Primarul şi viceprimarul din Păuşeşti Otăsău îşi prezintă realizările din perioada 2008-2012

joi, 17 mai 2012

Într-un drept la replică transmis pe adresa redacţiei noastre,

Primarul şi viceprimarul din Păuşeşti Otăsău îşi prezintă realizările din perioada 2008-2012

Referitor la articolul ,,Populaţia vrea schimbarea clanului Pîrvulescu-Avan” v├ú solicit├úm prin prezenta următorul drept la replică:

 În perioada 2008-2012,de când localitatea P├úuşesti este condus├ú de Pîrvulescu Gheorghe, primar şi Avan C├út├úlin, viceprimar, au fost depuse patru proiecte edilitare de dezvoltare, cu sursă de finanţare europeană,proiecte nefinanţate de guvernarea portocalie de tristă amintire pentru România, din diferite cauze absolut subiective.

 Pîrvulescu Gheorghe, deţine (virgulele dintre subiect şi predicat îi aparţin primarului ÔÇô nr) un singur autoturism marca Volkswaghen Passat, fabricat în anul 2004, achiziţionat în anul 2009, iar viceprimarul Avan C├út├úlin, nu deţine niciun autoturism, el circulând cu un Logan autoutilitară, achiziţionat în anul 2007, în leasing de societatea comercială, deci înainte de a fi ales viceprimar în anul 2008!

 Referitor la case şi terenuri achiziţionate în perioada 2008-2012, de noi, precizăm în mod ferm că nu există asemenea achiziţii, iar în cazul în care demonstraţi dumneavoastră că noi am fi achiziţionat asemenea bunuri, suntem de acord să le donăm automat unei fundaţii pe care o alegeţi dumneavoastră!

Este ştiut de către locuitorii din P├úuşesti,faptul că locuinţa din satul Bărcănele a viceprimarului a fost moştenită de la socrul său Răducan Ion, în anul 1987, locuinţa pentru care s-a transferat dreptul de proprietate la fiica sa,iar casa din satul P├úuşesti-Ot├úsau a fost construită în anii 2006-2007, existând procesul verbal de recepţie a lucrărilor, emis cu trei luni înainte de momentul investirii în funcţia de viceprimar.
 

Despre investiţiile efectuate în localitate în această perioadă dorim să precizăm că NU AM BENEFICIAT de fonduri guvernamentale şi numai chibzuirea şi utilizarea în condiţii de eficienţă maximă a sumelor provenite din taxele şi impozitele locale, a făcut posibil ca în patru ani să reabilitam şi modernizăm următoarele obiective de interes public :
 - toate cele cinci unităţi şcolare reabilitate termic la standarde europene
 - ambele cămine culturale reabilitate şi dotate cu toalete moderne
 - dispensarul medical reabilitat şi dotat cu toaletă modernă şi instalaţie de 
 încălzire centrală
 - sediul primăriei reabilitat total la interior ,urmând ca în acest an să
 finalizăm şi exteriorul acesteia.
- construirea a două terenuri de sport moderne(la ultimul dintre ele manopera de execuţie fiind efectuată de către cetăţenii care beneficiază de ajutor social,iar lucrările de compactare şi nivelare a agregatelor minerale,au fost executate de două societăţi comerciale în mod GRATUIT,lucru specificat şi confirmat în procesul verbal de recepţie a lucrărilor.
- s-au asfaltat uliţele săteşti din patru sate ale localităţii ,pe o lungime de cca. 4,1 km,în timp ce pe mandatul fostului viceprimar, nu s-a turnat nici măcar un metru de asfalt ;
- s-a completat sistemul public de iluminat cu cca. 200 lămpi noi şi s-au înlocuit în totalitate becurile ,cu becuri economice,lucru care a permis ca durata de funcţionare să se extindă pe toată perioada nopţii.
- au fost executate trei locuri de joacă pentru copii
- s-au executat lucrări de extindere a sistemului de alimentare cu apă în patru sate,gradul de acoperire fiind de 97%.
- lucrările de dezăpezire nu au fost execuate cu firme ,,prietene ÔÇ£ci cu persoana fizică Gunie Gheorghe ,căruia s-a plătit imensa suma de 25 lei /ora,numai în perioada codulul porocaliu;comparaţi cu sumele plătite de alte primării vă rog şi trageţi concluziile !
- fiica viceprimarului are un singur magazin, care nu este nici măcar zugrăvit şi în care cu certitudine găsiţi cele mai mici preţuri din localitate!Mai mult ,în anul 2008 acesta avea trei magazine ,dar două au fost închise în anii 2008-2009 ,datorită faptului că viceprimarul nu a mai putut să se ocupe de acestea ! 

 
Poate este important să specificăm faptul că în anul 2008,când Avan Cătălin,a preluat mandatul de viceprimar nici o unitate şcolară nu avea autorizaţie de funcţionare, deoarece nu întrunea conditiile legale şi că gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale(departament aflat în directă subordonare a viceprimarului)a crescut de la 45-50 % în 2007-2008 la circa 93-94% în anii 2010 şi 2011,fapt care a permis investiţiile amintite mai sus.
 Vă mulţumim anticipat pentru publicarea acestui material ,ca drept la replică şi vă asigurăm în continuare de totală transparenţă în relaţia cu mass-media,lucru de altfel confirmat în trecutul apropiat de Ziarul de Vâlcea!

 Primar
Pîrvulescu Gheorghe

 Viceprimar
 Avan Cătălin

NR ÔÇô Titlul ne aparţine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe