|sâmbătă, ianuarie 23, 2021
  • Follow Us!

Vulnerabilitatea la corupţie, prioritate pe agenda Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă 

ANAF-ul organizează cursuri de perfecţionare:

Vulnerabilitatea la corupţie, prioritate pe agenda Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă

Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a organizat în 13 şi 14 februarie a.c. cursul de perfecţionare profesională cu tema „Vulnerabilitatea la corupţie”.

Activitatea desfăşurată în cadrul Centrului Zonal Râmnicu-Vâlcea al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă este o componentă a Planului de perfecţionare profesională a funcţionarilor pe anul 2012 şi a reunit 22 funcţionari publici din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene: Alba, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Mureş, Sibiu şi Vâlcea.

Între alte subiecte, agenda cursului a cuprins teme precum: vulnerabilitatea la corupţie – consideraţii generale; cadrul legal privind prevenirea şi combaterea corupţiei; căi de acţiune pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor de corupţie la nivelul ANAF; planificarea unei campanii anticorupţie, metodologia de identificare a riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie; Strategia de prevenire şi combatere a corupţiei în sectorul financiar-fiscal şi Planul de acţiune sectorial financiar-fiscal.
Cursul de perfecţionare a fost moderat de experţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Leave a Response