|marți, ianuarie 19, 2021
  • Follow Us!

Doi călugări au fost găsiţi morţi la Schitul Scundu 

Doi călugări au fost găsiţi morţi la Schitul Scundu

Din primele cercetări ale poliţiei s-ar părea că moartea a fost cauzată de intoxicarea cu monoxid de carbon, în cameră simţindu-se miros de hidrocarburi. Arhiepiscopia Râmnicului nu a comentat despre moartea celor doi călugări. „Vom da în data de 1 martie, un comunicat de presă, din partea Arhiepiscopiei. În rest nu vă pot spune nimic pentru că nu avem toate datele de anchetă. Nu vă pot spune nici dacă au fost trimişi de Arhiepiscopie”, a precizat părintele secretar Mihai Marfil, din partea Arhiepiscopiei Râmnicului.

Construcţia Schitului Scundu a început în urmă cu aproape trei ani din iniţiativa preotului Lazăr Harambie, preot la o altă parohie. „El este cel care astăzi, 29 februarie, când a mers la micuţa bisericuţă a schitului unde urma să ţină slujba, i-a găsit pe cei doi călugări fără viaţă. Schitul nu era racordat la energie electrică, lucrările nefiind finalizate, iar cei doi călugări, unul din oraşul Călimăneşti (de 35 de ani) , iar celălalt din judeţul Timiş (de 48 de ani), erau singurii locuitori ai lăcaşului. Ei au primit aprobarea Arhiepiscopiei să devină locuitori ai lăcaşul pe timpul când schitul era încă în construcţie. Moartea celor doi călugări este o pierdere grea”, a spus Dumitru Blejan, primarul localităţii Scundu. Schitul se află la 800 de metrii de drumul judeţean care traversează localitatea, iar accesul până la schit este îngreunat de faptul că drumul este, pe alocuri, spălat de ape.

Călugării au murit de la fumul scos de generatorul care producea energie

Cei doi călugări care au decedat în miercuri dimineaţă la Schitul Scundu erau singurele persoane care dădeau viaţă lăcaşului de cult. „Pe trupurile celor doi nu s-au observat alte urme de violenţă, iar mâine, le vom face necropsia. Într-o cameră alăturată clădirii în care locuiau, exista un generator de curent, pe benzină. Acesta a rămas fără combustibil, a scos foarte mult fum, iar cei doi s-au intoxicat, uşile şi ferestrele încăperii fiind din termopan. În încăpere s-a găsit şi o sticlă de coniac şi este posibil să fi consumat şi ceva alcool. Dar asta vom afla după analize”, a spus dr. legist Florian Ghiţă, prezent astăzi la locul unde au fost găsite trupurile celor doi călugări.

Doi călugări de la Schitu Scundu-Vâlcea, unul de 35 de ani, iar celălalt de 45 de ani, au fost găsiţi morţi în această dimineaţă de 29 februarie, de un al treilea călugăr care, observând că nu vin la slujbă, a intrat în chilia unde locuiau. „Şi noi ne-am speriat şi suntem la faţa locului. Din primele cercetări, nu sunt urme de violenţă, iar în cameră se simţea un miros puternic de hidrocarburi. Cel mai probabil, cei doi au murit intoxicaţi. Medicul legist se află aici, la schit, pentru a continua investigaţiile”, a spus cms. şef Marus Dascălu, adjunctul şefului Poliţiei Vâlcea.

(www.adevarul.ro)

Leave a Response