Marţi, 24 aprilie, oraşul Râmnicu Vâlcea ar fi putut exploda

joi, 26 aprilie 2012


Scăpări masive de gaze!

Marţi, 24 aprilie, oraşul Râmnicu Vâlcea ar fi putut exploda

• Francezii de la GDF Suez nu şi-au recunoscut vinovăţia

Sute de locuitori ai municipiului Râmnicu Vâlcea au reclamat marţi, 24 aprilie, probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu gaz natural. Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost luat cu asalt de sute de apeluri telefonice ale vâlcenilor care au reclamat un miros înţepător de gaze în locuinţe. Bineînţeles că, în stilul caracteristic, francezii de la Distrigaz Sud nu au recunoscut că le-ar aparţine vina şi au aruncat pisica în curtea Transgaz Mediaş. În rândurile următoare prezentăm comunicatul de presă primit de la GDF Suez (Distrigaz Sud):

“Distrigaz Sud Reţele aduce următoarele precizări privind incidentul de astăzi, 24 aprilie, din municipiul Rm Vâlcea :

Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a primit în cursul zilei de astăzi un număr mare de sesizări ale clienţilor, din diferite zone ale localităţii, reclamând miros de gaz.

În urma unei solicitări adresate Transgaz Mediaş, compania a informat Distrigaz Sud Reţele privind acţiunea de supraodorizarea accidentală a gazului natural livrat în zona municipiului Rm Vâlcea. Menţionăm că supraodorizarea gazului natural se produce în condiţiile depăşirii concentraţiei normale de etil mercaptan, substanţă care se adaugă în gazul natural pentru a-i putea depista prezenţa în încăperi. 

Prezenţa în concentraţie mai mare a acestei substanţe nu prezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei. 

În situaţiile în care, în urma deplasării echipelor de intervenţie ale companiei la solicitările clienţilor, sunt depistate anumite neconformităţi ale instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale, Distrigaz Sud Reţele ia măsura sistării alimentării cu gaze naturale. 

Conform legislaţiei în vigoare, întreţinerea, exploatarea şi repararea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale revine în sarcina clienţilor, ei fiind responsabili de buna lor funcţionare. Astfel, clienţii au obligaţia de a contacta firme autorizate ANRE pentru remedierea neconformităţilor identificate. Nu intră în responsabilitatea Distrigaz Sud Reţele remedierea acestora.

Precizăm de asemenea că au fost anunţate toate instituţiile abilitate privind această situaţie.ÔÇ£

În urma investigaţiilor noastre am constatat că, în ciuda tonului liniştitor din acest comunicat de presă, echipele de intervenţie de la Distrigaz au sistat alimentarea cu gaze la mai multe blocuri din cartierul Ostroveni. Întrebare: Dacă incidentul nu a fost aşa de grav, de ce s-a sistat alimentarea cu gaze? Având în vedere gravitatea situaţiei, prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, trebuie să dispună de urgenţă constituirea unei comisii de specialişti care să stabilească cu exactitate cauzele acestui incident şi să acţioneze pentru prevenirea unor astfel de evenimente în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe