Sute de familii au fost ţepuite de fostul senator vâlcean Matei Vintilă

miercuri, 25 ianuarie 2012

• Zgribuliţi şi singuri în blocul neterminat

Sute de familii au fost ţepuite de fostul senator vâlcean Matei Vintilă

Au dat 15.000 euro avans pentru un apartament în blocul pe care îl ridica socrul lui Şerban Huidu. Soţii Pavel şi-au luat copiii şi s-au mutat în blocul care trebuia să fie gata din august 2011. Au făcut Sărbătorile singuri printre betoane şi sârme.
Sute de apartamente dintr-un bloc cu 14 etaje, ce urma să se construiască în cartierul Brâncuşi din Capitală, au fost scoase la vânzare în 2010. Numele fostului senator Matei Vintilă, socrul vedetei de televiziune Şerban Huidu, ca proprietar al lucrării a fost ca o garanţie pentru cumpărători. Lucrarea trebuia să fie gata în august 2011. Unii au plătit integral, adică 50.000 de euro, alţi doar un avans de 15.000 de euro.
Cu mult timp înainte de finalizarea lucrărilor, muncitorii neplătiţi au plecat. Familia Pavel a dat toţi banii pe care-i strânsese cu greu pentru avansul de 15.000 de euro şi s-a mutat în blocul neterminat, cu gândul că va fi finalizat până la sfârşitul anului. Reporterii Click! i-au vizitat sâmbătă. Ca să ajungi la ei, singurul apartament locuit din bloc, treci printre stâlpi de susţinere, schele şi sârme.
Casa scării este "deschisă": nu are pereţi şi suflă un vânt tăios. Singura uşă din bloc are atârnată o cununiţă din brad şi un anunţ "Familia Pavel".

Sute de proprietari aşteaptă să se mute aici

"În iulie 2010, am plătit 15.000 de euro, avans pentru locuinţă. Când ­ne-am mutat, erau numai câţiva pereţi şi geamurile, iar noi am pus pereţi, uşi, gresie şi faianţă, alţi 6.000 de euro.
Degeaba ne-au pus centrală de încălzire pentru că nu sunt gaze. Nu avem căldură, nici apă caldă, iar apa rece are gust de clor. Ne-au dat ţeapă! O să-mi iau cei trei copii şi mă duc la vila senatorului Matei Vintilă. Dormim acolo, până ne dă banii înapoi", ne-a spus supărată Laura Pavel. Fostul senator, în perioada 2000-2004, nu e de găsit de două zile, dar un director al firmei a confirmat, pentru rtv.net, că au probleme pentru că "nu sunt bani".

Nu doar cumpărătorii celor 500 de apartamente au fost păgubiţi de socrul lui Huidu, ci şi muncitorii

Şi-au dorit mult o casă a lor şi au luat ţeapă. Cel mai recent scandal imobiliar îl are în prim-plan pe socrul lui Şerban Huidu, fostul senator Matei Vintilă. Este vorba despre circa 500 de familii care au contractat un apartament în blocul neterminat, dar şi de alţi 450 de muncitori care n-au mai fost plătiţi. Reporterii Click! au fost duminică în blocul neterminat din cartierul bucureştean Brâncuşi, ridicat de firma fostului senator Matei Vintilă, socrul lui Şerban Huidu. Am găsit o singură familie mutată acolo, printre sârme şi moloz: doi adulţi şi trei copii. Însă sunt sute de familii care au plătit bani grei pentru un apartament şi nu au cum să se mute deocamdată. Nu numai ei sunt supăraţi. Mai mulţi muncitori au sunat la redacţie, îngrijoraţi de soarta lor.
„Firma a avut 450 de muncitori. Prin luna mai 2011, au început să întârzie salariile, apoi ne-au spus să facem cerere de şomaj. Aşa am vrut să facem, dar am aflat că firma nu a plătit niciodată CAS şi şomajul, aşa că nu primim bani. Eu m-am pensionat, dar punctul de pensie este foarte mic pentru că nu au fost plătite contribuţiile. Familia pe care aţi găsit-o acolo a fost ajutată de ultimii muncitori: le-am izolat conductele şi am tras canalizarea. Ne-a fost milă de ei să îi lăsăm aşa peste iarnă", ne-a explicat unul dintre foştii lucrători pe şantier, Nicolae Macaru, şeful de şantier pe parte de instalaţii.
Consiliul de Administraţie a Conimpex Company, firma constructoare, ne-a transmis luni la redacţie următoarele precizări. „Într-adevăr, în a doua parte a anului 2011, lucrările au încetat temporar. Dar până la 31 iulie 2012, vor fi finalizate 208 apartamente. Stadiul actual de execuţie al clădirii este de 75%. Deja s-au aprovizionat materialele pentru finisajul exterior, iar lucrările vor începe în săptămâna 23-27 ianuarie 2012", ne-a informat Mădălina Cheptea, de la firma constructoare. Pe de altă parte, vă vine să credeţi că oferta de apartamente ieftine şi bune este încă pe Internet?

Domnul senator stă în vilă, în Cotroceni

Matei Vintilă locuieşte într-o vilă impunătoare şi încăpătoare, în cartierul select Cotroceni, alături de fiicele sale şi de Şerban Huidu. Într-o declaraţie de avere din vremea când era parlamentar, socrul lui Şerban Huidu menţiona că are mai multe case şi apartamente, precum şi o casă de vacanţă.
(www.click.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe