Firmele private deszăpezesc drumurile din judeţ

miercuri, 15 februarie 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a apelat la „prieteniile tradiţionale"

Firmele private deszăpezesc drumurile din judeţ

Luni, 13 februarie a.c., încă de la primele ore ale dimineţii, au început să cadă ninsori abundente în tot judeţul Vâlcea, creând riscuri majore de înzăpezire a drumurilor mai ales în localităţile din zona de sud. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, însoţit de directorul RAJDP, Nicolae Vălimăreanu, s-au deplasat în localităţile Roşiile, Tetoiu, Lăpuşata, Bălceşti, Făureşti, Laloşu etc. pentru repartizarea, în funcţie de priorităţi, a mijloacelor auto de intervenţie.

Ca urmare a măsurilor luate, s-a reuşit deblocarea drumurilor afectate de nămeţi între satele localităţilor sus-amintite, fiind mobilizate în acest scop peste 40 de autogredere, autobasculante şi tractoare echipate cu lame, autofreze, vole, utilaje răspânditoare de materiale antiderapante şi alte agregate utilizabile în acţiuni de deszăpezire.

Deoarece mijloacele auto din dotarea RAJDP şi repartizate pe cele 7 baze zonale nu au fost suficiente pentru toate solicitările primarilor, preşedintele Ion Cîlea a dispus închirierea de la diferiţi agenţi economici a încă 6 autogredere, 3 tractoare cu lamă, 7 buldoexcavatoare cu lamă şi o volă care au fost dirijate spre cele mai afectate localităţi. De asemenea, a cerut să fie majorate cu 3.000 tone de nisip şi sare toate stocurile aflate la dispoziţia bazelor zonale.

Având în vedere că parcul de utilaje pentru deszăpeziri de la RAJDP, precum şi mijloacele auto închiriate nu reuşesc să cuprindă întregul teritoriu al judeţului, printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean s-a făcut apel la UM 01784 Râmnicu Vâlcea pentru a suplimenta mijloacele de intervenţie cu un autogreder şi a unui transportor TATRA în vederea deplasării operative a utilajului în judeţ.

Pe tot parcursul zilei de ieri, membrii comandamentului organizat la nivelul Consiliului Judeţean au menţinut legătura cu primarii şi, în funcţie de necesităţi, au fost repartizate utilaje pentru deszăpezire în regim de urgenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe