Un şofer a omorât doi pietoni care se deplasau regulamentar pe partea dreaptă

miercuri, 28 decembrie 2011

• În zona Râureni,

Un şofer a omorât doi pietoni care se deplasau regulamentar pe partea dreaptă

La data de 23 decembrie, ora 20.30, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier grav care a avut loc în municipiul Rm. Vâlcea. În urma verificărilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea au constatat că Ioan M., de 33 ani, din localitatea Rm.Valcea, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen, pe DN 64, din direcţia Dragăşani-Rm. Vâlcea, la Km 110+550, a fost surprins de traversarea neregulamentară a unui pieton. În încercarea de a-l evita pe Dumitru U., de 62 ani, din localitate, conducătorul auto a virat brusc dreapta acroşând victima cu partea lateral stânga, după care a pierdut controlul volanului, ieşind în afara carosabilului, prin partea dreapta a drumului în direcţia sa de mers, unde a acroşat a doua persoană, respectiv Ilie B., de 58 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea care, în calitate de pieton, se afla pe acostamentul din partea dreaptă a drumului.
În urma evenimentului rutier a rezultat decesul ambilor pietoni şi rănirea uşoară a Georgianei M., pasageră în autoturismul implicat în accident. Conducătorului auto implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări faţă de Ioan M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă precum şi pentru identificarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
Poliţiştii rutieri reamintesc că pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care
conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.

Accident rutier grav cu zece victime, la Băbeni

La data de 26 decembrie, ora 02.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Băbeni. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constata că Petre M., de 54 ani, din oraşul Călimăneşti, în timp ce conducea autoturismul VW Transporter, din direcţia Drăgăşani - Rm. Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băbeni, la km. 99+520 m, pe fondul oboseli, a adormit la volan, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă spre dreapta direcţiei de mers, lovind frontal un copac de pe marginea drumului naţional. În urma impactului a rezultat decesul numitei Mariei D., de 55 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, rănirea gravă a 5 persoane şi rănirea uşoară a altor 4 persoane, toţi pasageri ai autoturismului. Toate persoanele implicat în accident au fost transportate la Spitalul Judeţean Valcea pentru investigaţii medicale, în timp ce conducătorului auto i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere informează conducătorii auto cu privire la regulile ce trebuiesc respectate pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, în cazul în care trebuie să parcurgeţi distanţe mari de drum: înainte de a pleca în cursă, odihniţi-vă pentru cel puţin 8 ore; planificaţi-vă drumul cu pauză la fiecare 2 ore sau 160 Km; călătoriţi în cabină cu un partener sau un pasager care să observe semnele de oboseală (dificultăţi în concentrarea atenţiei, starea de nelinişte sau iritare, omiterea semnelor sau indicatoarelor rutiere etc.); evitaţi folosirea medicamentelor sau a consumului de alcool; în cazul în care s-a instalat starea de oboseală opriţi-vă într-un refugiu şi dormiţi puţin; opriţi-vă pentru a consuma cafea şi pentru a realiza câteva exerciţii fizice; rugaţi-vă partenerul de drum, în cazul în care acesta este posesor de permis de conducere, să vă înlocuiască la volan.

Un bărbat din Ocnele Mari a fost arestat pentru mai multe infracţiuni

La data de 27 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri împreună cu cei din cadrul Poliţiei Ocnele Mari au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o perioadă de 3 ani, emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pe numele lui Vasile C., de 56 ani, domiciliat în oraşul Ocnele Mari.
Prin desfăşurarea de activităţi specifice poliţiştii au reuşit identificarea şi conducerea condamnatului în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, acesta fiind reţinut pentru infracţiuni la regimul circulaţiei soldate cu vătămarea corporală a unei persoane.
Bărbatul este cercetat pentru fapta comisă la data de 27 mai 2007. Astfel, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism deşi avea permisul de conducere anulat şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, Vasile C., a accidentat grav o persoană de sex feminin. În urma impactului femeia a suferit o vătămare corporală care a necesitat pentru vindecare 55 de zile de îngrijiri medicale. Autorul infracţiunilor se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Autorul mai multor furturi din locuinţe a fost prins în comuna Creţeni

În data de 27 decembrie, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Amărăşti l-au surprins pe Marin T., de 56 ani, din municipiul Drăgăşani, în timp de sustrăgea mai multe bunuri din locuinţa lui Nicolae U., acesta fiind plecat în străinătate. Cu ocazia verificărilor efectuate a rezultat faptul că în perioada 01.11-27.12.2011 bărbatul a mai pătruns în locuinţa lui Ilie L, prin efracţie, sustrăgând un motoferăstrău şi o motocositoare, bunuri pe care a intenţiona să le vândă prin comunele învecinate. Bărbatul este cercetat sub aspectul infracţiunii de furt calificat şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.
Poliţiştii Secţiei nr 5 Poliţie Rurală recomandă unele măsuri de protecţia a locuinţelor în vederea prevenirii furturilor din acestea: iniţiaţi şi păstraţi relaţiile bune cu vecinii - ei pot recunoaşte sau depista un răufăcător în curte, la uşa sau fereastra dumneavoastră; dacă aveţi suspiciuni în legătură cu o persoană, anunţaţi imediat poliţia şi alertaţi vecinii; dacă lipsiţi de acasă, chiar si pentru un timp scurt, nu vă anunţaţi absenţa; comunicaţi la plecare unui vecin de încredere, unei rude sau unei cunoştinţe destinaţia şi numărul de telefon unde puteţi fi găsit în caz de nevoie; verificaţi la plecare dacă aţi luat toate măsurile de siguranţă a locuinţei; dacă plecaţi pentru mai mult timp de acasă, nu lăsaţi corespondenta sau ziarele să se adune în cutia poştală; rugaţi un vecin sau o rudă să vă ridice corespondenţa; acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară ca fac parte din diferite instituţii sau societăţi; solicitaţi legitimaţia de serviciu şi buletinul de identitate şi reţineţi numele, prenumele şi seria actului de identitate; învăţaţi copiii să nu dea relaţii nimănui despre locuinţa sau bunurile din aceasta şi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră; montaţi uşi duble dacă intrarea în locuinţă se face direct din stradă.

Pompierii şi poliţiştii cercetează cauzele producerii unui incendiu

La data de 28 decembrie, ora 03.18, poliţiştii Secţiei nr. 11 de Poliţie Rurală Zătreni au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de Ştefan V. din Livezi, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au incendiat fânarul aflat în curtea locuinţei. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constat că cele sesizate se confirmă, iar prin incendiere a fost distrus parţial fânarul din lemn, în care se afla o cantitate neînsemnată de fân. Incendiul a fost izolat şi stins de pompierii militari din cadrul Grupei de intervenţie Grădiştea. În cauză se continua cercetările pentru identificarea cu certitudine a cauzelor şi împrejurărilor care au dus la izbucnirea incendiului.

Obiectele pirotehnice în atenţia poliţiştilor vâlceni

Vin sărbătorile şi odată cu ele multe momente minunate. Din păcate, numeroase riscuri pot întuneca frumuseţea acestor zile. O bună informare şi o atenţie sporită vă pot asigura sărbători liniştite şi fericite. Având în vedere această perioadă, poliţiştii acţionează zilnic în zonele în care se pot comercializa articole pirotehnice, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale. În conformitate cu Legea 126/1995 persoanele fizice nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa, folosi sau executa orice altă operaţiune cu obiecte pirotehnice din clasele II-IV, T1 si T2 precum şi petarde, pocnitori şi obiecte zburătoare luminoase din clasa I, însă pot deţine şi folosi obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa I (respectiv steluţe, lumânări, jerbe cu scântei, inele de foc cu sateliţi) tot timpul anului, cu excepţia petardelor, pocnitorilor şi obiecte zburătoare luminoase din această clasă.
Persoane juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele pentru care au fost autorizate şi numai pentru uzul propriu, conform Legii nr. 406/2006 şi nu pot comercializa către populaţie obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T.1, T2, precum şi petarde, pocnitori şi obiecte zburătoare luminoase din clasa I. Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase" şi a pocnitorilor din clasa I, efectuate fără drept, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.
Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a criminalităţii vă recomandă să utilizaţi numai produse pirotehnice permise de lege, comercializate legal, să citiţi cu atenţie instrucţiunile de pe ambalaj şi să le respectaţi cu stricteţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe