Reprezentant al Băncii Mondiale, în vizită la primarul Horăscu din Prundeni

joi, 10 mai 2012

Reprezentant al Băncii Mondiale, în vizită la primarul Horăscu din Prundeni

Marţi, 8 mai, Primăria Prundeni a fost vizitată de reprezentantul Băncii Mondiale, în persoana doamnei Arabela Sena Aprahamian, M. Sc., Emba, senior private sector development specialist, pentru a monitoriza implementarea proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, un proiect implementat prin Banca Mondială şi Guvernul României.
Prin implementarea acestui proiect a fost introdusă fibra optică la nivelul întregii comune şi un suport de bandă garantată de viteză la internet de 512 kb/s iniţial şi mai târziu 2mb/s. Au fost achiziţionate 20 de calculatoare ce au fost distribuite, după cum urmează: 10 calculatoare la Școala coordonatoare, 6 calculatoare la Punct Acces Public la Informaţie, 1 calculator la biblioteca comunală, 3 calculatoare în primărie. Din momentul introducerii fibrei optice în localitate, aproximativ 500 de familii din comună s-au conectat la internet în sistem privat. În prezent în şcolile din comuna Prundeni funcţionează peste 120 de calculatoare, table smart şi videoproiectoare în fiecare sală de clasă, în acest fel elevii claselor V-VIII au posibilitatea să lucreze intensiv pe aceste echipamente.

Totodată la Punctul Acces Public la Informaţie situat în satul Calina, este dotat în prezent cu 25 de calculatoare accesul fiind gratuit.
În această locaţie au fost instruiţi pe diferite specializări (IT, limba engleză, antreprenoriat, ospătar-bucătar, frizer-coafor) prin implementarea altor proiecte depuse de Primăria Prundeni, aproximativ 200 de funcţionari din 7 comune din zona de sud a judeţului Vâlcea şi peste 800 de şomeri, persoane în căutarea unui alt loc de muncă, agricultori, agenţi economici, salariaţi în domeniul privat
Prin uzitarea suportului tehnic oferit de proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, specialiştii din cadrul Primăriei Prundeni au depus şi implementat 17 proiecte cu finanţare europeană. Reprezentatul Băncii Mondiale a rămas suprins plăcut de activitatea desfăşurată de comunitatea din Prundeni şi pentru concretizarea acestor activităţi a realizat un material video de aproximativ 50 minute pentru a-l prezenta pe 25 iunie la Washington în vederea susţinerii promovării prelungirii perioadei de implementare a proiectului la nivel naţional pentru comunităţile participante la proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe