Primarul Ilie Dobre merită un nou mandat

duminică, 25 martie 2012

• Comuna Lădeşti este administrată exemplar

Primarul Ilie Dobre merită un nou mandat

O comună frumoasă, cu oameni harnici şi gospodari, vechi crescători de animale dar şi iubitori de carte. O comună care a dat ţării cărturari de excepţie dar care a rămas, o perioadă lungă de timp, în urmă cu modernizările. Localnici l-au ales însă în 2008 primar pe Ilie Dobre. Pînă a preluat mandatul vara era pe sfârşite. Cei care aveau copii la şcoală se temeau că aceştia vor trebui să meargă iar mulţi kilometri pe jos. Primarul a făcut însă rost de microbuz şcolar. În toamnă locuitorii din Lădeşti au mer iar la vot. Pentru parlamentare. L-au votat deputat pe Constantin Mazilu, fiu al comunei Lăpuşata. Primarul Dobre a ştiut ce vrea să facă pentru comună şi când să ceară sprijin. De la Consiliul Judeţean nu avea rost să încerce. Pesediştii şi liberalii din Consiliul Judeţean au alocat cele mai puţine fonduri comunei Lădeşti. În fiecare an. Deputatul Constantin Mazilu ştia însă aceste lucruri şi a făcut ceea ce trebuia pentru ca localitatea să se poată dezvolta.

Primarul Dobre a început cu principala clădire din comună. A fost reabilitat sediul Primăriei din Lădeşti. A urmat construirea unei săli de sport şi pietruirea drumurilor. În Lădeşti era nevoie de asfaltări dar atât primarul cât şi deputatul Maziu ştiau că dacă asfaltările se făceau înainte de lucrările necesare alimentării cu apă şi canalizări ar fi urmat apoi distrugeri ale drumurilor asfaltate. Adică alţi bani publici sau europeni cheltuiţi aiurea. S-a aşteptat realizarea proiectului de alimentare cu apă. Timp de un an şi ceva primarul a trebuit să facă faţă singur problemelor din primărie rămânând fără viceprimar. S-a descurcat . A făcut proiectul. Alimentarea cu apă s-a definitivat anul trecut pe o lungime de 7, 2 kilometri. În paralel Dobre insista pentru realizarea unui alt obiectiv important. Zona Lădeşti trăieşte la sfârşit de săptămână prin Târg. Aici s-a făcut comerţ iarna trecută şi la minus 14 grade. În zonă se face comerţ cu animale, produse agricole, agro alimentare şi meşteşugăreşti de sute de ani. Lucrările de reabilitare a Târgului au fost făcute cu fonduri puţine dar toată lumea poate vedea schimbările în bine. Proiectele de extindere a alimentării cu apă pe încă 8 kilometri dar şi cele de asfaltare a drumurilor din comună au fost finalizate. Primarul a strâns în primărie 2 miliarde lei pentru proiectul cu apa. Mai sunt necesari vreo 6 miliarde lei pentru a se putea demara licitaţia.

Deputatul Mazilu, alături de primarul Dobre

Deputatul Constantin Mazilu va face din nou tot ceea ce poate pentru a ajuta administraţia locală. „Sunt legat de toate localităţile din Colegiul Bălceşti. Le vizitez pe toate, peste tot am prieteni dar prin câteva trec săptămână de săptămână în drumul meu de la Parlament spre casa din Lăpuşata. De aceea ştiu toate problemele celor din Lădeşti. Am apreciat mereu oamenii muncitori, primari care vor sa facă, se zbat să facă chiar dacă uneori nu au susţinerea politicienilor de la judeţ. Am considerat că sunt obligat să fac tot ceea ce pot pentru a ajuta această comunitate. Am încredere că primarul Dobre îşi va duce la bun sfârşit şi aceste proiecte ." spune parlamentarul Constantin Mazilu.

Primarul a reuşit să facă rost de fonduri pentru construirea unui garaj necesar unei maşini de pompieri primită cadou de localitate din partea unei comunităţi belgiene. Anul acesta belgienii vor trimite a doua maşină de pompieri în Lădeşti. Dar pentru viitor drumurile contează . Acest lucru s-a văzut în iarna trecută, cea mai grea iarnă pentru mulţi localnici. În Lădeşti a fost foarte greu, a nins mul, viscolit, a fost frig: „În toată campania de deszăpezire din iarna care de-abia a trecut nu am primit nici un telefon, să mă întrebe cineva dacă mă descurc sau dacă am nevoie de ceva. La un moment dat, era gata să cedez, nu mai puteam. Noi am avut o zăpadă foarte mare aici. Oamenii au fost învăţaţi să li se facă deszăpezire pe toate uliţele, în fiecare iarnă am procedat aşa. S-au învăţat aşa, iar în această iarnă a fost mult mai dificil. Avem două pluguri, mai am un consilier care are un tractor şi ne-a ajutat şi el şi am mai primit ajutor şi de la domnul deputat Mazilu. La târg, de asemenea, am avut probleme deoarece zăpada fiind foarte mare, am cărat două zile cu Vola pentru a o scoate şi a pregăti suprafaţa pentru venirea comercianţilor care urmau să îşi desfăşoare activitatea. Am reuşit să trecem şi peste asta. Am ţinut Târgul deschis şi la minus 11 grade aşa cum aţi mai scris dumneavoastră. Am zis că viaţa merge înainte, că omul vinde şi cumpără şi când e cald şi când e frig"

Primarul Ilie Dobre ştie că dacă respecţi omul şi dacă faci ceea ce trebuie să faci vei fi rspectat, chiar dacă nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea : „Eu sunt conştient că fiecare cetăţean are nevoile sale. Un bătrân poate îşi doreşte reabilitarea drumurilor, unul de vârstă de mijloc poate vrea alimentare cu apă, iar tinerii teren de sport, club , piscină. Nu poţi mulţumi pe toată lumea, le-am şi explicat lucrul acesta. Dar îi poţi respecta pe toţi, poţi să încerci să îi ajuţi pe toţi, poţi să vorbeşti cu ei în Târg sau la primărie, să îi asculţi, să le ceri părerea, să fi deschis."
„Ziarul de Vâlcea" suţine oamenii gospodari şi de aceea în campania electorală care se apropie vom fi alături de Ilie Dobre pentru un nou mandat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe