Patronul Restaurantului OK Nord declară senin că... vina nu îi aparţine

duminică, 8 ianuarie 2012

• Culmea tupeului la Doru Paraschiv!

Patronul Restaurantului OK Nord declară senin că... vina nu îi aparţine

Numărul celor care au suferit toxiinfecţie alimentară (TIA) se pare că este mult mai mare decât cel declarat oficial, de 16 persoane intoxicate după ce au servit masa de Revelion la Restaurantul OK-Events din Râmnicu Vâlcea. Trei dintre bolnavi sunt în continuare internaţi. Ţinut secret de autorităţi, iată cum cazul a ajuns să fie mediatizat. Pe 3 ianuarie, un telefon primit la redacţia Adevărul, anunţa. „Zeci de oameni care am făcut Revelionul la Restaurantul OK-Events, din zona Nord a oraşului Râmnicu Vâlcea, am ajuns la spital în stare gravă, cu toxiinfecţie alimentară (TIA). Soţia mea se simte foarte rău, iar la secţia Infecţioase şi-au bătut joc de noi. Nu au vrut să ne dea trimiteri să ne facem analizele, să vedem de la ce ni se trage, medicii de acolo s-au comportat execrabil".

Direcţia de Sănătate Publică informată printr-un telefon anonim

Deşi prima internare în Secţia Boli Infecţioase a unui pacient care a servit masa la Restaurantul OK a avut loc pe 1 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a aflat de numărul mare de oameni care au ajuns la spital cu febră, vărsături, dureri abdominale, cefalee, abia pe 2 ianuarie. „Cazul a fost anunţat printr-un telefon anonim dat în jurul orei 15.00. De regulă, nu luăm în considerare telefoanele anonime, dar de data asta am făcut o excepţie şi am constituit echipe de control care au mers atât la persoanele internate cât şi la unitatea unde se spunea că a avut loc incidentul", a spus dr. Maria Murăruş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. De altmintei, DSP-ul a fost singura instituţie care a arătat transparenţă în relaţia cu presa în cazul derulării anchetei persoanelor cu TIA.

Bolnavii cu TIA veniţi pe secţia Boli Infecţioase, consideraţi scandalii

Din cele 16 persoane diagnosticate cu TIA, trei se află internate şi astăzi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului nr. 2. Încercarea de a lua legătura atât cu medicul curant al acestora, pentru a afla starea lor, dar şi cu cei internaţi (cu acceptul lor, bineînţeles) a eşuat. După ce am fost lăsat să aştept două ore în faţa secţiei, dr. Alina Kaproş, şefa de secţie, şi-a arătat mânia proletară spunând ba că trebuie să rezolve urgenţele (deşi nu mai era niciun pacient care să aştepte), ba că nu interesează presa acest subiect. După ce câteva asistente au sunat la managerul spitalului, Georgeta Sălişte, răspunsul a venit tranşat. „Nu avem ce să vă comunicăm. Mergeţi la purtătorul de cuvânt al spitalului (care este in CO, n.r.) iar cu pacienţii nu aveţi voie să vorbiţi. Fiind secţie de boli infecţioase, accesul nu este permis", ne este transmis mesajul după convorbirea cu mai marele spitalului. Bineînţeles că mulţi aparţinătorii ai celor internaţi pe Infecţioase treceau pe lângă noi, fără nicio interdicţie, cu pachete cu mâncare. Întreb de ce secţia de boli Infecţioase nu a anunţat DSP-ul mai devreme şi a trebuit ca un telefon anonim să înştiinţeze instituţia respectivă, iar răspunsul a fost: „Am anunţat, dar dacă erau aici, pe hol, 16 oameni foarte agresivi, puşi pe ceartă, cu care nu ne mai puteam înţelege, ce puteam face?", spune femeia în halat alb, pusă la înaintare de dr. Kaproş. Cât despre agresivitatea bolnavilor cu TIA, suntem convinşi că este o găselniţă jignitoare la adresa celor suferinzi, mai ales că nu toţi au ajuns în acelaşi timp la spital. „Dacă aţi ştii cât de urât se comportă cei de la Infecţioase faţă de noi, cei cu HIV! Dumneavoastră aţi scăpat ieftin", spune un tânăr care a prins fragmente din dialogul... neconvenţional.

Petrecerea din Bulgaria, pe muchie de cuţit din cauza toxiinfecţiei

La Restaurantul OK-Events au servit masa de Revelion câteva sute de persoane, numai că în scriptele oficiale medicale doar 16 apar că s-au intoxicat cu TIA. „Eu cred că am fost mult mai mulţi cei care ne-am îmbolnăvit, poate câteva zeci. Soţia mea se simte şi după patru zile destul de rău. Printre cei care au avut de suferit este şi o femeie gravidă. Am vorbit cu soţul ei, şi femeia este într-o situaţie extrem de delicată. Pe 1 ianuarie eu am crezut că am băut mai mult şi de acolo mi se trage, dar... ne-au făcut-o cei de la OK. Nu o să-i dau în judecată pentru că trăim în România şi sunt oameni cu bani şi nu ai şanse să câştigi. Într-o altă ţară civilizată, altfel ar fi decurs lucrurile. Mie îmi pare rău că dintre cei care am servit masa acolo, suntem câţiva care trebuie să plecăm duminică în Bulgaria, în staţiune. Vă daţi seama că putem pierde biletele, pentru că nu poţi pleca bolnav la drum. Nu pot să spun că nu mi-a plăcut ceva anume din mâncare! Cât despre analizele medicale, sunt oameni care au apucat să le facă înainte de a lua, pe cont propriu, medicamente. Abia aştept să aflăm de la ce ni se trage", a spus Dragoş Dumitraşcu.

„Nu ne aparţine vina"

Unul dintre patronii Restaurantului OK, Dorul Paraschiv, ne-a declarat în legătură cu TIA. „Noi nu avem niciun fel de vină. Am fost controlaţi şi nu s-a găsit nimic în neregulă. Am primit o amendă doar pentru nişte ambalaje care nu erau puse la locul lor. Suntem de 12 ani pe piaţă şi nu vrem să îşi bată cineva joc de munca noastră. La noi au mâncat milioane de oameni şi niciunul nu a păţit nimic. Se face atâta vâlvă pentru nimic. Nu ne aparţine vina!".

DSP-ul ia în calcul şi analizele făcute de bolnavi pe cont propriu

La DSP Vâlcea, ancheta epidemiologică este în desfăsfăşurare. „Când echipa noastră a fost în control, pe 3 ianuarie, la unitatea respectivă, totul se strânsese, normal, după servirea mesei, era dezinfectat. Unitatea avea certificate, în regulă, de calitatea produselor, toate produsele erau achiziţionate de la producători autorizaţi. Au fost însă amendaţi cu suma de 1.600 lei pentru că nu depozitaseră corespunzător nişte materiale. Cei cu TIA care şi-au făut analize în altă parte şi nu au apucat să ia medicamente pe cont propriu înainte de a li se recolta probe, pot să se prezinte cu ele ca să vedem de la ce provine toxiinfecţia. Controlăm şi personalul unităţii, s-a luat coprocultură, analize de sanitaţie, iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare", a spus dr. Lorena Mărgăritescu, director adj. al DSP Vâlcea.

(www.adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe