Discursul disperării are un nume: “Emilian Frâncu”

luni, 28 mai 2012

Discursul disperării are un nume: “Emilian Frâncu”

Proverbul românului mucalit spune doar atât: “Vorba lungă sărăcia omului”.

E mare eroarea pe care a făcut joi după amiază Emilian Frâncu. S-ar putea că liberalul să fi pierdut alegerile exact în această zi ploioasă, alături de Crin Antonescu pe scenă. Ce explicaţii poate da oricine din lume pentru un discurs lung de o oră, pe o ploaie câinească, să-l depăşeşti pe Ion Cîlea şi să nu comunici nimic? O singură explicaţie ÔÇô Disperare.

Emilian Frâncu a intrat într-un delir verbal de la ora 17.03 până la ora 18.01, pe o scenă în faţa a 200 de oameni, din care 50 de agitatori PNL în faţă care aplaudau “frenetic”. O ploaie tristă, de înmormântare iar omul vorbea. Și vorbea, şi iar vorbea..Aceleaşi lucruri, aceleaşi demagogii cu linii galbene, cu asfaltări. Cu ce nu a făcut Rădulescu, cu ce va face el, cu legea Oltchim, cu metropola. O poezie înfiorător de uzată, sunet metalic. Apoi agăţarea de Ion Cîlea ca de sfintele moaşte, deja prea mult. Și iar vorbea, am auzit exprimări de genul “Doamne, Doamne”, de parcă eram la preşcolari. Și iar vorbea. Vorbea unor oameni care oricum veniseră la mitingul USL. Deci ăştia oricum sunt votanţii lui. Ce dracu făcea Melin? Vrea să îi piardă şi pe ăştia? În spatele meu unii aştepau folclor, alţii erau supăraţi că-l pierduseră pe Mâţu Stoian, dar erau fericiţi că l-au prins la Rădulescu.

Și din nou ploua, iar Frâncu nu mai tăcea. Pe scenă, Crin, cu cămaşa scoasă din pantaloni, se hlizea cu Zgonea, nu ştiu ce-i arăta acestuia pe I-phone, Costi Rădulescu era extrem de plictisit, Grigorescu avea o figură de resemnat, Victor Popescu privea ţintă la un punct virtual, Pistol urmărea ceva gagici prin mulţime, Ioniţă nu se vedea, Dobrete a fost un pic îmbujorată că se află pe scenă, dar după un sfert de ceas o durea picioarele, Matei zâmbea ironic şi mai făcea grimase, Boban era exaltat, Câlea deşi a vrut să fie rigid, până la urmă l-am văzut chiar râzând cu gura până la urechi. De Frâncu.

Frâncu vorbea..vorbea..şi iar vorbea. Buican dădea din umeri câtre Crin, de genul “Îl ştii doar...” Voicu se simţea stingher pe scenă “Ce dracu caut eu în oraşul ăsta, e Râmnicul sau Piteştiul, Râmnicul, a bun”.

De pe corturile albe din 10 în 10 minute cădea apă şi uda domnii şi doamnele pe tocuri şi pe pantaloni. Romeo Rădulescu la sediul de campanie din Ostroveni se amuza de disperarea Frâncului. “Toţi care s-au dus la ăsta au trecut pe aici şi şi-au luat tensiunea...”

Și Frâncu vorbea şi nu spunea nimic.

Deziluzie la final, la declaraţia de presă, Frâncu se pune lângă Crin şi aşteaptă întrebările. “Ce părere aveţi despre candidatul Frâncu? Cum îl descrieţi?” A, nuuu. Stop, nu a fost nicio o întrebare pe această temă. Două doar şi ambele cu tematică naţională. Crin se uită mirat la Frâncu, la presă, dă din umeri, asta e. Nici măcar “Vâlcea 1” nu sare în ajutor.

Și o altă mare stupizenie, ştiind că vine azi Crin în Vâlcea un ziar publică sondajul lui Monceanu unde Frâncu este pe locul I, ca să vadă boss-ul de la centru minunea.Numai că eroare fundamentală pentru Monceanu&Boban SRL. Spune sondajul următorul lucru:

“Sondajul a fost realizat de ARP Research în perioada 24-29 aprilie 2012, pe un eşantion de 1176 de persoane, cu o eroare de 2,95%, la un nivel de încredere de 95%”.
1. orice elev de liceu care studiază statistica poate spune că Eroarea + Nivel de încredere = 100%, numai că la sondajul lui Frâncu 2,95% + 95% = 97,95%. Deci o făcătură.
2. ARP Research nu există în România. Daţi search pe google şi veţi obţine doar o companie de servicii din Marea Britanie!!!!!!.
Aşa că plouă..plouă..plouă...

(www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe