Ion Nicolae preşedintele PP-DD Vâlcea

joi, 24 mai 2012

Ion Nicolae, preşedintele PP-DD Vâlcea:

“Prin execuţia bulevardului, desfiinţăm bariera artificială a Râmnicului, numită calea ferată”

La începutul acestei săptămâni, în cadrul unei conferinţe de presă, Ion Nicolae, preşedintele PP-DD Vâlcea şi candidatul partidului la funcţia de primar al Râmnicului, a readus în discuţie proiectul de realizare a unui bulevard pe actualul amplasament al căii ferate din Râmnicu Vâlcea: “Proiectul va fi amplasat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, din zona barajului din Nord şi până în zona Boromir. Pe această suprafaţă de aproximativ 6 kilometri am în vedere să construim împreună pe actualul amplasament al căii ferate un bulevard pe patru benzi, iar calea ferată să fie introdusă în subteran. Lucrările se vor executa prin excavaţii la suprafaţă din zona de intersecţie cu drumul DN 7 şi până la intersecţia cu bulevardul Tudor Vladmirescu. Tot prin lucrări de excavaţii la suprafaţă se vor executa din zona de intersecţie a străzii Dacia până în zona Boromir. Între aceste puncte amintite, respectiv străzile Dacia şi Tudor Vladimirescu, lucrările vor fi executate prin săpare subterană.

Aduceţi-vă aminte că, în anul 2007 spre 2008, am făcut toate demersurile legale şi am obţinut, la vremea aceea, introducerea municipiului Râmnicu Vâlcea în Polul de Dezvoltare Urbană. Asta înseamnă că Râmnicul poate să folosească bani europeni pentru punerea în operă a proiectelor promovate. Ce este totuşi tragic pentru vâlceni este următorul lucru: că noi avem la această oră posibilitatea să folosim 100 milioane de euro, iar noi, pe 2011, am reuşit să absorbim doar 7 milioane de euro. Eu, în calitate de primar, ştiu, pot şi vreau să fac aceste lucrări. Dacă noi, ca administraţie publică locală, nu vom întreprinde toate demersurile necesare, atunci nu vom avea sorţi de izbândă. Nu există altă cale de dezvoltare a Râmnicului şi ar fi o mare greşeală dacă nu s-ar realiza proiectul de realizare a bulevardului pe actualul amplasament al căii ferate. Este şansa noastră, este varianta prin care noi putem să realizăm cel puţin 2.500 de locuri de muncă şi să putem să dezvoltăm municipiul Râmnicu Vâlcea. Prin execuţia bulevardului desfiinţăm această barieră artificială, numită calea ferată, barieră ce desparte cartierul Ostroveni de centrul municipiului”.

Printre proiectele înscrise în programul electoral al candidatului PP-DD, Ion Nicolae, se mai numără: continuarea proiectelor începute, viabile şi reducerea preţurilor contractate; crearea a minim 2.500 locuri de muncă prin investiţiile promovate; case pentru tineri; crearea de spaţii verzi, parcuri şi locuri de joacă; diminuarea costurilor de încălzire a locuinţelor prin termoizolarea blocurilor pe banii primăriei; creşterea siguranţei cetăţeanului; pistă de role pentru tineri, în zona centrală; amenajarea râului Olăneşti şi crearea unei zone de promenadă; debarcader la Malul Alb; parcare subterană de 500 de locuri sub parcul Mircea cel Bătrân; parcare subterană de 1.500 de locuri sub dealul Capela; prelungirea bulevardului Nicolae Bălcescu printr-un tunel, în zona dintre Arhiepiscopia Râmnicului şi Colegiul “Mircea cel Bătrân”, până la fosta unitate militară de la Vlădeşti, etc.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe