Liderii UNPR Vâlcea spun că îi respectă pe cei de la PDL şi că vor merge împreună la alegeri

duminică, 15 ianuarie 2012

Liderii UNPR Vâlcea spun că îi respectă pe cei de la PDL şi că vor merge împreună la alegeri

• fostul lider al Partidului Conservator Vâlcea, Mircea Stănculescu, s-a înscris în UNPR, iar omul de afaceri Gheorghe Udubae a fost desemnat candidatul UNPR la Primăria Bujoreni

Vineri, 13 ianuarie 2012, deputatul Dan Mazilu, preşedintele UNPR Vâlcea, şi Mircia Gutău, liderul UNPR Râmnicu Vâlcea, au organizat prima conferinţă de presă din acest an la sediul partidului de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Râmnicu Vâlcea. Cu acest prilej, deputatul Dan Mazilu a anunţat că la partidul său va fi o concurenţă mult mai mare pentru funcţiile administrative din judeţ, lăsând să se înţeleagă că orice concurenţă naşte valori. „Nu exclud varianta unei candidaturi la Consiliul Judeţean. Dar, în momentul de faţă, noi suntem la guvernare cu PDL-ul, iar despre alegeri nu s-a stabilit nimic. Este foarte posibil ca UNPR-ul să aibă candidat la Consiliul Judeţean, iar PDL-ul la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, după cum, la fel de bine, ar putea să fie şi invers. Ceea ce pot să vă spun este că UNPR-ul şi PDL-ul vor merge în alianţă, fiecare sub siglă separată", a subliniat deputatul Dan Mazilu.

La rândul său, preşedintele UNPR Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a spus că din punct de vedere politic, organizaţia pe care o conduce stă foarte bine. „Avem zilnic cel puţin 40 de oameni care vin să se înscrie în partid. Începând de săptămâna viitore (n.r. - săptămâna aceasta), în fiecare zi vom avea întâlniri cu câte o 100 de persoane, la sediul partidului. Voi face, aşa cum am promis, o organizaţie municipală puternică. Sperăm ca luna viitoare să organizăm chiar şi alegerile", a spus Mircea Gutău. În ceea ce priveşte o eventuală candidatură la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a mai spus că nu s-a stabilit nimic în acest sens. „Eu v-am declarat şi îmi păstrez acelaşi punct de vedere pe care l-am avut la început. Cu siguranţă, înainte de alegeri se va face un sondaj de opinie. Nimeni nu este nebun ca dacă unul stă mai bine în sondaj să-l aleagă pe cel care are 2% în locul celui care are 70%. Important este că PDL şi UNPR facem o echipă, suntem la guvernare împreună, ne respectăm în limitele bunului simţ, dar respectul nu înseamnă statul în genunchi. Ne respectăm şi vom merge împreună la următoarele alegeri, iar din punctul meu de vedere, adversarul nostru politic, al UNPR, este USL, nici vorbă PDL-ul.

PDL-ul este un aliat şi încercăm, prin părerile pe care le emitem, să-i ajutăm să nu greşească, pentru că suntem în alianţă. Dar adversarul nostru politic, repet, este USL-ul. La nivel de municipiu vă pot da numărul de membri. La acest moment avem 1.180, dacă nu mă înşel, şi s-au înscris oameni în urma şedinţelor pe care le-am ţinut pe cartiere, nu sunt luaţi din cartea de telefon. Nu trebuie să ne minţim singuri. Nu vă ascund faptul că au venit şi de la PSD, dar şi de la PDL. Acum, un om, dacă vine şi spune că mă simpatizează şi vrea să vină la UNPR, nu sunt tâmpit să-i spun să nu vină, să rămână la PDL. Sunt şi foarte mulţi de la PSD şi este firesc să se întâmple aşa, atât timp cât există egalităţi în teritoriu, adică există doi oameni, unul de la PNL şi altul de la PSD, ambii valoroşi, care intenţionau să candideze pentru un post de primar. Acum, când s-a făcut acest USL, unul este sacrificat, iar foarte mulţi din cei sacrificaţi se îndreaptă către un alt partid. Este liberă mişcarea lor, iar noi trebuie să fim tâmpiţi să nu-i primim. Sunt foarte mulţi care vin la noi. Este o mişcare firească şi normală", a mai declarat liderul UNPR Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.
În încheiere, liderii UNPR Vâlcea au anunţat că fostul lider al Partidului Conservator Vâlcea, Mircea Stănculescu, s-a înscris în UNPR, iar omul de afaceri Gheorghe Udubae a fost desemnat candidatul UNPR la Primăria Bujoreni.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe