Poliţiştii vâlceni nu-şi iau liber de Paşte

miercuri, 11 aprilie 2012


 

Poliţiştii vâlceni nu-şi iau liber de Paşte

 

Peste 200 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada 12 - 16 aprilie, pe raza judeţului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale.

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale şi pe timpul acestora, respectiv 12.04 - 16.04.2011, la nivelul întregului judeţ vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, care impun angrenarea unui număr mărit de efective şi adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

În toată această perioadă, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea sunt angrenate 1567 de poliţişti şi 514 mijloace, respectiv efective din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi din cadrul altor structuri operative şi de suport din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

O atenţie deosebită se va acorda staţiunilor turistice din judeţ precum şi zonelor din apropierea lăcaşelor de cult unde se preconizează un aflux numeros de persoane.

 

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene care străbat judeţul Vâlcea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, a ambuteiajelor rutiere şi pentru fluidizarea traficului.

În locurile aglomerate, urmează a se folosi atât echipe „la vedere", în uniforma de serviciu, cât şi poliţişti „în civil", principala misiune a acestora fiind depistarea şi descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de tâlhării şi furturi din buzunare, genţi şi bagaje.

De asemenea, în noaptea de înviere, în zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti se vor pregăti echipe de rezervă, pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite de această sărbătoare, care, la ordin, să poată acţiona pentru întărirea dispozitivului, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.  

O componentă importantă a acţiunilor desfăşurate de poliţiştii ialomiţeni în această perioadă o reprezintă activităţile preventive ce vor fi organizate de către toate unităţile de poliţie. În această perioadă, Poliţia acordă o atenţie deosebită informării cetăţenilor cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni. 

Apropierea Sfintelor Sărbători de Paşti constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu, în minivacanţe sau vizite la prieteni ori rude.
Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

În noaptea de Înviere:
- evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase;
- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
- evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
- alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;
- deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
- nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

Dacă sunteţi abordaţi de diferite persoane, care, vă solicită nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plată pentru presupuse servicii (deratizare, colectarea gunoiului menajer), nu daţi curs unor astfel de solicitări.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe