|duminică, decembrie 5, 2021
  • Follow Us!

Voineasa şi Vidra, la mâna baronilor sindicali 

Voineasa şi Vidra, la mâna baronilor sindicali

Tiberiu Pîrnău

Voineasa şi Vidra sunt staţiuni turistice doar pe hârtie. În realitate, sunt nişte biete ruine, rămăşiţe ale unor planuri măreţe din perioada comunistă. Ambele zone ar fi putut rivaliza cu Valea Prahovei sau cu Moeciu-Bran. Munţii Lotrului, Munţii Latoriţei sunt superbi: peisaje mirifice te întâmpină la tot pasul, spre încântarea ochiului şi a sufletului. Toate marile construcţii turistice ridicate la Voineasa şi Vidra înainte de decembrie 1989 au fost trecute cu japca în patrimoniu sindical.

Politicienii corupţi, inconştienţi şi imbecili de după 1990 le-au astupat gura liderilor sindicali rupând din averea naţională, alături de alte bunuri cu valoare imensă, hotelurile şi vilele de la Voineasa şi Vidra. Penalul Petcu, Manivelă Mitrea, Chiorul Ciorbea, Umflatul Hossu şi Lacomul Costin şi-au însuşit aceste bunuri, pe care le-au stors la maximum. În ultimii 20 de ani nu au investit absolut nimic în această zonă. Hotelurile sunt la fel ca pe vremea lui Ceauşescu. Acelaşi mobilier, aceleaşi ferestre, aceiaşi directori transformaţi peste noapte în manageri. Dacă vrei să te întorci în timp, mergi la Hotelul Lotru din Voineasa. Arată la fel ca în urmă cu 25 de ani. De fapt, mai rău! Satrapul de aici se numeste Dan Moldoveanu. A administrat în ultimii 20 de ani acest hotel ca pe propria moşie. A ştiut să facă bani grei cu hotelul sindicatelor. Bineînţeles că o parte din caşcaval a mers sus, la boşii ajunşi milionari în euro, care plâng cu lacrimi de crocodil de mila membrilor de sindicat. Să le fie ruşine! Acest Moldoveanu a tras la greu. În folos personal. Și-a ridicat la intrarea în Voineasa, pe Valea Măceşului, o pensiune măreaţă, cu zeci de camere. Aici îi direcţionează Moldoveanu pe turiştii care se încumetă să calce pragul Hotelului Lotru. Aceasta este realitatea cunoscută de toţi locuitorii Voinesei. Cele câteva vile ale aceloraşi sindicate hrăpăreţe au fost lăsate de izbelişte. Au fost lăsate pradă degradării şi mizeriei.

Mai sus, la Vidra, situaţia este de-a dreptul apocaliptică. Un hotel imens lăsat în paragină. La fel şi celelalte vile. Toate aparţin celor patru mari sindicate din România: CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR. Să le fie ruşine liderilor de sindicat care şi-au bătut joc de Voineasa şi Vidra! La fel şi guvernanţilor din ultimii 20 de ani care nu au reuşit să recupereze aceste bunuri din ghearele unor lideri de sindicat lacomi şi corupţi până în măduva oaselor. La Vidra mai funcţionează, în regim turistic, o singură vilă, unde au fost cazaţi muncitorii de la inutila pârtie de schi din apropiere. Firma constructoare SC ACOMIN SA din Deva şi-a cazat muncitorii aici. Patronul Dan Faur le-a dat bani grei celor de la sindicate pentru cazare şi mâncare. A avut de unde, proiectul a fost finanţat din bani europeni. Mai multe milioane de euro. Cu toate acestea, angajaţii vilei respective nu şi-au mai primit salariile de trei luni de zile. Sunt angajaţi ai unei firme SC SIND TOUR Trading SRL (aparţinând CNSLR Frăţia) patronată de baronul sindical Liviu Luca.

Salvarea celor două staţiuni poate să vină doar de la Guvernul României, printr-o lege care să repună statul român în drepturile sale şi să-i trimită la plimbare pe baronii sindicali care au jecmănit, zeci de ani de zile, Voineasa şi Vidra. 

One Response to Voineasa şi Vidra, la mâna baronilor sindicali

  1. ioana

    Vrei sa spui ca arata ca acum 60 de ani nu 25.

     

Leave a Response