Executor fiscal cu cinci apartamente pune sub “sechestru" libertatea presei

duminică, 5 februarie 2012

Executor fiscal cu cinci apartamente pune sub „sechestru" libertatea presei

Tiberiu Pîrnău
Din ce în ce mai mulţi administratori de firme din judeţul Vâlcea sunt profund nemulţumiţi de comportamentul arogant şi insultător al unor angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Vâlcea. Aceşti „zei ai Fiscului" par că trăiesc în altă dimensiune, în altă ţară, parcă ar fi deconectaţi de la ceea ce se întâmplă la nivel mondial şi naţional din punct de vedere economic. Ei nu au auzit că ne confruntăm cu cea mai profundă criză economică din ultimii 100 de ani! 
Perceptori medievali 
Rupţi de realitate, aceşti „perceptori medievali" îi tratează cu dispreţ şi îngâmfare pe micii patroni din judeţul Vâlcea, pe cei care îşi plătesc din ce în ce mai greu, cu sacrificii din ce în ce mai mari, dările către statul român. Impozite şi taxe din ce în ce mai sufocante, mai aberante! Şi pentru a nu fi acuzaţi că nu dăm exemple concrete vom aduce la cunoştinţa opiniei publice cazul firmei editoare a „Ziarului de Vâlcea". Societatea SC PIRMAR SRL a plătit în ultimii ani peste patru miliarde de lei vechi la bugetul de stat. O firmă mică, cu 8 angajaţi, a băgat în buzunarul statului, în 5 ani, mai mult de patru miliarde de lei! În ultimele luni, prinşi în menghina crizei economice, am plătit cu oarecare întârziere aceste datorii lunare. Dar le-am plătit! Nu ne-am sustras nici un moment de la plata lor! Nu ne-am prevalat de nici un artificiu financiar pentru a plăti mai puţin. E adevărat că am plătit cu întârziere. În aceste condiţii, în ultimele două lună, am intrat în vizorul „băieţilor şi fetelor" de la DFP Vâlcea, compartimentul „perceptori". În această perioadă, firma noastră a fost vizitată de patru echipe de la DFP. Privindu-ne de undeva de sus, perceptorii ne-au impus tot felul de termene de plată aiuritoare şi ne-au fluturat continuu ameninţări în cazul în care nu vom scoate bani din piatră seacă, să ne prezentăm la casieria DFP. 
Nu a contat că le-am demonstrat că avem de încasat de vreo patru ori mai mulţi bani de la diverşi clienţi, faţă de ceea ce datoram! Aşadar, pot spune fără nici o îndoială, că sistemul fiscal din România este criminal. Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. În acele clipe, îmi venea în minte cazul OLTCHIM-ului care datorează statului român vreo câteva sute de milioane de euro, dar pe nea Roibu ăsta nu l-a executat nimeni! Şi nici, ca să dau un exemplu de la noi din breaslă, pe un şmecher, mare patron de ziare, care se plimbă cu limuzina de zeci de mii de euro şi ne sfidează pe toţi patronii oneşti din presa vâlceană. Păi de ce, domnilor Gogârnoiu, Pârâianu, Rebengiuc, Căpitanu, Turcu şi ceilalţi? De ce??? Păi sunt unii mai proşti şi alţii mai deştepţi? În loc să găsească soluţii, să ridice popririle aberante puse pe conturi, care sufocă firmele, Finanţele Publice Vâlcea vin şi dau direct cu barda! Îţi taie dintr-o lovitură gâtul! Ei nu se gândesc că în felul acesta din ce în ce mai mulţi patroni vor prefera să închidă firmele sau să treacă cea mai mare parte a activităţilor economice în zona economiei negre! Să vedem atunci care vor mai fi încasările la bugetul de stat. Aceasta este realitatea! 
 
Cadru militar, rechin imobiliar?
Sincer, nu aş fi scris acest articol, care-mi va aduce probabil alte controale pe cap, dacă nu aş fi citit declaraţia de avere a unuia dintre executorii fiscali care ne-a călcat pragul zilele trecute. Este vorba despre o doamnă, inspector fiscal, care deţine în proprietate (atenţie!) CINCI apartamente şi o casă. Toate apartamentele sunt pe numele soţului (e şi normal să fie aşa), cadru militar, şi au fost cumpărate din 2003 încoace, de când madam lucrează la Finanţe. Dacă aş fi răuvoitor m-aş gândi că acele apartamente au fost cumpărate în urma unor licitaţii măsluite organizate de instituţia la care lucrează doamna. Mi-aş putea imagina că apartamentele au fost achiziţionate de domnul căpitan sau colonel la preţuri foarte, foarte mici, prin grija consoartei sale. În această situaţie mai sunt şi alţi funcţionari din Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea, chiar nora unui preacinstit politician local are vreo patru apartamente, în timp ce socrul ei se bate cu cărămida în piept că el este cel mai curat din parcarea politică. 
Să ne bucurăm sau să plângem?
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, în anul 2011, prin activitatea specifică a structurilor de Administrare Fiscală, Inspecţie Fiscală, Trezorerie şi Contabilitate Publică, a celor 14 servicii, birouri şi compartimente independente şi 12 unităţi teritoriale până la 1 august 2011 respectiv 7 după restructurare, a colectat impozite, taxe şi contribuţii în sumă de 857 mil.lei, cu 6,5% mai mult faţă de anul 2010.
Suma nu include venituri de 241,9 mil.lei de la cei 27 mari contribuabili vâlceni administraţi în anul 2011 de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili Bucureşti.
Pe bugete componente, gradul de realizare al acestora se prezintă astfel: 106,2% la bugetul de stat; 119,3% la bugetul asigurărilor sociale; 101% la bugetul fondului pentru şomaj; 112% la bugetul fondului pentru asigurări de sănătate.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe