Din 21 de handbaliste convocate în Franţa vor merge numai 16

joi, 10 mai 2012

Handbal feminin, echipa naţională
Voina a anunţat lotul pentru Lyon
Din 21 de handbaliste convocate în Franţa vor merge numai 16

Selecţionerul Radu Voina a stabilit lotul cu care va fi atacată calificarea la JO de la Londra, în cadrul turneului preolimpic de la Lyon (25-27 mai). “Am stabilit un lot de 21 de jucătoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor rămâne 16. Am dorit să evităm orice surprize neplăcute la capitolul accidentări şi peste lista de 21, avem alte 3-4 jucătoare în vizor, cu posibilitatea de convocare. îmi doresc mult ca după ce ne adunăm, în 13 mai, prioritatea numărul 1 în handbalul românesc să fie echipa naţională feminină, pentru că luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Nu ar trebui să mai primeze nimic altceva, nici declaraţiile de şedinţă şi nici planurile individuale, ci interesul naţional. Cristina Neagu nu va putea fi alături de noi, nici la turneul preolimpic şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra. După revenirea recentă din SUA, de la ultimul control medical ne-a spus ca medicii i-au recomandat repaus între 3 şi 6 luni, deci situaţia ei este clarăÔÇ£, a declarat Radu Voina. Lotul convocat pentru data de 13 mai, la Bucureşti, este format din următoarele jucătoare: Portari - Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Mirela Nichita şi Denisa Dedu; jucătoare de câmp: Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Diana Druţu, Adina Meiroşu, Daniela Băbeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu şi Alina Horjea. Naţionala tricoloră se va reuni în 13 mai, la Bucureşti şi după vizita medicală va pleca la Râmnicu V┼Ælcea. Pregătirea pentru turneul preolimpic va include şi antrenamente comune şi meciurile amicale cu Coreea de Sud, între 14-21 mai. Pentru a se califica la JO de la Londra, naţionala României este obligată să se claseze pe primele două locuri la turneul preolimpic din Franţa.

Debutăm pe 25 mai

Programul şi orele de disputare ale meciurilor, din Palais des Sports de Gerland, din Lyon, sunt: 25 mai: Muntenegru-Japonia (ora 17.45), Franţa-România (20.00); 26 mai: România-Muntenegru (15.45), Japonia-Franţa (18-00); 27 mai: România-Japonia (15.15), Franţa-Muntenegru (17.30). Dacă România va obţine calificarea la JO de la Londra, fetele vor avea parte de un program foarte greu. Din Franţa este posibil ca handbalistele să plece direct în Portugalia, pentru penultimul meci din preliminariile CE din 2012, programat în 30-31 mai, şi care este urmat de cel cu Grecia, pe teren propriu, în 1-2 iunie. Programul până la JO mai include o săptămână de refacere (11-17 iunie), pregătirea centralizată pentru Olimpiadă (18 iunie-25 iulie), iar în 26 iulie plecarea spre Londra. Alte două turnee preolimpice se dispută la Gaudalajara, cu Spania, Croaţia, Olanda şi Argentina şi la Aalborg, cu Danemarca, Rusia, Tunisia şi Republica Dominicană. şase echipe din aceste turnee preolimpice vor completa tabloul calificatelor la JO, la care au deja biletele Marea Britanie, Norvegia, Brazilia, Angola, Coreea de Sud şi Suedia. Tragerea la sorţi a grupelor la JO de la Londra va avea loc în 30 mai, la Crystal Palace National Sports Centre, din capital britanică.

Știri

Gyor a câştigat prima manşă a finalei

Liga Campionilor la handbal feminin, competiţie unde Oltchim s-a oprit în faza semifinalelor, a programat prima manşă a finalei. La Vezsprem, campioana Ungariei, ETO Gyor, a primit vizita lui Buducnost Podgorica, formaţia campioană din Muntenegru. În faţa unor tribune arhi-pline, gazdele au sperat într-un succes care să le facă uşoară manşa retur şi trupa Anitei Gorbitz a dominat toate cele 60 de minute. La final ETO Gyor s-a impus cu 29-27, rezultat care face returul foarte interesant. Prima şansă de cucerire a trofeului pus în joc o are Buducnost, echipă care poate întoarce rezultatul fără prea mari probleme. La muntenegrene nu a fost inclusă în lot românca Adriana Țăcălie.

CSM vrea să stopeze Bistriţa

După o pauză de două săptămâni, CS Municipal îşi reia parcursul în Liga a II-a la fotbal. Vâlcenii antrenaţi de Alin Artimon au parte, sâmbătă cu începere de la ora 13.00, de un advarsar puternic, Gloria Bistriţa, formaţie care este pe primul loc al clasamentului şi care din sezonul viitor va reveni ÔÇ£la masa bogaţilor”. Formaţia condusă de “Tata Jean Pădureanu” a stat multe etape pe locul secund, şi el promovant în Liga I dar în returul campionatului i-a luat faţa echipei Politehnica Timişoara care nu şi-a obţinut nici licenţa şi este în prag de colaps financiar şi desfiinţare. Chiar dacă meciul nu are o miză foarte mare, municipalii promit o evoluţie de zile mari şi speră să nu se întrerupă şirul de patru partide fără înfrângere. Din păcate, echipa vâlceană nu va putea conta sâmbătă pe serviciile a doi fotbalişti importanţi, Constantin Stoica şi Dan Gogoşoiu, ambii accidentaţi. Pentru finalul de sezon, CSM rămâne cu un sigur vârf de meserie în lot, camerunezul NKongue. Altfelk, tehnicianul Alin Artimon va putea asta pe banca tehnică după ce şi-a ispăşit etapele de suspendare căpătate după incidentele de la finalul meciului cu Mureşul Deva. Derbiul rundei va avea loc la Severin, acolo unde Gaz Metan şi Luceafărul au mare nevoie de cele trei puncte pentru a mai spera la locul III al clasamentului care la final poate duce în Liga I, având în vedere că Politehnica Timişoara are şanse mici să îşi ia licenţa şi chiar să etrmine acest sezon.

Programul etapei:

CS Municipal ÔÇô Gloria Bistriţa
FC Bihor Oradea ÔÇô Arieşul Turda 3-0, la masa verde
Alro Slatina ÔÇô Juventus Bucureşti
FC Olt ÔÇô FC Argeş
Poli Timişoara ÔÇô Mureşul Deva
Unirea Alba Iulia ÔÇô Chindia Târgovişte
Gaz Metan Severin ÔÇô Luceafărul Oradea
UTA Arad ÔÇô FC Maramureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe