Simbolul UNPR la Râmnicu Vâlcea este Mircia Gutău

luni, 14 mai 2012

• Preşedintele Gabriel Oprea, la lansarea candidaţilor din judeţ:

“Simbolul UNPR la Râmnicu Vâlcea este Mircia Gutău”

• “Eusebiu Veţeleanu este singurul om pentru care voi accepta să lucrez în Primăria Râmnicului”, a menţionat Mircia Gutău

Vineri, 11 mai, la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, a avut loc festivitatea de lansare a candidaţilor din judeţul Vâlcea ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), eveniment la care au participat peste 2.500 de membri şi simpatizanţi ai partidului. La momentul electoral de la Sala Sporturilor au ţinut să fie prezente următoarele personalităţi: Gabriel Oprea - preşedintele UNPR, Dan Constantin Mazilu - liderul UNPR Vâlcea, Mircia Gutău - preşedintele Organizaţiei Municipale UNPR Râmnicu Vâlcea, Eusebiu Veţeleanu - candidatul partidului la Primăria Râmnicului, Petre Grigore - candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Lavinia Șandru - vicepreşedinte UNPR, Gheorghe Bica - vicepreşedinte al partidului, Dinu Gheorghe - vicepreşedinte al Departamentului de apărare şi siguranţă naţională din cadrul UNPR, precum şi candidaţii formaţiunii politice din Vâlcea la funcţiile de primar, consilieri judeţeni şi consilieri locali.

Cel mai ovaţionat moment de către cei prezenţi a fost discursul de la tribună al fostului primar al Râmnicului, Mircia Gutău, care, printre altele, a spus: “Aşa cum mă ştiţi, atunci când îmi propun un lucru, îl duc la bun sfârşit cu succes. În această campanie electorală, mi-am propus ca noul primar al Râmnicului să fie Eusebiu Veţeleanu. Vreau să vă asigur că Veţeleanu va continua proiectele importante pe care le-am demarat eu în 2009. Am avut zeci de întâlniri şi vom continua aceste întâlniri pentru a explica de la om la om care sunt proiectele prioritare pentru zonele oraşului. Aşa cum v-am obişnuit pe vremea când eram primar, vom relua întâlnirile lunare pe cartiere cu cetăţenii. Eu cred că dezvoltarea municipiului, fiecărui cartier, se poate face după o consultare prealabilă cu locuitorii. Cei care se îndepărtează de oameni nu ajung departe. Orice consultare cu cetăţenii va fi prioritară pentru noi. Vreau să vă asigur că nu vă veţi înşela în ceea ce-l priveşte pe Eusebiu Veţeleanu. V-am rugat în 2010 să-l sprijiniţi pe actualul primar, care, din păcate, m-a decepţionat. Eusebiu Veţeleanu este singurul om pentru care voi accepta să lucrez în Primăria Râmnicului şi să-l ajut efectiv pentru ca proiectele pe care le propunem în campania electorală să fie duse la îndeplinire. Nu ne veţi auzi în această campanie aruncând cu noroi asupra contracandidaţilor. Eu cred că în 2012 trebuie să venim cu programul nostru şi trebuie să spunem care sunt deosebirile între programul nostru şi programele adversarilor noştri. Eu mai cred că în 2012 veţi alege varianta cea mai bună, iar varianta cea mai bună pentru Râmnic este Eusebiu Veţeleanu. Am reuşit ca, în câteva luni de zile, să aducem Organizaţia UNPR Râmnnicu Vâlcea la peste 3.200 de membri. Atunci când votaţi pe Veţeleanu să votaţi şi lista de candidaţi UNPR la Consiliul Local, o listă extraordinar de bună şi în care se regăsesc oameni care nu au mai făcut politică. Acesta este un lucru extraordinar de important”.

Gabriel Oprea: “Eusebiu Veţeleanu este o valoare în administraţie”

La rândul său, Gabriel Oprea, liderul UNPR, a spus că partidul pe care îl conduce reprezintă garanţia stabilităţii politice în România. “UNPR a dovedit în ultimii doi ani că este un partid care oferă stabilitate politică şi economică în România, el ferind naţiunea de a intra în derapaje economico-sociale. UNPR a sprijinit fosta guvernare în momente foarte grele pentru România. Priviţi la ce se întâmplă acum în Spania, Italia, Irlanda şi la alte state unde se taie salarii. Ne uităm la criza economică din Grecia, dar noi putem spune că România, în acest moment, este un stat stabil economic”, a precizat Oprea. Referindu-se la sprijinul pentru actuala guvernare preşedintele progresiştilor a precizat că UNPR are un protocol semnat cu PSD structurat pe mai multe proiecte cu caracter social-democrat. “Avem cu PSD semnat un protocol care priveşte mai multe domenii pe latura social-democrată. Prima lege la care ţinem foarte mult, şi care se discută în plenul Parlamentului pe capitole, este taxarea averilor mari şi foarte mari. Să ne uităm în SUA unde preşedintele Obama face acelaşi lucru şi atunci este firesc, ca în momente dificile, cei care au mai mult să dea pentru cei care au mai puţin dar şi mai multe nevoi. Noi, în afară de aceste proiecte, nu am cerut nici o funcţie în actuala guvernare”, a precizat Gabriel Oprea.
Referindu-se la candidaţii UNPR din Vâlcea, preşedintele progresiştilor a spus despre Eusebiu Veţeleanu, candidatul la funcţia de primar al Râmnicului, că este deja învingător: “Pe 10 iunie, seara, Râmnicu Vâlcea va avea un nou primar. O valoare în administraţie. Și acesta este Eusebiu Veţeleanu. UNPR, la Vâlcea, are un adevărat simbol. Simbolul UNPR la Vâlcea este fostul primar al municipiului, Mircia Gutău. UNPR a fost alături de Mircia Gutău şi la bine şi la greu”.

Eusebiu Veţeleanu: “Ne interesează pentru că eu vreau să lucrăm în echipă”

În fine, candidatul UNPR Eusebiu Veţeleanu a spus: “O parte dintre dumneavoastră mă cunoaşteţi din presă, unde am lucrat aproape 13 ani, o parte mă cunoaşteţi încă de la debutul meu în administraţia publică locală, care a avut loc cu 8 ani în urmă, datorită lui Mircia Gutău. Perioada petrecută în mass media mi-a oferit oportunitatea de a cunoaşte mai bine atât oamenii simpli şi problemele lor, cât şi oamenii din mediul politic şi administrativ. De aceea, atunci când Mircia Gutău mi-a propus să-i fiu alături în campania electorală din 2004, nu am stat pe gânduri şi mă bucur că am făcut această alegere. Anii petrecuţi alături de dânsul în primărie, colaborarea foarte bună pe care am avut-o cu toate departamentele şi direcţiile subordonate acestei instituţii au contribuit la formarea mea în domeniul administraţiei. Am fost şef al unui serviciu din cadrul primăriei, consilier al primarului, consilier local şi viceprimar, aşadar pot spune şi demonstra că am experienţa necesară pentru a administra eficient municipiul nostru. Am întocmit un program electoral pentru următorii 4 ani care se adresează tuturor segmentelor de populaţie din Râmnicu Vâlcea. Am folosit în discursul meu de mai multe ori sinatagma ┬½ne interesează┬╗. Ne interesează pentru că eu vreau să lucrăm în echipă. Atunci când faci lucrurile doar de capul tău, acestea pot ieşi prost, iar cei din jurul tău se dezbină. Voi lucra în echipă cu Mircia Gutău, căruia vreau să-i mulţumesc pentru încredere şi susţinere. Am lucrat împreună în primărie vreme de 6 ani şi am făcut o echipă foarte bună. Pentru mine, Mircia Gutău a fost un model în administraţie; am învăţat mult de la domnia sa, m-a format, de aceea nu m-am putut dezice de dânsul în nici un moment. Alţii au făcut-o, întorcându-i spatele, după ce s-au văzut cu sacii în căruţă. Pentru mine, şi sunt convins că şi pentru dumneavoastră, Mircia Gutău a fost cel mai bun primar al Râmnicului şi unul dintre cei mai buni primari din ţară. De aceea, sunt convins că lucrând în echipă cu dânsul, voi performa şi eu”.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe