Trei contrabandişti vâlceni de ţigări au ajuns după gratii

joi, 26 aprilie 2012

• Cercetaţi de procurorii vâlceni:

Trei contrabandişti vâlceni de ţigări au ajuns după gratii

Trei contrabandişti de ţigări vâlceni, Nelu Curt, Mădălin Militaru şi Corneliu Mănescu, au fost trimişi după gratii de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ramnicu Valcea.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ramnicu Valcea efectuează cercetări într-o cauză ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false de către o grupare, formată dintr-un număr de 14 învinuiţi, ce acţionează pe raza judeţelor Vâlcea, Olt şi municipiului Bucureşti.

Din cercetările efectuate până în acest moment procesual, a reieşit faptul că începând cu luna decembrie 2011 până în prezent, persoane din judeţele Vâlcea şi Olt au achiziţionat în mod repetat, cantităţi foarte mari de produse din tutun prelucrat despre care cunoşteau că provin din contrabandă, de la alte persoane din mun. Bucureşti, pe care ulterior le-au revândut către terţe persoane, în schimbul unor sume de bani, sustrăgându-se astfel de la plata contribuţiilor datorate bugetului statului.

În data de 24 aprilie 2012, sub coordonarea procurorilor acestei unităţi de parchet, ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor ÔÇô IPJ Vâlcea cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Argeş şi DGPMB, au surprins în trafic două autoturisme în care se aflau un număr de patru şi respectiv două persoane, acestea realizând pe raza localităţii Vedea din jud. Argeş transferul unei cantităţi importante de ţigarete de produse în Republica Moldova, care provin din contrabandă, în acelaşi timp fiind efectuate un număr de 17 percheziţii domiciliare la imobile situate pe raza judeţelor Vâlcea, Olt şi din mun. Bucureşti.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate şi indisponibilizate peste 144.000 ţigarete care provin din contrabandă, 45.000 de tuburi cu filtru care urmau a fi încărcate cu tutun, două dispozitive utilizate pentru confecţionarea ţigaretelor, peste 20 kg de tutun pentru fumat, produse de parfumerie de provenienţă străină şi cantităţi foarte mari de obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, deţinute fără acte de provenienţă, în vederea comercializării cu încălcarea dispozitiilor legale. 

În cauză s-a luat măsura indisponibilizării acestor bunuri dar şi asupra a două autovehicule aparţinând învinuiţilor, folosite la comiterea faptelor, respectiv la transportul produselor despre care cunoşteau că provin din contrabandă.,urmând a se continua cercetările în vederea stabilirii prejudiciului total cauzat bugetului statului de către învinuiţi.

În după-amiaza zilei de 24.04.2012 au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea un număr de 13 persoane în vedera audierii, iar la data de 25.04.2012 s-a dispus reţinerea învinuiţilor Nelu Curt, Mădălin Militaru şi Corneliu Mănescu pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi dispuse de către procurori măsurile procesuale ce se vor impune cu privire la cei trei învinuiţi, inclusiv sub aspectul sesizării în cursul acestei zile a Judecătoriei Rm. Vâlcea cu propunere de arestare preventivă a acestora.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul tehnic şi informativ al lucrătorilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Acţiune de amploare a poliţiştilor vâlceni împotriva contrabandei cu ţigări

La data de 24 aprilie a.c., în urma investigaţiilor şi activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, ai Direcţiei Generale al Poliţiei Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale au declanşat acţiunea ,,Fumătorii”, reuşind prinderea în flagrant în localitatea Vedea, din judeţul Argeş a 6 persoane (4 din Bucureşti şi 2 din judeţul Olt) asupra cărora au fost identificate 800 pachete ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova. 

În fapt, s-a constatat că 4 persoane din municipiul Bucureşti se aprovizionau cu ţigări de contrabandă din străinătate, pe care le distribuiau către 2 persoane din judeţele Olt şi Vâlcea, care ulterior comercializau produsele din tutun către un număr mare de persoane din judeţele mai sus menţionate.

În baza probelor administrate în perioada decembrie 2011- aprilie 2012 au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în judeţele Olt, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, fiind indisponibilizate peste 144000 ţigarete diferite mărci, provenite din activitatea de contrabandă, 45000 tuburi cu filtru care urmau să fie încărcate cu tutun, 2 dispozitive de umplere a ţigaretelor, peste 20 kg. tutun vrac, precum şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse de parfumerie destinate comercializării fără documente legale. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea a două autoturisme folosite de învinuiţi în activitatea infracţională.

La finalizarea percheziţiilor au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea un număr de 13 persoane, iar 3 dintre acestea au fost reţinute de poliţişti pentru 24 ore pe bază de ordonanţă pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitelor fiscale şi contrabandă în formă continuată, urmând să fie prezentate, în cursul zilei de astăzi, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii prejudiciului produs prin activităţile infracţionale desfăşurate de aceste persoane, identificării tuturor persoanelor implicate în aceste activităţi şi tragerea la răspundere penală a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe