S-a stabilit programul "Memorialului Constantin Tită"

miercuri, 21 decembrie 2011

Handbal feminin

S-a stabilit programul "Memorialului Constantin Tită"

A devenit o tradiţie ca la finalul fiecărui an campioana României la handball feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, să organizeze o competiţie amicală în memoria fostului mare om de handbal, Constantin Tită, cel pe care toată lueam în numea "Generalul". Nelipsit zeci de ani de la meciurile de handbal dar şi de volei sau baschet disputate în sala Traian, "Generalul" a fost un simbol al sportului vâlcean. La turneul amical vor participa, alături de Oltchim, alte trei formaţii din Liga Naţională feminină, Corona Braşov, Universitatea Constanţa şi HCM Roman.
Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, cu începere de la ora 14.30. Oltchim este favorită clară la câştigarea trofeului. Pentru echipa antrenată de Radu Voina va debuta şi interul Daniela Băbeanu, handbalistă care şi-a făcut junioratul la Râmnicu Vâlcea dar care nu a apucat să joace la echipa mare, fiind împrumutată la alte formaţii din Liga Naţională. Cel mai probabil Radu Voina va rula întreg lotul de jucătoare pe care îl va avea la dispoziţie şi vor juca mai multe minute handbaliste care au evoluat mai puţin în ultima perioadă: Sanela Knezovic, Roxana Han sau Melinda Geiger.

Iată care este programul Memorialului Constantin Tită, ajuns la cea de-a treia sa ediţie:

Marţi, 28 decembrie:

11.00 C.S. Corona Braşov - H.C.M. Roman
13.00 Oltchim Rm. Vâlcea - Universitatea Constanţa
18.00 H.C.M. Roman - H.C. Tomis Constanţa
20.00 Oltchim Rm. Vâlcea - C.S. Corona Braşov

Miercuri, 28 decembrie:

11.00 Corona Braşov - H.C. Tomis Constanţa
13.00 Oltchim Rm. Vâlcea - H.C.M. Roman

În grupă cu Franţa pentru Jocurile Olimpice

Naţionala de handbal feminin a României a numeric în cea mai uşoară grupă posibilă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, chiar dacă a terminat pe locul 13 la turneul final al Campionatului Mondial, recent terminat în Brazilia. Tricolorele sunt sigure că se vor duela cu Franţa, naţională care va şi organiza turneul şi care a terminat pe locul secund la mondiale şi cu Japonia. Ultima adversară se va decide în luna ianuarie, atunci când va avea loc Cupa Africii. Dacă această competiţie va fi câştigată de marea favorită, Tunisia, atunci în grupa României va veni Muntenegru. În orice altă variantă, grupa va fi completată cu Tunisia, situaţie care ar fi pe placul româncelor. La Jocurile Olimpice ajung primele două clasate în fiecare grupă. Favorită este Franţa, în timp ce România şi, cel mai probabil, Muntenegru, se vor lupta pentru a doua poziţie care duce la Londra. Va fi un duel unedit între Marija Jovanovic, lidera naţionalei din Muntenegru şi colegele sale de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cinci naţionale au obţinut deja calificarea la Jocuriole Olimpice de la Londra: Norvegia, Suedia, Coreea de Sud, Brazilia şi Marea Britanie. Ultimele şapte locuri pentru JO din 2012 vor fi decise astfel: un loc este atribuit câştigătoarei Cupei Africii (ianuarie 2012) şi alte şase echipe se vor califica în urma turneelor preolimpice (25-27 mai)
Iată care sunt grupele turneelor preolimpice: (25-27 mai), în cazul în care Tunisia nu câştigă Cupa Africii: Grupa 1: Franţa, Angola, România, Japonia. Grupa 2: 
Spania, Croaţia, Argentina, Muntenegru. Grupa 3: Danemarca, Rusia, Locul II de la Cupa Africii, Rep. Dominicană. Componenţa a două grupe va suferi modificări dacă Angola va câştiga luna viitoare Cupa Africii: Grupa 1: Franţa, Muntenegru, România
Japonia. Grupa 2: Spania, Croaţia, Argentina, Olanda.

Oltchim s-a reunit

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au reunit la sala polivalentă Traian pentru noi antrenamente. Chimistele au venit cu 8 zile mai devreme decât era programat iniţial, din cauza parcursului scurt pe care România l-a avut la CAmpionatul Mondial din Brazilia. "Am sosit mai devreme decât ne aşteptam cu toţii, astfel că este normală această reprogramare. Ne reunim astăzi, în loc de 27 decembrie. Fetele vor avea timp să reintre treptat în efort. Vor avea trei zile libere de Crăciun, iar apoi vom participa la turneul de pe teren propriu, din 27-28 decembrie. Ştiu că tot lotul este valid, reunirea este valabilă pentru toate jucătoarele, inclusiv stranierele, care au fost plecate la echipele naţionale. Doar Adina Fiera avea programat un control medical la genunchi, la Bucureşti", a declarat antrenorul Radu Voina. După Revelion, jucătoarele de la Olchim se vor reîntâlni în 3 ianuarie 2012, urmând ca a doua zi să plece spre Turcia, la un stagiu de pregătire găzduit de finalista Challenge Cup din sezonul trecut, Muratpasa Belediyesi SK. . Liga Naţională este întreruptă până în 14 ianuarie 2012, când se va relua cu meciurile din cadrul etapei a IX-a, dar Oltchim va juca încă un meci, în 11 ianuarie, în deplasare, cu Dunărea Brăila, acesta fiind amânat din etapa a VIII-a. În Liga Campionilor primul meci din faza grupelor principale pentru Oltchim va avea loc pe 4 februarie, pe terenul campioanei Sloveniei, Krim Mercator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe