Romeo Rădulescu a sărit la gâtul lui Mircia Gutău

duminică, 1 aprilie 2012

• Ucenicul îşi critică mentorul:

Romeo Rădulescu a sărit la gâtul lui Mircia Gutău

Joi seară, invitatul jurnalistului Gheorghe Smeoreanu la emisiunea de la VTV „Criterii Politice" a fost primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, candidatul PDL pentru un nou mandat de edil şef şi cel care are cele mai mari şanse să câştige alegerile din 10 iunie 2012. Printre altele, primarul Romeo Rădulescu a ţinut să declare în cadrul emisiunii TV: „Nu-mi place să trâmbiţez toată ziua cu realizările mele. Părinţii m-au învăţat să fiu un om modest. Vă dau câteva exemple: la Grădiniţa Toţi Sfinţii a fost o grămadă de certuri cu biserica până să facem grădiniţa. În momentul când am venit la primărie, am perfectat hârtiile şi în şase luni am făcut grădiniţa. Vă aduceţi aminte de acel chioşc de lângă Mall? A fost primul lucru pe care l-am făcut după ce am venit primar. M-am dus la Bucureşti, am purtat o discuţie amiabilă şi apoi l-am dat jos. Nu mai vreau să fac calculul câte sute de milioane de lei vechi s-au cheltuit pe procese în cinci ani de zile pentru demolarea acelui chioşc. 

Alt exemplu: am stat în procese cu Socom Moda Sârguinţa patru ani de zile ca să îl demolăm. Am demolat până la urmă amiabil o bucată din clădire. Toată lumea a văzut că s-a dat jos chioşcul acela şi s-a demolat acea clădire, de aceea nu mai avea rost să trâmbiţez şi eu toată ziua despre aceste lucruri. Trebuia oare să mă bat cu pumnul în piept că am rezolvat aceste lucruri? De aceea, eu consider că orice lucru trebuie rezolvat amiabil, nu să cheltuieşti bani publici pentru ceva aiurea. Am preferat să le fac şi să tac din gură pentru că aşa consider eu că asta e normalitatea. Noi suntem puşi acolo să rezolvăm problemele, nu să trâmbiţăm că rezolvăm problemele. Am considerat că discuţia directă cu cetăţeanul este mai importantă decât să vii să te lauzi toată ziua pe la televiziuni.

„Voi candida cu echipa Constantinescu-Crăciunescu"

Îmi doresc ca după alegerile din 10 iunie să fie alături de mine aceiaşi doi viceprimari: Cosmin Constantinescu şi Grigore Crăciunescu. Voi candida cu această echipă. Sunt doi oameni capabili, doi oameni cu care putem să facem extraordinar de multe lucruri pentru oraş. Eu nu candidez singur, eu candidez cu o echipă întreagă. Fără falsă modestie, aş putea să vă spun că mă bazez pe absolut orice om din PDL Vâlcea şi vreau să-mi clădesc campania electorală pe o echipă, formată din toţi membri de partid şi oameni din primărie. Asta pentru că tot ce s-a făcut în Râmnic s-a făcut cu oameni de la primărie. Nu am dat afară pe nimeni din primărie, însă la cei incompetenţi le-am găsit locuri de muncă în altă parte. În tot ceea ce se întâmplă în lumea asta, la sfârşit se trage linie: ai făcut sau n-ai făcut. Eficienţă - este un cuvânt nou în administraţia publică locală. Experienţa din mediul privat m-a învăţat că trebuie să fiu eficient: adică cu mai puţini oameni să poţi să-ţi faci treaba.

Când am pledat cauza Oltchim-ului la Bruxelles am stat pentru că era vorba de o cauză super-nobilă. Niciodată nu voi ezita să ajut acest oraş, pentru că eu am considerat că am ajutat oraşul. Nu neapărat Oltchimul, ci oamenii care lucrează în acea societate şi care, cea mai mare parte dintre ei, locuiesc în municipiul Râmnicu Vâlcea". Totodată, în cadrul aceleiaşi emisiuni, Romeo Rădulescu a lansat un atac dur, care poate avea efect de bumerang, împotriva fostului primar Mircia Gutău. Primarul în funcţie a vorbit despre băncuţe supraevaluate (preţ 12 milioane lei vechi/bucată), coşuri de gunoi (3 milioane/bucată) şi despre datoriile moştenite de pe vremea lui Mircia Gutău: aproximativ 300 miliarde lei vechi.

Eusebiu Veţeleanu: „Rădulescu a făcut parte din comisiile de licitaţie!"

Fostul viceprimar Eusebiu Veţeleanu a răspuns la atacurile lansate de fostul coleg de partid: „Acestea sunt acuzaţii ieftine de campanie electorală. Fostul primar Mircia Gutău nu a făcut parte din comisiile de licitaţie pentru achiziţia băncuţelor sau coşurilor de gunoi. Din câte ştiu, însă, Romeo Rădulescu era membru în cele mai multe dintre aceste comisii de licitaţie. Dacă avea ceva de obiectat, putea să o facă atunci. Ştiu că în unele comisii a fost chiar preşedinte. Să nu omitem, totuşi, faptul că preţurile s-au schimbat foarte mult din 2009 până în 2012. Şi una este să cumperi mobilier stradal care să reziste ani de zile şi alta este să achiziţionezi, spre exemplu, coşuri de gunoi din plastic, care se deteriorează în câteva luni. În privinţa datoriilor moştenite de la administraţia Mircia Gutău, fostul primar va organiza o conferinţă de presă prin intermediul căreia va lămuri argumentat toate aceste lucruri"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe