Grupuri infracţionale, anihilate de poliţiştii vâlceni

miercuri, 4 aprilie 2012

 

Grupuri infracţionale, anihilate de poliţiştii vâlceni

 

În ziua de 02 aprilie a.c., în urma investigaţiilor şi activităţilor specifice, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au reuşit  identificarea  unui grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor de furt. Este vorba despre  F. N., de 17 ani, din Râmnicu Vâlcea, Cristian S., de 24 ani, din comuna Budeşti,  Alexandru M., de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea şi Mihai U., de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea. 

S-a stabilit faptul că cei patru tineri au sustras, la sfârşitul anului 2011, din mai multe autocamioane, proprietatea unei societăţi comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea, 7 telefoane mobile, o staţie emisie recepţie şi trei sisteme de navigaţie,prejudiciul fiind estimat la  2100 lei, iar autovehiculele erau parcate la sediul societăţii comerciale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tinerilor, urmând ca la finalizare să fie propusă  soluţia procedurală corespunzătoare prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul compartimentului investigaţii criminale,  Secţia nr. 10 Politie Rurală Fârtătesti, în urma activităţilor desfăşurate, au reuşit identificarea principalilor suspecţi ai unui furt din locuinţă, comis la începutul acestui an dintr-o casă nelocuită din comuna Valea Mare, proprietatea lui Ioan V.

       Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei 3 membrii ai grupului infracţional, respectiv Daniel M., de 23 ani, Răzvan T., de 20 ani şi Marius G., de 21 ani, toţi din comuna Valea Mare, au sustras dintr-o locuinţă patru televizoare tip LCD, cu diagonala de 80 cm, toate în valoare de 8000 lei.  

       Poliţiştii au extins verificările pentru că există suspiciuni că cei trei ar fi fost implicaţi şi în comiterea  altor fapte de furt pe raza comunei Valea Mare, motiv pentru care se continuă cercetările cu cei trei în stare de libertate,  în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Cercetat pentru conducere cu permis anulat

 

La data de  02 aprilie a.c.,  ora  15.35,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti au oprit pentru control, pe DN 7, în oraşul Călimăneşti, un autoturism marca Dodge Nitro.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că autovehiculul era condus de Cristinel S., de 45 ani, din municipiul Sibiu, care are permisul de conducere auto emis de autorităţile române anulat, ca urmare a săvârşirii altor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Cu ocazia legitimării, persoana depistată a prezentat pentru control un permis de conducere valabil pentru categoria B, emis de autorităţile germane. Acest document a fost ridicat conform procedurilor de lucru, conducătorului auto   fiindu-i eliberată o dovadă fără termen de valabilitate.

         În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere anulat.

 

Accident rutier în municipiul Râmnicu Vâlcea

 

            La data  de 02 aprilie a.c., ora  22.20, Ovidiu B., de 19 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, a condus un autoturism marca Volkswagen, iar în dreptul marcajului pietonal de pe strada Crişan, din municipiul Rm Vâlcea, nu a acordat prioritate de trecere lui C.D., de 17 ani, din comuna Malaia,  care încerca să traverseze strada în fugă, în acelaşi sens de mers al autoturismului, a acroşat-o pe aceasta cu partea faţă a autoturismului. 

În urma impactului a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată la spital, unde a fost diagnosticată cu “TCC minor cu hematom şi plagă contuză occipitală şi fractură tibie dreapta”.

Atât conducătorul auto, cât şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe