Hoţii de cărbune fac legea în comuna Alunu

duminică, 19 februarie 2012

Hoţii de cărbune fac legea în comuna Alunu

Tiberiu Pîrnău

Banda lui Cucu (porecla unui individ certat cu lege, pe numele său real - Nicolae Răvaş) acţionează de ani întregi nestingherită în interiorul Exploatării Miniere Alunu. Mii de tone de cărbune au fost furate de această bandă, dar şi de alte zeci de grupuri infracţionale din zonă. Se fură la greu: cu roaba, cu căruţa, cu camionul!

Autorităţile încurajează infractorii

Autorităţile locale, Poliţia Alunu, Parchetul Horezu şi Judecătoria Horezu cunosc aceste fenomen foarte bine, dar îl încurajează prin neimplicarea în stoparea definitivă a furturilor. Hoţii trebuie prinşi, judecaţi şi trimişi după gratii! Putem spune fără teama de a greşi că, la ora actuală, autorităţile statului român acţionează în complicitate cu aceşti infractori. Prin nepăsare! O societate de protecţie şi pază din judeţul Vâlcea, o firmă de prestigiu în domeniu, a luat taurul de coarne şi le-a spus STOP acestor infractori. Agenţii de pază i-au înfruntat cu mult curaj pe derbedei, infractori ce ar merita să înfunde puşcăriile ţării. Am aflat cu stupoare că membrii bandelor organizate de la Alunu sunt angajaţi ai Exploatării Miniere Berbeşti - Alunu.

De aceea şi acţionează cu deosebită rapiditate în zone pe care le pregătesc dinainte, în timpul serviciului: decopertează mii de metri pătraţi de la marginea zonei de exploatare minieră. Aşadar, este vorba despre criminalitate organizată! Menţionăm că în anul 2011, firma de pază de la exploatarea minieră (alta decât cea care a câştigat licitaţia în 2012), protejată de însuşi directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, politrucul portocaliu Daniel Burlan, nu a raportat nici un furt de cărbune. Putem trage o singură concluzie: firma de pază bătuse palma cu infractorii şi îşi împărţeau „beneficiile". Obişnuiţi ca agenţii de pază să închidă ochii la furturi, hoţilor nu le-a venit să creadă că începând cu ianuarie 2012 sunt deranjaţi de noii agenţi de pază. S-au năpustit cu bestialitate asupra agenţilor, oameni care nu-şi făceau decât meseria, cu bună credinţă.

Agenţi de pază, bătuţi cu lopeţile

Un astfel de episod a avut loc în urmă cu 9 zile la marginea de Nord Vest a Exploatării Miniere Alunu, care se învecinează cu satul Roşia din Alunu. Menţionăm că aici principala preocupare a sătenilor, cei mai mulţi dintre ei angajaţi ai Minierei, este furtul de cărbune. Sâmbătă, 9 februarie, mai multe grupuri au năvălit, pur şi simplu, în interiorul zonei de exploatare în câteva căruţe, înarmaţi cu târnăcoape hârleţi, lopeţi, dornici de a se apuca de „treabă". Agenţii de pază au intervenit cu operativitate şi i-au somat pe indivizi să părăsească zona deoarece comit o infracţiune. Pentru moment i-au convins pe localnicii certaţi cu legea să se retragă.

Dar aceştia s-au retras la cârciuma din sat unde au dat mâna cu Bachus şi au revenit plini de curaj şi forţe proaspete, cu gând de scandal şi răzbunare. S-au luat la harţă şi chiar la trântă cu agenţii de pază, care au chemat echipa de intervenţie a societăţii, care a sosit în zonă cu operativitate. S-a creat o îmbulzeală de nedescris. Ostilităţile se desfăşurau sub directa „coordonare" a şefului de bandă, Cucu - Răvaş. Agenţii de pază au fost depăşiţi numeric. Unul dintre aceştia a încercat să-şi folosească armamentul din dotare pentru a-i soma pe hoţi să plece din zonă. Pistolul s-a descărcat însă accidentându-l pe agent. O rană superficială în palmă. Trebuie spus că oamenii de la pază au fost loviţi cu pumnii şi lopeţile, fiind fugăriţi de infractorii cărbunelui.

Tupeul şefului de bandă, Cucu-Răvaş

Agenţii au sunat la 112, iar în zonă şi-au făcut apariţia, într-un târziu, şi poliţiştii care le-au luat declaraţii celor implicaţi în evenimentele violente şi au fost emise ordonanţe de reţinere de 24 de ore. La această dată, hoţii sunt liberi ca păsările cerului, iar, culmea tupeului, Răvaş Nicolae împreună cu alţi haidamaci chiar l-au vizitat la spital, la Horezu, pe agentul lovit şi i-au propus, contra unei importante sume de bani, să nu dea declaraţii defavorabile lor poliţiştilor şi procurorului din Horezu.

Grav este faptul că o anumită doamnă poliţistă din Berbeşti încearcă să o facă responsabilă de incident chiar pe victimă, spunând că „nu a respectat regimul armelor". Duduie, mai bine te-ai duce la cratiţă şi ai lăsa poliţiştii adevăraţi să-şi facă datoria la Berbeşti! „Ziarul de Vâlcea" monitorizează îndeaproape acest caz pentru ca autorităţile să „nu cadă la pace" cu infractorii aşa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut.
Ne întrebăm de ce nu am citit informaţii despre acest incident în buletinul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea?! De ce sunt protejaţi infractorii din Alunu, domnule chestor Ion Stoica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe