Cercetat pentru contrabandă şi deţinere ilegală de muniţie letală

joi, 19 aprilie 2012

Cercetat pentru contrabandă şi deţinere ilegală de muniţie letală

 În ziua de 13 martie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explosivi şi Substanţe Periculoase, în urma desfăşurării unor investigaţii şi activităţi specifice, l-au identificat pe K. Gheorghe, de 71 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Germania, care deţinea la reşedinţa sa din oraşul Bălceşti, muniţie letală.
 În baza unei autorizaţii a Judecătoriei Bălceşti, s-a efectuat percheziţie la reşedinţa bărbatului, ocazie cu care au fost identificate 63 cartuşe cu glonţ, neinscripţionate, calibrul 22.
 Din primele cercetări a rezultat că Gheorghe K. a procurat muniţia din Germania şi a introdus-o ilegal în ţară.
În urma verificărilor în bazele de date ale poliţiei a rezultat că acesta nu a fost şi nu este autorizat să deţină, să poarte sau să folosească arme şi muniţii.
 Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Surprins de poliţişti la furat de material lemnos

 În data de 13 aprilie a.c., ora 15.15, poliţiştii Poliţiei oraşului Băbeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane taie lemne dintr-o pădure situată în punctul Dealul Grecilor din localitate.
 
În baza celor sesizate, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii care l-au surprins în flagrant pe V. Florin, de 37 de ani, din oraşul Băbeni.
 A fost efectuată cercetarea la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul tăiase trei arbori, specia stejar, cu dimensiunile la cioată de 18x20 cm; 21x24 cm şi 25x29 cm.
 Materialul lemnos rezultat în urma tăierii arborilor a fost predat proprietarului pădurii.
 În cauză se efectuează cercetări faţă de V. Florin pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional, iar la finalizarea cercetărilor dosarul urmează să fie înaintat cu propunere procedurală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
 

 În perioada Sărbătorilor Pascale, în judeţul Vâlcea, au avut loc mai multe accidente rutiere

 La data de 13 aprilie a.c., ora 09.30, B. Emil, de 44 de ani, din comuna Goleşti, a condus un autoturism marca Volkswagen Passat, pe DN.7 - Calea Bucureşti, iar la km.172+880 m., în dreptul imobilului nr.182 nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers faţă de un alt autoturism marca Volkswagen, condus de S. Ionel, de 49 de ani, din Râmnicu Vâlcea, aflat în faţa sa şi în momentul frânării l-a lovit în partea spate.
 În urma impactului a rezultat rănirea Constantinei S., din comuna Budeşti, diagnosticată cu ”traumatism toraco - lombar, contuzie picior drept”.
 Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative şi li s-au recoltat câte o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În aceeaşi zi, în jurul orei 15.53, D. Ion, de 69 ani, din comuna Ghioroiu, în timp ce conducea pe strada Dealu Nucului, din comuna Ghioroiu un tractor

universal U 650 la care tracta un trepied încărcat cu lemne, a pierdut controlul acestuia şi s-a răsturnat.
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a lui B. Firmilian, pasager în tractor, care a fost transportat la Spitalul municipiului Drăgăşani, fiind diagnosticat cu ÔÇ£ T.C.C. acut cu plagă frontal şi traumatism coloană cervical”

Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Totodată, în jurul orei 16.56, M. George, de 24 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, a condus autoturismul marca Dacia Logan pe strada Calea lui Traian şi, la intersecţie cu strada Posada nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric, aflat în funcţiune, a pătruns în intersecţie intrând în coliziune cu un autoturism marca Chevrolet, condus de U. Nicolae, de 28 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care circula regulamentar.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui U. Nicolae, diagnosticat cu ”T.C.C. acut minor prin accident rutier”.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, la ora 21.40, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier în comuna Galicea, pe DJ 678.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că P. Dragoş, de 19 ani, din comuna Olanu, a condus autoturismul marca Audi, iar în faţa imobilului nr.16, la efectuarea manevrei de întoarcere a acroşat cu partea din spate un motociclu marca Piagio, condus de L. Iulian , de 20 de ani, din comuna Galicea, care circula regulamentar.
 Din accident a rezultat rănirea gravă a lui L. Iulian, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul de ”fractură claviculă dreapta”
 

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri şi li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 07.38, M. Gabriel, de 25 de ani, din Bucureşti, a condus autoturismul marca Dacia şi la km 200+140m la ieşirea dintr-o curbă periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile
de drum, respectiv carosabil umed, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de un parapet din ciment din partea stângă a sensului său de mers.
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului, diagnosticat cu TCF minor, escoriaţie frontală, contuzie hemitorace drept, şi a pasagerului dreapta faţă, F. Andreea, diagnosticată cu contuzie hemitorace stâng.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,0 mg/l şi i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, de asemenea atât conducătorul auto, cât şi pasagera purtau centura de siguranţă.

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.20, M. Constantin, de 57 ani, din comuna Mateeşti, a condus pe DJ 676, în localitatea Stroeşti, autoutilitara marca Dacia, iar la km 18+250m a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Volkswgen, condus de O. Claudiu, de 31 ani, din oraşul Călimăneşti.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a S. Elenei, pasager dreapta faţă în autoturismul Volkswagen, care a fost transportată la Spitalul orăşenesc Horezu, unde i s-a stabilit diagnosticul ,,TCF acut închis cu contuzie piramidă nazală, epistaxis post traumatic, contuzie genunchi drept,,.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în jurul orei 10.19, D. Corneliu, de 42 ani, din comuna Godeni, judeţul Argeş, a condus autotractorul marca DAF ce tracta semiremorca marca Lecitrailer pe DN 7, iar la km 202+500 m , într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed, motiv pentru care semiremorca a derapat şi a pătruns pe sensul opus, acroşând 3 autoturismele, respectiv marca Toyota, Ford şi Renault.
În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, Ford Focus, R. Iosif, de 54 de ani, din Popeşti-Leordeni, diagnosticat cu plagă scalp, escoriaţii
umăr stâng şi a pasagerei dreapta faţă, R. Veronica, de 52 de ani, din Popeşti-Leordeni, diagnosticată cu TCC toracic.
Conducătorii auto purtau centura de siguranţă şi fiind testaţi cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, recoltându-li-se probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 15 aprilie a.c., ora 17.00, D. Ionel, de 41 de ani, din Călimăneşti a condus un autoturism marca Dacia pe DN7 şi la km 192+200m a acroşat pe G. Ștefan, de 57 ani, din aceeaşi localitate, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
După impact, autoturismul marca Dacia s-a oprit în alt autoturism, care se afla staţionat regulamentar în afara părţii carosabile.
În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului, diagnosticat cu fractură de omoplat cu deplasare şi fractură claviculă dreapta.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,0 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, de asemenea conducătorul auto purta centura de siguranţă.

La data de 16 aprilie, ora 03.15, D. Petre, de 22 ani, din oraşul Brezoi a condus un autoturism marca Dacia, pe DN7 A şi la km 9+842m a fost surprins de traversarea unor cai fără supraveghere, lovindu-l pe unul dintre aceştia.

 În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui D. Petre, diagnosticat cu fractură mandibulă.
 Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, la ora 07.20, Rucsandra B., de 33 de ani, din Bucureşti a condus un autoturism marca Skoda pe DN7 şi la km 205+950m, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra volanului, într-o curbă periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, intrând pe contrasens şi lovind parapetul.
În urma impactului a rezultat rănirea atât a Rucsandrei B., cât şi a pasagerului dreapta faţă în autoturism, Marina H., de 75 de ani, din Sinaia, diagnosticată cu TCC minor, fracturi costale şi fractură bazin.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe