Dozatoarele lui Buican au fost amplasate ilegal pe domeniul public

miercuri, 22 februarie 2012

Musca din laptele liberalilor

Dozatoarele lui Buican au fost amplasate ilegal pe domeniul public

Fratele deputatului liberal Cristian Buican nu îşi mai poate vinde laptele pe domeniul public din Râmnicu Vâlcea. Reprezentanţii municipalităţii spun că, datorită cererilor numeroase de amplasare a unor asemenea dozatoare, este normal să fie organizată o licitaţie. Directorul Pieţe Prest, Rozin Ceauşescu, ne-a declarat că „În Hala Centrală sunt amenajate spaţiile pentru comercializarea produselor agroalimentare şi în general cele lactate, prin proiect. Sunt zone strict delimitate, sunt aparate frigorifice, deci acolo se comercializează laptele, nu în faţa halei, ci înăuntru sau în pieţe. Ei au cerere pentru comercializarea în afara pieţei, lucru care este interzis, conform regulamentului. 
Proprietarul dozatoarelor este fratele deputatului Cristian Buican. Acesta se plânge peste tot că este vorba de o anumită răzbunare politică dar omite să spună şi faptul că dozatoarele erau amplaste ilegal pe domeniul public. Contractul expirase încă din anul 2011 şi în nici un caz nu a fost vorba despre o răfuială politică." Afirmaţia directorul SC Pieţe Prest SA este întărită şi de viceprimarul Cosmin Constantinescu care a precizat că firma familiei Buican nu mai are contract valabil şi îi invită pe aceştia să se alinieze la normele respectate de toţi producătorii, care nu îşi pot desface produsele decât în piaţă. „Nu este o decizie a Primăriei, a primarului, viceprimarului sau a Consiliului Local. Este o decizie a Adunării Generale a acţionarilor a societăţii Pieţe Prest. 
Nu Primăria hotărăşte. Adunarea Generală a  Acţionarilor, Consiliul de Administraţie şi managerul hotărăsc politica societăţii respective, strategia lor. Decizia lor a fost corectă, pentru că sunt mai multe solicitări din partea altor comercianţi. În momentul în care apar şi alte oferte, legea achiziţiilor publice ne obligă să organizăm o licitaţie. În luna mai - iunie, piaţa centrală va intra în reabilitare totală şi acolo nu-şi va putea executa activitatea nici un agent economic. Contractele se încheie pe o durată determinată, de un an. Orice piaţă civilizată este împărţită pe sectoare. În Râmnciu Vâlcea, în piaţa centrală, sectorul de lactate este în hală. Cum unii producători sau comercianţi plătesc în hală să-şi comercializeze produsele, este normal ca şi ceilalţi să respecte acest regulament. Chiar dacă proprietarii afacerii au culoare politică, nu ne interesează, trebuie să respecte legea ca orice cetăţean. Dumnealor au avut un contract care a expirat la sfârşitul anului 2011. Au adresat o solicitare societăţii pentru prelungirea contractului, dar, între timp, alţi comercianţi doresc să amplaseze astfel de automate."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe