Ion Cîlea îşi plăteşte campania electorală cu banii de publicitate din proiectele Consiliului Judeţean?

luni, 23 aprilie 2012

Ion Cîlea îşi plăteşte campania electorală cu banii de publicitate din proiectele Consiliului Judeţean?

Tiberiu Pîrnău

Surse foarte credibile ne-au confirmat informaţia că preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, achită în avans prestaţia laudativă (a anumitor mijloace de informare în masă) din campania electorală care bate la uşă. Problema este că fondurile folosite de preşedintele PSD Vâlcea pentru această operaţiune sunt: bani publici, banii judeţului Vâlcea, plus bani europeni din cadrul anumitor proiecte ale CJ Vâlcea. Din dispoziţia directă a preşedintelui CJ Vâlcea, Compartimentul Achiziţi Publice a divizat partea de publicitate, aferentă unor proiecte cu finanţare europeană, în mai multe loturi (cu valori individuale - sub 15.000 de euro).

Cîlea a ales această modalitate de “lucruÔÇ£ pentru a repartiza banii direct în conturile “pretenilorÔÇ£ săi din presă, fără a mai organiza licitaţie publică. S-a mers pe operaţiunea: cerere de oferte! Șmecherii de presă au dus fiecare câte trei oferte (una a lor şi alte două supraevaluate) şi, ca prin minune, au şi câştigat. Îi solicităm, pe această cale, domnului Ion Cîlea să facă lumină în acest caz şi să bage mâna în propriul buzunar sau în cel al partidului pentru campania electorală, să renunţe la astfel de inginerii economico-politico-mediatice, care-i pot crea probleme. Atât în campania electorală, cât şi în relaţia cu autorităţile de control ale statului!

Ion Câlea: “Sub cuvânt de onoare că nu ştiu despre ce este vorba”

Am încercat, aşa cum este firesc, să aflăm şi punctul de vedere al lui Ion Cîlea în legătură cu această afacere, iar acesta ne-a declarat următoarele: “Nu mă ocup eu cu treaba asta. E un proiect făcut de noi, dar proiectanţii sunt de la Bucureşti şi sunt plătiţi de CET Govora. Ei stabilesc cum se face treaba asta. Este cineva de la constructor. Sub cuvânt de onoare că nu ştiu despre ce este vorba în chestiunea promovării proiectului. Ea se poate da şi prin achiziţie directă. O să mă interesez mâine dimineaţă şi o să vă dau toate detaliile necesare. Eu le-am astras atenţia ca să facă adrese la toată presa pentru a cere oferte de preţ. E o competiţie şi cine vrea să participe poate să participe. Nu aveţi nici o teamă, eu nu fac asemenea prostii!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe