Viceprimarul din Boişoara, Mihai Săndulache, susţinut de pompierul dubios de la Rezervele Statului

luni, 21 mai 2012

• Spune-mi cu cine umbli, ca să-ţi spun cine eşti!

Viceprimarul din Boişoara, Mihai Săndulache, susţinut de pompierul dubios de la Rezervele Statului

Ne-a fost foarte greu să înţelegem aritmetica campaniei electorale a viceprimarului comunei Boişoara, Mihai Săndulache, cât şi tupeul lui formidabil de a mai candida după un eşec lamentabil alături de primarul Petre Popescu. După lungi socoteli, am înţeles totuşi cum stau lucrurile, mai ales că întreaga lui volumetrie se bazează pe un balon de săpun care se numeşte Ionel Giurescu, zis Veterinarul, din satul Găujani, un pompier în palma căruia se topesc o bună parte din banii pentru subvenţii de la APIA cât şi de la Rezervele statului.

Decizia Guvernului de a înfiinţa APIA, l-a găsit pe Ionel Giurescu asistent veterinar în comuna Boişoara. Printre obligaţiile sale de serviciu, a fost şi aceea de a întocmi listele cu cetăţenii comunei Boişoara care erau îndreptăţiţi să beneficieze de subvenţiile pentru animale acordate de stat prin APIA. Făcând o medie la numărul de crotalii solicitate la APIA, Ionel Giurescu a depăşit cu peste 30% numărul animalelor existente în comună, fapt care i-a adus, se pare, un profit anual frumuşel. De aici putem deduce şi uşurinţa cu care şi-a făcut o bună parte din frumoasa avere, ce poate fi invidiată chiar şi de un umil procuror DNA.

Anii în care Ionel Giurescu a fost asistent veterinar, au fost de glorie financiară pentru el. Pe lângă casa din satul Găujani, unde are o cârciumă şi un magazin, în ograda proprie au răsărit şi alte proprietăţi.( De remarcat pentru organele de control ale DSV, ar fi faptul că acea cârciumă nu are WC şi ne punem serioase semne de întrebare cu privire la autorizaţia de funcţionare, dacă există). Astfel, fostul veterinar mai are o casă în localitatea Tălmaciu şi un apartament în Sibiu. Dacă mai punem la socoteală şi cele două maşini noi, a sa şi a fiicei sale, avem imaginea completă a averii sale. Încă nu am reuşit să aflăm ordinea obţinerii acestor proprietăţi şi nici dacă la baza obţinerii lor a stat numai salariul de asistent veterinar şi beneficiile obţinute de pe urma activităţiilor comerciale din magazin şi cârciumă, aşa cum se laudă el.

Între timp, veterinarul s-a făcut pompier cu simbrie la Rezervele Statului din Câineni şi a devenit şi consilier la Obştea Mare, unde preşedinte este Popa Nicolae Robison. Și ca să fie în ton cu cerinţele momentului, fostul veterinar şi-a montat un gater pe Valea Găujanilor şi de circa un an de zile s-a apucat să toace pădurile moşnenilor, fără să aibă nici cel puţin autorizaţie de mediu. ITRSV-ul ar trebui să se autosesizeze deoarece, se pare că, nu este străin de furtişagurile din pădure. Gaterul ştie de ce. Poate că tot el ştie de ce i s-a mărit apetitul pentru pădurile moşnenilor şi a început să-l sape pe Robison ca să-i ia locul din fruntea Obştei Mari.

Actualul pompier al Rezervelor Statului se pare că mai ciuguleşte şi de pe la locul de muncă, câte ceva. În prezent, s-a gândit că ar fi o soluţie să-l sprijine pe viceprimarul Mihai Săndulache să ajungă primar. Dar nu oricum şi nici dezinteresat. Ionel Giurescu, zis veterinarul, a convenit, la ceas de taină, cu viceprimarul Săndulache, ca în schimbul susţinerii în campania electorală, să primească drept răsplată Căminul Cultural din satul Găujani, după ce viceprimarul va fi ales primar. Aici doreşte el să-şi mute magazinul şi cârciuma şi să dea o lovitură de graţie concurenţei din zonă. Ionel, zis veterinarul, va trebui să dea cu subsemnatul, în cel mai scurt timp, organelor abilitate ale statului. Procurorii vor fi aceia care vor stabili legătura de cauzalitate între averea frumuşică şi provenienţa ei. Sperăm ca noua guvernare, prin noii ei conducători, să pună lupa şi pe unul ca Ionel “VeterinarulÔÇ£ din Boişoara şi să-l întrebe cum justifică un pompier asemenea avere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe