Sparle si soparle

joi, 19 aprilie 2012

Sparle si soparle

• La liberali este bătălie mare! Cel puţin 6 persoane vor să ajungă vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. Se pleacă pe calculul greşit că Ion Câlea va fi în stare să tragă lista de candidaturi la Consiliu Judeţean în aşa fel încât USL să aibă 22-23 consilieri judeţeni. Socoteala liberalilor este total greşită! Victoria lui Cîlea este posibilă la un procent care trece de 50 la sută, dar liberalii chiar nu vor să priceapă că PDL, UNPR şi PP DD pot obţine împreună 50%. Există un număr mare de liberali, pesedişti sau membri ai PC care au fost dispreţuiţi în ultima perioadă, marginalizaţi, trădaţi, care s-au văzut eliminaţi de pe liste. Toţi aceştia poartă o campanie permanentă împotriva listei USL. În Vâlcea, mai există mulţi penegişti, ţărănişti, membri şi simpatizanţi ai PRM, PAS şi alte partide. Aceştia sunt oameni care nu sunt încântaţi să susţină un amalgam de profitori şi oportunişti de profesie marca USL.

• Consilierul local liberal Eduard Vârlan a fost văzut zilele trecute la taifas cu Regele Gunoaielor ÔÇô Teodor Florescu, patronul societăţii Urban SA. Vârlan s-a transformat în ultima perioadă în avocatul cel mai fervent al societăţii de salubrizare din Râmnicu Vâlcea, Urban SA, societate care este datoare municipalităţii milioane de euro, provenite din neplata redevenţei în ultimii şase ani. Primăria Râmnicu Vâlcea le-a retras, pe bună dreptate, celor de la Urban dreptul de a participa la o nouă licitaţie privitoare la salubrizare municipiului. Florescu se agaţă acum, prin tot felul de chichiţe juridice, de banii populaţiei din Râmnicu Vâlcea. Iar explicaţia referitoare la implicarea “avocatuluiÔÇ£ Vârlan este evidentă...

• Mai mulţi primari au trădat anumite promisiuni şi aleargă să ajungă primari ai USL în speranţa că vor câştiga mai uşor alegerile locale. Chiar dacă vor reuşi să câştige nu vor beneficia de nici un sprijin parlamentar până după alegerile din toamnă. Și nimeni nu le garantează că după parlamentare la Guvernare va ajunge USL. Și chiar dacă va ajunge pe care din miile de primari va ajuta oare noul Guvern cu prioritate? Și mai ales când? Anul viitor?

• În atenţia domnului Cîlea! Pe site-ul criterii.ro, o publicaţie ai cărei cititori sunt majoritatea intelectuali, există un sondaj privind candidaturile. Un sondaj care arată că în jur de 26 % din vâlceni nu îl vor vota nici pe el nici pe Dorel Jurcan la funcţia de preşedinte. Bineînţeles că numărul celor care declară că vor vota cu Ion Cîlea este mai mic decât numărul celor care declară altceva.

• Situaţie tragic-comică la PDL Vâlcea: odată cu plecarea lui Grigore Crăciunescu din fotoliul de consilier local (şi implicit de viceprimar al Râmnicului), democrat-liberalii sunt obligaţi să funcţioneze la “limita de avarie” pentru că lista de supleanţi de la alegerile locale din 2008... s-a epuizat. În aceste condiţii, până la alegerile locale, PDL se mai poate baza pe doar 15 consilieri, un număr insuficient pentru a avea majoritatea absolută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe