Populaţia vrea schimbarea clanului Pîrvulescu ÔÇôAvan

joi, 3 mai 2012

Căpuşele din Păuşeşti Otăsău sunt în pericol!

Populaţia vrea schimbarea clanului Pîrvulescu ÔÇôAvan

Nicu Trandafir

Păuşeşti Otăsău este una din puţinele localităţi vîlcene în care administraţia locală nu a fost în stare să promoveze măcar un proiect edilitar care să fie finanţat de Guvern sau de Uniunea Europeană. Localitatea arată deplorabil faţă de comunele limitrofe. Cetăţenii au sărăcit, lumea nu are bani, nu există perspective, tineretul a migrat spre ţări străine. În schimb primarul Gheorghe Pîrvulescu ( ales prima dată în urmă cu 8 ani) şi viceprimarul Cătălin Avan, ambii liberali, s-au îmbogăţit, familiile lor au prosperat. Și-au cumpărat case, terenuri şi autoturisme, şi-au clădit societăţi comerciale care spoliază populaţia, au pus de o parte bani în conturi pentru zile negre. Zile care se apropie pentru ei!

Propunere cu surprize

Sorin Ionel Roiban, fost viceprimar ţărănist al comunei Păuşeşti Otăsău, emigrat în SUA în 1999 şi devenit între timp cetăţean american, ne-a trimis un mail prin care ne ruga să documentăm un reportaj în comuna sa natală: “Știu că vă pricepeţi, vă citesc constant pentru a afla ştiri din Vîlcea, vă rog să mergeţi în Păuşeşti să scrieţi un reportaj. O sa rămâneţi uimiţi de ce veţi vedea, de ce veţi auzi şi afla. Sunt sigur că veţi avea curajul să publicaţi adevărul!” ne scria acum o săptămână fostul viceprimar ţărănist.

În Păuşeşti localnicii care deţin autoturism trebuie să schimbe des cauciucurile de pe partea dreaptă. Asta pentru că niciun drum asfaltat nu este sufient de larg ca să permită menţinerea autoturismului cu toate roţiile pe drumul asfaltat. Sediul primăriei arată deplorabil, nu există măcar un coş de gunoi, iar banca de lemn de la intrare are o sută de ani vechime şi nu a mai fost vopsită de minim 30 de ani. Comuna nu are stadion iar echipa locală este nevoită să-ţi desfăşoare meciurile de acasă pe terenurile comunelor din jur. Recent primăria a dat 750 de milioane de lei pentru amenajarea unui miniteren de fotbal al cărui preţ real îl estimăm a fi sub 300 milioane lei, În Păuşeşti nu există niciun loc de distracţie pentru tineri sau de recreere penru persoane vîrstnice. Nu e cinematograf, club, discotecă, cămin cultural modern, club al pensionarilor. Nu există locuri de joacă pentru copii sau parcuri. Iluminatul stradal lasă de dorit. Uzina de alimentare cu apă datează din al doilea război mondial, nu există loc de depozitare a deşeurilor. Primăria nu are în dotare decât un Logan. Nu a achiziţionat niciun utilaj, nici măcar un tractor, asta pentru ca lucrările de deszăpezire şi altele să poată fi date direct unor firme de casă ale primarului.

Liberalii sunt atât de bine înfipţi financiar în zonă încât au reuşit să obţină primele 6 locuri pe listele de consilieri locali, abia pe poziţia 7 fiind primul pesedist asta cu toate că Păuşeştiul face parte din Colegiul Electoral al deputatului PSD Aurel Vlădoiu. Primarul Pîrvulescu şi vicele Avan au manevrat anual un buget de multe miliarde de lei, buget atât de mare datorită taxelor şi impozitelor achitate de cunoscuta societate Forestcov care are terenuri de producţie şi sediul, plus salariaţii, înregistraţi la Primăria Păuşeşti Otăsău. Aşadar existau bani pentru cofinanţarea unor proiecte edilitare sprijinite de ministere sau UE dar realizarea acestor proiecte însemna efort din partea edililor, dese deplasări la Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Craiova, plus controale de audit în plus ale Curţii de Conturi. Gaşca liberală nu a vrut nici să muncească nici să aibă controale. A preferat să acorde sume din buget unor “clienţi” siguri. Din păcate mulţi dintre ei neplătitori de taxe şi impozite în Păuşeşti. “Uitaţi-vă la casele viceprimarului şi la magazine o să vedeţi că sunt vopsite cu acelaşi lavabil care a fost folosit la şcolile din comună” spune un localnic.

Ne-am săturat de ei

“Primarul a devenit duşmănos şi încrezut. E schimbat cu totul. Funcţia şi banul i-au luat minţile. Când a ajuns primar avea 50 de kg acum uitaţi-vă la el a trecut de suta de kile. Primarul are acum trei maşini, şi-a ţinut fata în facultate a Craiova, i-a cumpărat acolo apartament. De unde atâţia bani pentru că soţia lui nu are serviciu?”
“Vicele Avanu şi-a făcut două case şi două magazine. A băgat-o pe fata lui lângă deputatul Buican secretară. E duşmănos obligă pe toată lumea să cumpere alimente de la magazinele lui. Dă şi pe caiet şi oamenii cumpără că nu au încotro chiar dacă preţurile sunt mai mari. Dacă cumperi din alt magazin cînd ai nevoie de ceva de la el te trimite la plimbare”.

Acestea sunt câteva din declaraţiile unor cetăţeni care s-au săturat de conducerea liberală. Pentru a îi ajuta, pe ei şi pe alţii, în campania electorală “Ziarul de Vâlcea” va prezenta programele electorale ale celorlalţi competitori : UNPR, PDL, PP DD şi PAS care au depus liste de candidaturi. Îi sfătuim şi pe pesediştii din Păuşeşti să nu îl voteze pe primar pentru că au fost păcăliţi cu listele de la consilieri. Electoratul din această localitate are variante destule de a alege. Există şanse reale să ajutăm această comunitate să scape de nişte administratori care nu au dovedit decât că îşi urmăresc interesele personale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe