a învins moartea!

luni, 25 iunie 2012

Alexandru Cruceru, portarul Posadei Perişani, a învins moartea!

• portarul Posadei Perişani a leşinat în finalul meciului de baraj de la Rovinari • după ce a fost în comă şi a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti, Alex Cruceru şi-a revenit şi este în afara oricărui pericol

Alexandru Cruceru este un personaj binecunoscut în lumea fotbalului vâlcean. A apărat la mai multe formaţii printre care Cozia Călimăneşti şi FC Lăpuşata şi a fost portarul titular al campioanei judeţului Vâlcea, Posada Perişani, în meciul de baraj de la Rovinari, jucat cu FC Apă Craiova. Jucată pe o căldură sufocantă, partida a fost cu ghninion pentru cel căruia toţi pietenii îi spun ┬½Scrici┬½.

Căzut în minutul 120
 
O directivă dată de Comisia Centrală a Arbitrilor ii putea fi fatală lui Alex. CCA a decis să nu se facă pauze de hidratare şi în minutul 120 Cruceru s-a prăbuşit pe teren, a bătut de trei ori cu mâna dreaptă gazonul apoi timp de 20 de minute a primit îngrijiri medicale. A părut că îşi revine dar a fost transportat de urgenţă la spitalul din Târgu Jiu. Veştile au fost bune, îşi revenise şi lucrurile păreau să se îndrepte spre un făgaş normal. Din păcate, a intrat, din nou, în comă şi a fost transportat de urgenţă cu un elicopter la Bucureşti, unde a fost internat de urgenţă la Spitanul Numărul 9, acolo unde a început o adevărată luptă cu moartea. Au fost momente în care i s-au dat şanse minime de supravieţuire dar Alex a trecut cu bine peste starea critică şi acum este bine, a încput să mânânce, este conştient şi în afara oricărui pericol, alături de sora, de tatăl şi de cumnatul său care i-au fost alături în permanenţă. Doctorul Corneliu Toader, de la Spitalul de Neurochirurgie Alexandru Obregia, a confirmat că starea lui Alexandru Cruceru a cunoscut îmbunătăţiri semnificative: "Pacientul e bine. Nu e exclus ca tulburările pe care le-a avut să fie unele pe fond nervos. Va fi monitorizat oricum încă 72 de ore. Stă în şezut, a cerut să-i fie aduse banane, are poftă de mâncare. Nu este în niciun pericol acum".

A cerut schimbare?

Destule persoane care au fost la faţa locului au spus că Alex Cruceru le-a spus celor de la Perişani că îi este rău şi că vrea să fie schimbat. "La pauză dintre prelungiri jucătorul a venit şi i-a spus antrenorului că nu mai vede, are ameţeli şi acesta i-a zis: ┬½Du-te spală-te şi bagă-te în poartă┬╗. S-a întâmplat aproape de banca noastră de rezerve. Eu personal nu am auzit, dar persoane din anturajul meu au fost mai aproape şi mi-au confirmat acest dialog", a declarat Victor Naicu, antrenorul echipei craiovene. "A venit la mine şi mi-a zis ┬½Nea Toli, mi-e rău!┬╗ L-am masat un pic pe cap, i-am turnat nişte apă şi l-am întrebat ┬½Merge, Screech?┬╗ Mi-a zis că e mai bine....dar, dacă era după mine, nu trebuia să mai intre pe teren", a confirmat şi medicul formaţiei vâlcene. "Era ultimul minut al prelungirilor şi i-am spus să urce în atac, dar mi-a zis că nu mai poate şi imediat l-am văzut prăbuşindu-se, am fugit imediat spre el şi i-am acordat primul îngrijiri, l-am întors cu faţa în jos, să nu îşi înghită limba. El este credincios, ţine post miercurea şi vinerea, nu a mâncat şi de la căldură a făcut hipoglicemie şi i-a venit rău. Sperăm să îşi revină şi să fie bine", a spus şi antrenorul vâlcean, Costel Gaiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe