Oftalmologul Ioniţescu a căzut ca musca-n lapte

duminică, 18 martie 2012

• Cercetat pentru luare de mită în formă continuată,

Oftalmologul Ioniţescu a căzut ca musca-n lapte

Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul - din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat cercetările şi au dispus prin rechizitoriu, la data de 12.03.2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor: Ciobotea Marian (în stare de arest preventiv) pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (10 fapte), înşelăciune (12 fapte) şi dare de mită (3 fapte); Rujan Alexandra Camelia (în stare de libertate) pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi două infracţiuni de complicitate la dare de mită; Ciobotea Andreea Larisa (în stare de libertate) pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune şi complicitate la dare de mită; Ioniţescu Constantin (în stare de libertate) pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada 2010-2011, inculpatul, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase a indus în eroare 11 părţi vătămate, cauzând un prejudiciu total de 43.320 lei şi 1500 euro.

În aceiaşi perioadă, inculpatul Ciobotea Marian, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o asupra organelor de conducere de la mai multe autorităţi şi instituţii, a pretins şi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani, totalizând 9950 de lei şi 3000 euro în scopul rezolvării favorabile a problemelor pe care acestea le aveau privind angajarea, stabilirea dreptului de proprietate pe cale judecătorească, obţinerea unor credite bancare ori plata unor despăgubiri de la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor Bucureşti.

Totodată, s-a mai stabilit că, în perioada decembrie 2011- ianuarie 2012, inculpatul Ciobotea Marian a remis atât direct, cât şi indirect prin intermediul inc. Rujan Alexandra Camelia şi Ciobotea Andreea Larisa bunuri în valoare de aproximativ 2750 de lei inc. Ioniţescu Constantin, medic la Secţia oftalmologie din cadrul Spitalului nr. 2 Rm. Vâlcea, bunuri pe care acesta le-a primit, în legătură cu acordarea asistenţei medicale de către acesta, pe perioada în care inc. Ciobotea Marian a fost internat în această unitate sanitară.
De asemenea, inc Rujan Alexandra Camelia şi Ciobotea Andreea Larisa l-au ajutat pe inc. Ciobotea Marian, cu ocazia exercitării acţiunilor de inducere în eroare în cazul a trei părţi vătămate, respectiv în cazul unei părţi vătămate.

Reamintim că, la data de 25.01.2012, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inc. Ciobotea Marian, măsură admisă de magistraţii Tribunalului Vâlcea.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe