Două accidente rutiere grave produse în localitatea Horezu, cu un mort şi şase răniţi

duminică, 8 ianuarie 2012

• La interval de numai 30 de minute,

Două accidente rutiere grave produse în localitatea Horezu, cu un mort şi şase răniţi

Viteza excesivă şi cea neadecvată condiţiilor meteo-rutiere, continuă să rămână principala cauză a accidentelor rutiere. În data de 08 ianuarie, ora 02.10, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier grav, în localitatea Horezu. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constata că Ionuţ P., de 20 ani, din comuna Buneşti, în timp ce conducea autoturismul BMW , din direcţia Tg. Jiu - Rm. Vâlcea, pe DN 67, în localitatea Horezu, la km 154+1000 m, la ieşirea dint-o curbă periculoasă la dreapta, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed, a pierdut controlul direcţiei de deplasare spre stânga, lovind un parapet metalic, după care s-a izbit violent de doi arbori, situaţi pe spaţiul verde din partea stângă a drumului şi s-a oprit pe un teren arabil din vecinătatea DN67.

În urma impactului a rezultat decesul numitei Geanina V., de 18 ani, din comuna Stoeneşti, rănirea gravă a două persoane şi rănirea uşoară a altor două persoane, toţi pasageri ai autoturismului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0, 13 mg/l alcool pur in aerul expirat şi i-au fost recoltate doua probe biologice de sânge. În cauză sunt efectuate cercetări faţă de Ionuţ P., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

După 30 de minute de la producerea accidentului, un alt eveniment rutier s-a produs la intersecţia DN67 cu DN 65 C, la Km 154+100m, în localitatea Horezu. Valentin G., de 52 ani, din localitatea Horezu, conducătorul unei ambulanţe care transporta două dintre victime la Spitalul Judeţean Vâlcea, pe fondul neatenţiei în conducere, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Audi, condus de Mihai C, de 25 ani, din comuna Oteşani, care nu a acordat prioritate de trecere ambulanţei, deşi aceasta avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Din accident a rezultat rănirea gravă a asistentului de pe ambulanţă, Grigore P., de 62 ani, din Tomşani şi rănirea uşoară a minorei C. L, de 16 ani, din localitatea Horezu, pasageră în autoturismul Audi. În prezent se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor accidentelor şi împrejurărilor în care s-au produs cele două evenimente rutiere.

Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, care afectează nu doar participanţii la trafic ci şi familiile acestora, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier vă recomandă: adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă; reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii; măriţi distanţa între autovehiculele în mers; evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi în deosebi a depăşirilor neregulamentare; adoptaţi un comportament preventiv în trafic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe