Bătălie electorală cu scântei la Costeşti şi Laloşu

joi, 31 mai 2012

Afişe şi bannere distruse!

Bătălie electorală cu scântei la Costeşti şi Laloşu

La data de 29.05.2012, la Secţia 9 Poliţie Rurală Pietrari s-a primit o adresă din partea Biroului Electoral de Circumscripţie nr.23 Costeşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la plângerea formulată de M. I., candidat la funcţia de primar al comunei Costeşti, privind ruperea unor afişe şi anunţuri cu caracter electoral.

În plângere, M. I. a sesizat faptul că pe raza comunei Costeşti sunt expuse bannere ale unui contracandidat la funcţia de primar care transmit informaţii greşite, plângere fiind soluţionată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr.23 Costeşti.
De asemenea, tot în cuprinsul plângerii, acesta a făcut afirmaţii cu tentă generală, referitor la faptul că pe raza comunei Costeşti au fost deteriorate mai multe afişe electorale fără să menţioneze concret locaţiile acestora.

Ca urmare a acestei sesizări, la nivelul Secţiei 9 Poliţie Rurală Pietrari se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii contravenţiei prevăzute de art.103, lit.h din Legea nr.67/2004 - Modificată, privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, urmând ca, în funcţie de rezultatul verificărilor şi situaţia de fapt constatată, să fie luate măsurile legale care se impun. 

În data de 29.05.2012, poliţiştii din cadrul Postul de Poliţie Laloşu au fost sesizaţi de către B. I., domiciliat în comuna Laloşu, despre faptul că în noaptea de 28/29.05.2009, persoane necunoscute au distrus un banner electoral.
În urma cercetărilor efectuate de echipa de cercetare a incidentelor electorale din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Fârtăţeşti, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 28/29.05.2009, au fost tăiat sforile de susţinere de la partea inferioară a unui banner amplasat în comuna Laloşu de către persoane necunoscute.

 Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Fârtăţeşti, în vederea identificării autorilor şi aplicării măsurilor legale corespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe