n Oltchim va juca împotriva echipei Neptun înainte de confruntarea decisivă de la Ljubljana din Liga Campionilor

miercuri, 25 ianuarie 2012

Handbal feminin
Ultima verificare, la Constanţa

Oltchim va juca împotriva echipei Neptun înainte de confruntarea decisivă de la Ljubljana din Liga Campionilor

Au mai rămas doar câteva zile până la debutul formaţiei Oltchim în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, într-un sezon în care obiectivul este accederea în finala competiţiei. După un început de an cu multe partide, handbalistele antrenate de Radu Voina vor merge sâmbătă la Constanţa, acolo unde vor juca împotriva echipei locale, Neptun Universitatea, meciul urmând să înceapă la ora 10.00 şi să conteze pentru etapa cu numărul 12 din Liga Naţională. Partida în sine nu le poate pune prea multe probleme handbalistelor de la Oltchim, având în vedere că gazdele sunt pe locul 9 al clasamentului, cu numai nouă puncte şi au un lot tânăr, majoritatea jucătoarelor fiind la primul sezon în „elită". Cele 60 de minute sunt foarte importante, însă, pentru că vor fi ultimele înainte de confruntarea din Liga Campionilor pe care Oltchim o va susţine pe 4 februarie, la Ljubljana, în faţa campioanei Sloveniei, Krim. Principala grijă pentru Radu Voina şi Relu Roşca va fi să le observe pe handbalistele aflate în cea mai bună formă, care să fie incluse în lot. Alegerea nu va fi una tocmai uşoară, mai ales pentru postul de portar, pentru care se bat acum patru jucătoare: Huţupan, Smedescu, Tolnai şi Knezovic, asta în condiţiile în care nu a revenit, încă, Paula Ungureanu, cea care a născut de curând. Cum Luminiţa Huţupan a evoluat în ultimele partide de campionat şi Smedescu are şanse minime să fie în delegaţia care merge la Ljubljana, Voina va trebui să aleagă cel mai probabil între Tolnai şi Knezovic.
Programul complet al etapei: SCM Craiova - HC Zalău, Dunărea Brăila - CSM Bacău, HCM Baia Mare - Corona Braşov, Cetate Deva - CS Bucureşti, CSM Ploieşti - Universitatea Cluj, Neptun Constanţa - Oltchim, Oţelul Galaţi - HCM Roman.

Geiger şi Han vor fi împrumutate

Oltchim Râmnicu Vâlcea nu se va baza la meciurile din grupele principale ale Ligii Campionilor pe serviciile a două handbaliste: Roxana Han şi Melinda Geiger. Ambele vor fi împrumutate la alte formaţii din Liga Naţională până la finalul acestui sezon. Melinda a fost transferată de Oltchim de la HCM Baia Mare dar a avut oarte de concurenţă mare pe postul său şi a prins rar echipa. De serviciile sale se interesează mai multe formaţii din primul eşalon, cele mai insistente fiind Corona Braşov, HCM Roman şi CSM Craiova. Roxana Han este de multe sezoane la Râmnicu Vâlcea şi a venit de la HC Zalău, după ce junioratul îl făcuse la gruparea olteană. Destinaţia ei se ştie deja, urmând să joace în partea a doua a campionatului la CSM Craiova, ultima clasată în Liga Naţională.

Voina spune „pas" naţionalei feminine

Acum ceva zile, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, declarase că mandatul selecţionerului Radu Voina nu va fi prelungit în cazul în care naţionala feminină nu se va califica la Jocurile Olimpice de la Londra. În replică, probabil, antrenorul Oltchimului a spus că va renunţa la postul de selecţioner, indiferent de rezultatul turneului de calificare la Olimpiadă. Voina şi-a făcut publică intenţia la Cheile Grădiştei (Braşov), înaintea unei şedinţe a Comisiei Tehnice. "Contractul meu se încheie în acest an. Ţinând cont de ce se întâmplă, pot anunţa încă de acum: calificaţi sau necalificaţi la JO, cariera mea la naţională se opreşte aici! Este un semnal de alarmă pe care îl trag încă din 2008. Ne uităm ce vine din urmă şi observăm un fel de vid, ca să nu spun un mare vid. Fetele vor urma băieţii, din păcate, în dezamăgiri", a spus selecţionerul. Tot în cadrul şedinţei de la Cheile Grădiştei a fost făcut public şi lotul pe care se va conta pentru mturneul de calificare. Din echipa de 20 de handbaliste nominalizate pentru indemnizaţia olimpică lipsesc Vărzaru şi Amariei. Apar, în schimb, nume noi precum Geiger, Vizitiu, Zamfir, Perianu şi Ciuciulete. Marea surpriză ar putea fi însă Luminiţa Huţupan-Dinu, care va face parte din lot dacă va manifesta o formă sportivă bună în Liga Campionilor. Lotul este următorul: Pâslaru, Tolnai, Dedu, Huţupan (?) - portari; Fiera, Brădeanu, Chirilă, Tivadar, Geiger, Zamfir, Perianu, Băbeanu, Vizitiu, Buceschi - linia de 9 metri, Puşcaşu, Ardean, Nechita, Farcău - extreme, Manea, Chintoan, Ciuciulete - pivoţi. Naţionala de handbal feminin a României se va reuni pentru prima dată în acest an, în 13 martie, pentru a pregăti partidele din preliminariile CE din 2012, cu Serbia. Echipa se va reuni la Drobeta Turnu Severin, unde va susţine şi pregătirea timp de o săptămână, după care se va deplasa în Serbia, pentru meciul oficial cu naţionala ţării vecine (22 martie), din grupa a 2-a a preliminariilor CE din 2012. Returul cu Serbia va avea loc în 24 martie. Potrivit programului anunţat de FR Handbal, acţiunile reeprezentativei feminine din acest an sunt: turneul preolimpic de la Lyon (25-27 mai), meciurile din preliminariile CE din acest an, cu Portugalia (30-31 mai) şi cu Grecia (2-3 iunie), pregătirea şi participarea la JO de la Londra (dacă România se va califica), Cupa Mondială (1-7 octombrie), Trofeul Carpaţi (23-25 noiembrie) şi Campionatul European din Olanda (2-17 decembrie).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe