Drumul spre finală trece pe la Vezsprem!

miercuri, 4 aprilie 2012

Handbal feminin, Liga Campionilor

Drumul spre finală trece pe la Vezsprem!

Pentru a ajunge în finală, Oltchim trebuie să apere avantajul de patru goluri din tur

Oltchim Râmnicu Vâlcea a făcut două reprize total diferite în turul semifinalei Ligii Campionilor cu ETO Gyor. Campioana României a început timid şi după ce a condus cu 5-3 şi 6-4 a cedat iniţiativa. Cu Amorim în formă de zile mari, campioana Ungariei a profitat din plin şi a intrat la cabine cu un avans de patru goluri: 17-13. Se părea că totul este pierdut pentru Huţupan şi compania şi că returul va fi o simplă formalitate pentru maghiare care au marcat şi primul gol al reprizei secunde. Au urmat minute halucinante pentru chimiste şi pentru cei peste 3000 de spectatori din sala Traian. În numai trei minute Oltchim egala şi apoi intra în avantaj, pe care l-a mărit până la şapte goluri. Oboseala chimistelor dar şi sprijinul substanţial al celor doi arbitri au făcut ca diferenţa finală să fie de numai patru goluri: 35-31. Pentru Oltchim au marcat: Curea 7, Nechita 5, Brădeanu 5, Vizitiu 5, Managarova 3, Özel 3, Băbeanu 2, Vetkova 2, Meiroşu 2, Manea 1. Pentru Gyor au punctat: Amorim 11, Görbicz 9, Loke 5, Radicevici 2, Kovacsics 2, Hornyak 1, Lekici 1.

Speranţe în oraşul unde a fost ucis Marian Cozma

Pentru a ajunge în finala Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea trebuie să şteargă cu buretele meciul din tur, câştigat cu 35-31 în faţa unguroaicelor de la ETO Gyor. Elevele lui Radu Voina pleacă în manşa decisivă de sâmbătă, de la ora 17.00 cu un avantaj de patru goluri dar datele problemei vor fi mult schimbate. Campioana Ungariei este decisă să întoarcă rezultatul şi mai mult ca sigur îşi doresc un start de partidă perfect. Important va fi şi arbitrajul pe care îl vor presta francezii Thierry Dentz şi Denis Reibel, având în vedere că Gyor s-a bucurat mai mereu de sprijinul fluieraşilor. Meciul va avea loc nu la Gyor ci la Vezsprem, într-o sală de 6000 de locuiri. Pentru iubitorii sportului din România oraşul din Ungaria nu trezeşte amintiri deloc plăcute. La Vezsprem a fost ucis, pe 8 februarie 2009 handbalistul Marian Cozma, care juca pentru echipa locală iar poza sa are şi acum un loc de cinste în interiorul sălii polivalente. Fosta jucătoare a grupării ungare, Aurelia Brădeanu, crede că Oltchim poate avea un avantaj în faptul că Gyor nu joacă manşa decisivă în propria sală: "Faptul că returul nu se joacă la Gyor, acolo unde ele se antrenează şi joacă toate meciurile, poate fi un avantaj pentru noi. Vor fi mai mulţi spectatori dar cred că nu vor face atmosfera de vis de care am avut noi parte la Râmnicu Vâlcea. Va fi foarte dificil darn u imposibil să ajungem în finală. Vom lupta până în ultima secundă a întâlnirii".

Optimism moderat

În tabăra chimistă domneşte un optimism moderat înainte de returul de la Vezsprem. „Nici vorbă să fim calificate după meciul din tur. Eu cred că nu avem nici 50 la sută şanse. Trebuie să mergem să muncim mult şi în retur, să jucăm şi mai bine decât am făcut-o în partea a doua şi abia apoi vom vedea.", a declarat Iulia Puşcaşu. „Calificarea se va tranşa în retur. Să nu îndrăznească să spună cineva că avem prima şansă. Rezultatul e deschis, calificarea se joacă, dar fetele au prins aripi şi se poate întâmpla o mare bucurie. Această calificare ar fi cu mai puţin de jumătate de echipă", a completat şi Radu Voina. "Să fim serioşi, nimeni nu credea că putem învinge marea echipă a lui Gyor. Fetele merită felicitări din inimă, au făcut un meci senzaţional. A fost o victorie mare, fetele au muncit mult pentru acest rezultat. Nu trebuie să uităm ajutorul publicului. Nimeni nu mai credea la pauză că putem întoarce rezultatul, dar ei au continuat să ne susţină. Eram convins că putem să ne mobilizăm şi că putem face un meci mare. Să fim serioşi, nu aveam mari şanse înaintea meciului acesta. Nu ştiu dacă vom ajunge în ultimul act, dar sper să repetăm evoluţia de azi şi în retur.", a concluzionat preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru.

Lot - CS Oltchim Rm.Valcea:
Talida Tolnai, Sanela Knezovic, Mihaela Smedescu, Luminiţa Dinu (portari). 
Oana Manea, Ekaterina Vetkova (pivoţi).
Adina Laura Fiera, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Oana Chirilă, Marija Jovanovic, (interi).
Yeliz Ozel, Aurelia Brădeanu (centri).
Valentina Elisei Ardean, Ramona Farcău, Iulia Curea, Adriana Nechita, Iulia Managarova (extreme). Antrenori: Radu Voina (principal), Aurelian Roşca şi Steluta Luca (secunzi).

Lot - Gyory Audi ETO KC: Ana Gros, Andrea Lekic, Barany Krisztina,Eduarda Amorim, Görbicz Anita, Heidi Löke, Hornyák Ágnes, Jovanka Radicevic, Katrine Lunde Haraldsen, Kovacsics Anikó, Kurucz Ivett, Orbán Adrienn, Pálinger Katalin, Palkó Fruzsina, Planéta Szimonetta, Pelezeder Orsolya, Schatzl Nadine, Szemerey Zsófi, Tóth Eszter, Vérten Orsolya. Antrenor principal: Karl Erik Bohn.

Ştiri

Luceafărul se vede sâmbătă în Zăvoi

Sâmbătă, CS Municipal joacă cea de-a treia partidă a anului 2012 pe propriul teren. După ce a remizat cu Unirea Alba Iulia şi UTA Arad, gruparea vâlceană vrea să spargă gheaţa în disputa cu Luceafărul Oradea, o formaţie imprevizibilă a Seriei a II-a a eşalonului inferior. În meciul din tur, orădenii s-au impus la limită cu scorul de 2-1. Formaţia care este la primul sezon în Liga a II-a este la mijlocul clasamentului, una din formaţiile fără griji, acre nu se implică nici în lupta pentru promovare dar nici nu are emoţii cu retrogradarea.

Programul etapei:

Gloria Bistriţa - FC Argeş
Juventus Bucureşti - Mureşul Deva
Arieşul Turda - Chindia Târgovişte 0-3, la masa verde
CS Municipal - Luceafărul Oradea
FC Bihor Oradea - FC Maramureş
Alro Slatina - UTA Arad
FC Olt - Gaz Metan Severin
Poli Timişoara - Unirea Alba Iulia

Măciuca rămâne lideră

Damila Măciuca a obţinut un nou succes în etapa intermediară de marţi, 1-0 cu Gaz Metan II Mediaş şi rămâne pe primul loc al Seriei a IV-a, cu mari şanse de promovare. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Bucuroaia în minutul 38, din lovitură liberă. Cealaltă echipă vâlceană a seriei, FC Oltchim, a suferit un nou eşec, 0-1 pe propriul teren cu Pandurii II Târgu Jiu şi chimiştii sunt în subsolul ierarhiei.

Rezultatele complete ale etapei intermediare:

Ghecon Lăpuşata - Girom Albota 0-0
Damila Măciuca - Gaz Metan II Mediaş 1-0
Oltchim - Pandurii II Tg. Jiu 0-1
FCM Târgovişte - Prometeu Craiova 2-0
CS Vişina Nouă - Jiul Rovinari 1-0
FC Caracal - Metaloglobus Bucureşti 2-0
FC Cisnădie - Minerul Motru 1-1
Minerul Mătăsari - Atletic Bradu 1-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe