Ion Crăciunescu, acuzat că a luat BANI de la CFR. Paszkany neagă!

luni, 21 mai 2012

Ion Crăciunescu, acuzat că a luat BANI de la CFR. Paszkany neagă!

Ion Crăciunescu este anchetat de Oficiul Naţional de prevenire si combatere a spălării banilor după ce ar fi încasat sume ilicite de la Arpad Pazkany, finanţatorul lui CFR Cluj, prin intermediul unor conturi aflate în Insulele Cayman. Informaţia este lansată de Adrian Porumboiu, finanţatorul lui FC Vaslui.
Adrian Porumboiu a făcut mai multe afirmaţii şocante într-un dialog cu Cătălin Tolontan, publicat pe site-ul tolo.ro.
"Vreţi să vă spun eu cum pozează Ion Crăciunescu şi, de fapt, cât de mult îi plac banii, dar fără să-i muncească? Vă spun! Eram în tribună cu George Copos şi cu un tip care am aflat că lucrează la lupta împotriva spălării banilor. Și Copos mi-a zis că tipul i-a mărturisit că există o anchetă privitoare la bani mutaţi dinspre Paszkany spre Crăciunescu în nişte conturi din Insulele Cayman", susţine Adrian Porumboiu.

"Omul de la Spălarea Banilor îmi zice să tac din gură, să nu zic nimănui. Plec de la meci, îi zic lui Daniel Stanciu: "Băi, găseşte-l pe idiotul de Crăciunescu!" şi fugim acasă la Ion. Nu m-a mai interesat tot ce au făcut arbitrii împotriva mea, nu m-a interesat decât că prietenul meu putea avea o mare problemă. (ÔǪ) Ajungem la Ion acasă. Îi spun tot, asta e, poate am greşit, poate nu, dar l-am socotit prietenul meu, am fost ca fraţii zeci de ani. Ioane, eşti un tâmpit dacă faci asta! Viaţa e scurtă, ai fost un mare arbitru, cum să te compromiţi în halul ăsta?", a mai povestit Porumboiu.

Finanţatorul lui FC Vaslui a continuat cu detaliile: "Mai mult, la vreo câteva zile, de la mine din maşină, l-am sunat pe omul ăla şi Crăciunescu auzea tot ce vorbeam cu el. Eu îi zic tipului "Hai, domnule, că nu te cred, Ion n-ar face aşa ceva". La care ăla îmi zice, râzând: "DomnuÔÇÖ Porumboiu, sunt sigur pe ce zic, atenţie că aparenţele înşală!" (ÔǪ) Hai să zicem că agentul ăla n-are dreptate şi nu e nici un cont în Cayman. La scurtă vreme, adică recent, mă sună Nicolae Badea de la Dinamo şi îmi spune: "Prietenul nostru, Crăciunescu, s-a văzut cu cei de la CFR".
Porumboiu a mai spus că Adrian Mititelu cotiza cu câte 10.000 de euro pe lună la şeful CCA.
"Ia întrebaţi-l pe Mititelu cum îi dădea 10.000 de euro pe lună lui Crăciunescu! Înţelegeţi? 10.000 de euro de la un singur club. Acum poate pricepeţi de ce se ţine de scaunul ăla de la CCA! Păi, pentru 3.000 de euro pe lună? Nu, domnule, pentru mult mai mult. Păi, ia vedeţi la Neţoiu cât i-a dat când a luat Dinamo campionatul! Bani grei de tot, pe hârtii, alea sunt grave. Da, o să zică lumea că sînt nebun. Și ce dacă?", a mai spus Porumboiu.

Ion Crăciunescu a recunoscut discuţia cu Adrian Porumboiu, dar neagă vehement acuzele care i-au fost aduse.
"A fost la mine acasă. Și mi-a povestit că la meciul cu Rapid cineva a venit în tribună la el şi i-a spus ceva despre nişte conturi şi legături. (ÔǪ) Omul care i-a zis asta e nebun. Mai departe. După vreo două zile, Porumboiu vorbea pe un telefon cu tipul ăsta de la Spălarea Banilor şi pe alt telefon am auzit ce vorbea şi l-am sunat eu pe ăla. (ÔǪ) Și i-am zis că să pună tot ce are pe masă dacă e de la un organism al statului, nu să umble cu prostii din astea. Nu am nici o legătură cu Paszkany. E o nebunie ce spune Porumboiu sau omul ăla!", a declarat Ion Crăciunescu.
La rândul său, şi Arpad Paszkany neagă varianta lui Adrian Porumboiu.
"Asta n-am mai auzit-o! S-au spus multe fantasmagorii, dar asta e o ficţiune a unor oameni bolnavi. Nu comentez afirmaţiile unor oameni bolnavi. Serios, ce pot spune? Nu sunt un fan al lui Crăciunescu, nu l-am văzut decât, cred, o dată în viaţa mea, fugitiv. Nu comentez mai mult", a spus Paszkany. (www.realitatea.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe