Sub administrarea primarului Mateescu, Govora a rămas un sătuc dezolant

joi, 10 mai 2012

Trezeşte-te govoreanule!

Sub administrarea primarului Mateescu, Govora a rămas un sătuc dezolant

• Vorbele goale, înşirate, care sună frumos din coadă, nu ţin loc proiectelor, faptelor concrete!
• Colegul de partid al primarului ÔÇô Dan Niţu (SC DAMILA SRL) a întrerupt lucrările la proiectul cu finanţare europeană privitor la reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii Băile Govora

ÔÇ¿Tiberiu Pîrnău

Băile Govora, un peisaj dezolant, un sătuc cu pretenţii de staţiune. Pretenţii ale unor edili prea plini de sine şi leneşi în proiecte, în idei, în fapte concrete. Govora, în fapt, câteva hoteluri cu câte două, trei stele comuniste, un părculeţ neîngrijit, străzi ciuruite de trecerea anilor, trotuare îmbătrânite şi ele. Parcă şi casele din minunata staţiune de altădată au un aer trist.

Nu ai cum să nu te revolţi, când realizezi că de la an la an dispare un oraş, o staţiune este distrusă de indiferenţa, neputinţa, nevolnicia autorităţilor locale, dar şi judeţene. Turismul în alte vreamuri prosper este într-o stare de agonie, o comă profundă. Datorită lipsei de pricepere a primarului liberal Mihai Mateescu nu s-a investit nimic în oraşul, care acum trage să moară, să devină un fel de sătuc din apropierea Râmnicului!

Bineînţeles că vina pentru ceea ce au devenit Băile Govora o au în principal diriguitorii localităţii, aleşii oamenilor din zonă. Cei care nu au mişcat nimic în anii mulţi de guvernare locală. Nu am cum să nu mă refer la simpaticul, vorbăreţul, vrăjitorul primar Mihai Mateescu. Vorbele goale, înşirate, care sună frumos din coadă, nu ţin loc proiectelor, faptelor concrete! Domnia sa a găsit întotdeauna vinovaţi în alte părţi, însă niciodată nu a privit în oglindă. Sincer, m-a apucat un fel de furie, amestecată cu ciudă, atunci când am auzit că Primăria Băile Govora nu a cheltuit vreo 7 miliarde de lei la sfârşitul anului trecut iar banii au ajuns înapoi la bugetul de stat.

M-a scos din sărite şi explicaţia puerilă a primarului Mateescu. Nu are rost să menţionez aici spusele “vrăjitorului” edil. În loc să adopte poziţia struţului, una de bun simţ, omul a început să caute un ţap ispăşitor în te miri ce ogrăzi. Păi cum să nu te apuce furia, când ştii sărăcia în care se zbate Govora. Cu cele 7 miliarde, s-ar fi putut asfalta vreo trei străduţe din amărâtul de orăşel. Dar, oamenii au conducătorii, pe care şi i-au ales.

Poate că într-o anumită măsură, Govora şi oamenii săi îşi merită soarta. Revin la primarul cel cu gura mare şi realizări spre zero. De vreo 4, 5 ani se laudă cu nişte proiecte cu finanţare europeană, care vor schimba faţa staţiunii. Ce se întâmplă cu ele, domnule Mateescu? Au stagnat! Acestea trebuiau finalizate la sfârşitul lunii aprilie 2012, dar constructorul coleg de partid cu primarul ÔÇô Dan Niţu, patronul SC DAMILA SRL, a întrerupt lucrările de vreo câteva săptămâni. Oare cât timp românii vor mai putea să fie amăgiţi din patru în patru ani, de gargări electorale? O întrebare retorică. Totuşi, trezeşte-te românule, vâlceanule, govoreanule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe