|marți, ianuarie 18, 2022
  • Follow Us!

Aniversăm Unirea Principatelor Române, ca membri ai marii familii europene 

• Deputatul Samoil Vîlcu:

Aniversăm Unirea Principatelor Române, ca membri ai marii familii europene

24 ianuarie are o mare încărcătură istorică pentru români. În această zi, în 1859, a fost oficializată Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească. Devenită Sărbătoare Naţională, ziua Principatelor Române este sărbătorită în toată România. Şi în acest an, deputatul PDL Samoil Vîlcu va lua parte la evenimente organizate cu această ocazie.

„24 ianuarie este ziua în care sărbătorim an de an, din 1859, un mare eveniment al istoriei poporului român: Unirea Principatelor. Este o zi specială pentru noi toţi. În 1859 Adunarea Electivă a Ţării Româneşti s-a pronunţat pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, realizând astfel unirea Ţării Româneşti cu Moldova. În această zi ne amintim, cu admiraţie, de reuşita predecesorilor noştri. Alegerea domnitorului Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, în fruntea Ţării Româneşti a reprezentat primul pas important în făurirea statului naţional unitar român.

Aniversăm Unirea Principatelor Române, de această dată ca membri ai marii familii europene. Este un moment de sărbătoare, un moment în care gândurile noastre se îndreaptă spre înaintaşii care au înfăptuit Unirea Moldovei cu Ţara Românească, eveniment de importanţă capitală în devenirea statului român, un reper istoric de neuitat. Mai mult decât unirea a două teritorii, la 24 ianuarie 1859 s-au pus bazele pentru o Românie modernă, decisă să aplice cele mai radicale reforme politice, economice şi sociale ale vremii, reforme care au dus la modernitatea statului român de mai târziu”, spune deputatul Samoil Vîlcu în mesajul său prilejuit de aniversarea Unirii Principatelor Române.

Leave a Response