|vineri, decembrie 2, 2022
  • Follow Us!

Deputatul Constantin Mazilu revoluţionează administraţia publică locală 

Camera Deputaţilor a adoptat o lege iniţiată de parlamentarul vâlcean al UNPR 

Deputatul Constantin Mazilu revoluţionează administraţia publică locală

• Potrivit noii legi: primarii demisionează din partide după preluarea mandatelor

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, 27 martie, o propunere legislativă potrivit căreia primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să fie obligaţi să demisioneze din partidele pe listele cărora au candidat, imediat ce şi-au preluat mandatul.

Iniţiativa legislativă de modificare a statutului aleşilor locali aparţine deputatului UNPR de Vâlcea, Constantin Mazilu.
„Actuala lege conţine anumite prevederi care fac posibile unele confuzii sau neclarităţi în procesul de aplicare şi în interpretarea corectă a legii. Înregimentarea politică a primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în funcţie lasă loc interpretărilor privind deciziile luate la nivelul administraţiilor pe care le au în subordine în privinţa cheltuirii banului public”, îşi motivează deputatul Constantin Mazilu propunerea.
Deputaţii din Comisiile Juridică şi Administraţie Publică au dat iniţial raport de repingere pentru acest proiect de lege.

Propunerea a fost adoptată tacit marţi, având în vedere că termenul de dezbatere şi vot final, 21 decembrie 2011, a fost depăşit.

Senatul este Cameră decizională în cazul acestui proiect legislativ.

Leave a Response