Primăria din Râmnicu Vâlcea va plăti despăgubiri de 10.000 lei unei femei care a fost muşcată de un câine maidanez

miercuri, 11 aprilie 2012

Instanţa a hotărât:

Primăria din Râmnicu Vâlcea va plăti despăgubiri de 10.000 lei unei femei care a fost muşcată de un câine maidanez

Primaria Ramnicu Valcea si primarul Romeo Radulescu au fost obligati de instanta de judecata sa plateasca, in solidar, suma de 10.000 lei unei femei care a fost muscata de un caine maidanez. Decizia poate fi atacata cu recurs.

„La data de 28 octombrie 2011, reclamanta MG, din Ramnicu Valcea, a chemat in judecata municipiul Ramnicu-Valcea si pe primarul orasului solicitand obligarea acestora la plata sumei de 10.000 lei, cu titlul de despagubire pentru faptul ca la data de 28 august 2011, in timp ce se deplasa spre serviciu, a fost muscata grav, de mana stanga, de un caine comunitar aflat intr-un grup de 4-5 caini. 

In cerere se mai arata ca victima a fost transportata de urgenta la spital, fiind internata in perioada 28 august - 5 septembrie. Prin sentinta civila pronuntata la data de 3 aprilie 2012, Judecatoria Ramnicu Valcea a admis actiunea si a dispus obligarea paratilor, in solidar, la plata catre reclamanta a sumei solicitate", a declarat pentru postul de televiziune Valcea 1, Valentin Vlad, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Ramnicu Valcea. Decizia este definitiva, dar nu este irevocabila, putand fi atacata cu recurs.

Dintre cele 500 de persoane care au fost muscate de caine, anul trecut, GM, este singura care a dat in judecata Primaria si a cerut daune.

Autorităţile atacă însă acum decizia magistraţilor de frică să nu se creeze un precedent şi să fie târâte prin tribunale de oamenii muşcaţi de câini.

Femeia a fost muşcată într-o dimineaţă de august de o haită de câini şi s-a ales cu cinci plăgi dintre care una foarte gravă pe antebraţul stâng. La câteva zile femeia a decis să dea primăria în judecată.

Primarul Râmnicului a spus că nu poate face nimic în acest sens pentru că există două legi care se bat cap în cap.
Orice persoană care a fost muşcată de câini şi care are doi martori poate da autorităţile în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe