Incendiu devastator la un depozit de alimente din zona Goranu

duminică, 15 ianuarie 2012

Incendiu devastator la un depozit de alimente din zona Goranu

• valoarea estimativă a pagubelor totalizează circa 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate 200.000 de lei.

Joi, 12.01.2012, la ora 04.06, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de produse alimentare situat în Râmnicu Vâlcea pe Calea Bucureşti. Pentru stingerea incendiului, s-a acţionat cu cinci echipaje, timp de aproape trei ore şi jumătate. Până la stingerea incendiului, au ars şi au fost deteriorate: produse alimentare (baxuri cu făină, mălai, ulei, conserve, ambalaje, baxuri cu băuturi răcoritoare etc.) şi structura metalică a depozitului. În urma efortului susţinut al pompierilor, s-a reuşit salvarea sediului central al firmei, precum şi locuinţele şi anexele gospodăreşti situate la mai puţin de un metru distanţă de depozitul cuprins de flăcări. După stingerea incendiului, pompierii au lucrat pentru înlăturarea efectelor acestuia şi au menţinut la faţa locului două autospeciale pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. În urma cercetărilor preliminarii, efectuate la faţa locului de către pompierii militari ai ISU General Magheru al judeţului Vâlcea, s-a stabilit că incendiul de la depozitul unei societăţi comerciale din Râmnicu Vâlcea, situat pe Calea Bucureşti în cartierul Goranu, s-a declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la o lampă de iluminat, aflată în interiorul depozitului. În acelaşi timp s-a stabilit şi valoarea estimativă a pagubelor totalizează circa 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate 200.000 de lei.

În data de 11.01.2012, la ora 14.17 pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în comuna Verguleasa, sat Verguleasa, judeţul Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea numitului Ilie C. Până la stingerea incendiului, au ars 15 mp. din acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, acoperişul unui şopron construit din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafaţă de 12 mp. şi o tonă de coceni de porumb. După aproximativ o jumătate de oră de la producerea incendiului, flăcările au fost stinse, înainte ca acestea să se propage şi la alte bunuri aflate în imediata apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat după ce mai mulţi copii s-au jucat cu focul.

În data de 11.01.2012, la ora 18.39 pompierii militari din ISU General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în localitatea Brezoi, pe DN 7 la km 207, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autotir, înmatriculat în Turcia, care transporta anvelope. Până la stingerea incendiului, au ars: elementele combustibile din componenţa capului tractor, instalaţia de climatizare de la semiremorcă în proporţie de 70-80% şi s-au degradat latura frontală a semiremorcii şi o parte din plafonul interior al acesteia. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminarii arată că flăcările au izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit produs la instalaţia de alimentare cu energie electrică, deteriorată în urma unor acţiuni mecanice. Valoarea estimativă a pagubelor totalizează circa 80.000 de lei, fiind salvată remorca şi marfa din ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe