Avocatul Veronel Rădulescu, un vânător diplomat

duminică, 8 aprilie 2012

• Cooperare româno-elveţiană în domeniul vânătorii şi pescuitului sportiv

 

Avocatul Veronel Rădulescu, un vânător diplomat

 

În data de 30 martie 2012, Ambasada României la Berna a găzduit o rundă de consultări româno-elveţiene în vederea identificării şi dezvoltării unui viitor parteneriat bilateral, în domeniul vânătorii şi pescuitului sportiv. 

Iniţierea acestui dialog se înscrie în preocupările „Asociaţiei vânătorilor şi pescarilor sportivi" din judeţul Vâlcea/România, prezidată de domnul Veronel Rădulescu, de a dezvolta parteneriate de cooperare bilaterale, cu alte asociaţii similare europene, printre care şi „Jagd/Chasse Schweiz" (Asociaţia de vânătoare din Elveţia), prezidată de domnul Hanspeter Egli. Cele două părţi şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unui model cât mai sustenabil de exploatare şi protejare a resurselor naturale şi cinegetice existente în cele două state.

Modelul elveţian de organizare administrativă (la nivel cantonal), similitudinile din punct de vedere al reliefului (muntos, împădurit, bazin hidrografic extins) şi fondului cinegetic constituie premize interesante pentru explorarea unor modalităţi concrete de cooperare în plan bilateral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe