CSM a scăpat de griji

joi, 3 mai 2012

Fotbal, Liga a II-a

CSM a scăpat de griji

• formaţia antrenată de Artimon a trecut de Juventus cu 3-0 şi iese din calculele retrogradării

Cu Alin Artimon pe banca tehnică, CS Municipal a reuşit să lege trei rezultate pozitive şi a scăpat de grijile retrogradării în acest final de sezon competiţional. După ce a învins la limită pe Mureşul Deva şi a remizat la Piteşti cu FC Argeş, formaţia din Zăvoi a primit vizitza bucureştenilor de la Juventus, decişi să nu poardă derbiul retrogradării. În teren, însă, municipalii au dominat cu autoritate şi au câştigat mai clar decât o arată scorul final. Gazdele au luat cu asalt poarta adversă încă din debut şi a deschis scorul după o jumătate de oră de joc. După ce Pârvu a ratat o ocazie foarte mare, Văduva a punctat din nou după ce a scăpat singur cu portarul advers pe care l-a executat cu sânge rece. La pauză a fost numai 1-0 dar se poate spune că bucureştenii au scăpat uşor, în condiţiile în care aproape fiecare fază a vâlcenilor a fost una periculoasă. La puţin timp după reluarea jocului, soarta celor trei puncte puse în joc a fost stabilită. Mai întâi, în minutul 51, N Kongue a centrat de pe flacul drept şi Octavian Vasile a împins mingea în plasă, mijlocaşul dreapta făcându-şi astfel un frumos cadou de ziua sa, după ce ieri a împlinit 21 de ani. Peste doar un minut, rolurile s-au schimbat şi Bebe Vasile a fost coautor la golul camerunezului N Kongue. CS Municipal a scăpat de o mare parte a emoţiilor de menţinere în eşalonul secund, mai ales că în runda viitoare va acumula trei puncte în clasamentul adevărului fără să joace, la masa verde cu Arieşul Turda. Vâlcenii au urcat pe locul 11 al clasamentului poziţie pe care, însă, nu o pot depăşi nici după runda viitoare.

ÔÇ¿

Handbal feminin
Barbosa a semnat cu Oltchim!

După ce a transferat două handbaliste titulare ale naţionalei Franţei, Oltchim a mai dat o lovitură. CAmpioana României a transferat-o pe Alexandrina Barbosa, una dintre cele mai tehnice jucătoare ale Europei. Handbalista din Portugalia a jucat în perioada 2008 - 2010 pentru echipa Rulmentul Braşov şi apoi a decis să plece în Spania, jucând alţi doi ani pentru campioana Grupo Asfi Itxako Navarra. Cu aceasta de pe urmă, Alexandrina Barbosa Cabral a jucat finala Ligii Campionilor în sezonul trecut şi a participat în Grupele Principale ale acestui sezon. Mai mult, de când joacă pentru Itxako, Alexandrina a fost mereu în topul marcatoarelor, clasându-se în ediţia 2011/2012 pe locul 4 cu 78 de goluri şi pe locul 5 in ediţia 2010/2011 cu 84 de goluri. În această perioada a fost contactata de clubul Oltchim şi, în pofida ofertelor altor cluburi, jucătoarea de origine portugheză (anul acesta o va primi şi pe cea spaniolă) a decis să se transfere pentru un an la clubul chimist. După primul an, dacă sunt îndeplinite condiţiile necesare, se va discuta prelungirea contractului cu un an sau doi. Despre venirea sa la Râmnicu Vâlcea cât şi pentru spectatorii care o îndrăgesc, Alexandriana a declarat: “Sunt foarte bucuroasă că mă întorc în România. Cu atât mai mult cu cât revenirea mea se face la un club ca Oltchim, important şi foarte serios în Europa, unde preocuparea pentru sport şi performanţă ca şi pentru jucătoare este foarte mare.

Am avut mai multe oferte primite de la diferite cluburi de top ÔÇô asta imediat după ce am decis să părasesc pe Itxako, încercând o nouă provocare ÔÇô dar am ales Oltchim pentru că proiectul oferit şi explicat de cei de acolo mi-a plăcut cel mai mult. Cunosc jucătoarele din România în marea lor majoritate dar ca prietenă apropiata pot spune că îmi este Oana Chirilă. La Oltchim voi avea aceaşi dorinţă ca şi clubul: să câştigăm Liga Campionilor. În acelaşi timp va trebui să constientizăm faptul că fiecare din echipele participante în această prestigioasă competiţie îşi doresc acelaşi lucru. De aceea va fi foarte dificil, nu şi imposibil. Cred că prin muncă, răbdare şi mult efort, Oltchim îşi va realiza dorinţa deoarece are potenţial şi valorile necesare. Am un mesaj pentru suporterii români: de câte ori am jucat la Râmnicu Vâlcea, am văzut cât sunt de pasionaţi pentru handbal, cât lobby fac pentru acest sport şi cât sunt de ataşaţi de echipa Oltchim. Îi rog şi le urez să rămână alături de noi, să susţină în continuare echipa şi jucătoarele iar eu le promit că nuîii vom dezamăgi şi o să le umplem inimile de bucurie”.

ÔÇ¿Fotbal, Liga a III-a
Damila se distanţează

Runda precedentă a Ligii a III-a a fost una cu mare noroc pentru cele două formaţii vâlcene. FC Damila Măciuca a reuşit să se impună fără prera mari probleme în deplasarea de la Mătăsari, scor 3-0 şi s-a distanţat la trei puncte avans de a doua clasată, Minerul Motru, profitând de egalul ortacilor de pe propriul teren. Golurile trupei antrenate de Lincar au fost marcate de Geantă (2) şi Codin (1). Și Fc Oltchim a obţinut un succes important pentru lupta de salvare de la retrogradare, 1-0 cu FC Vişina Nouă. Golul chimiştilor a fost înscris de Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe