Prefectul Petre Ungureanu îl îndeamnă pe Ion Cîlea să aibă o atitudine decentă

duminică, 18 decembrie 2011

• După ce preşedintele CJ Vâlcea a fost foarte supărat că nu a fost invitat la vizita ministrului Elena Udrea,

Prefectul Petre Ungureanu îl îndeamnă pe Ion Cîlea să aibă o atitudine decentă

Zilele trecute, prefectul Petre Ungureanu a ţinut să facă câteva clarificări şi precizări referitoare la acuzaţiile formulate de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, cu privire la faptul că nu a fost invitat oficial la vizita ministrului Elena Udrea efectuată la pârtiile de schi de la Voineasa. „Nu doresc să intru în polemică cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dar ieşirile sale publice, mai ales când se referă la un membru al Guvernului României, mă obligă să iau atitudine. Concret, este vorba despre comunicatul de presă, publicat sub titlul «Explicaţia unei vizite anonime», prin care preşedintele CJ Vâlcea «informează» opinia publică despre motivele «vizitei incognito» a ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la şantierul de la Voineasa.

Din respect pentru vâlceni, şi pentru corecta lor informare, precizez că vizita de lucru a doamnei ministru nu a fost una incognito, din moment ce a fost anunţată pe site-ul MDRT şi urmată de un comunicat de presă. Lumea trebuie să ştie că vizita ministrului Elena Udrea a fost organizată la nivel central şi nici vorbă ca prefectul sau vicepreşedintele Consiliului Judeţean să se ocupe de «discreţia absolută» a acesteia. Ministrul Elena Udrea, însoţită de specialişti din minister, a verificat stadiul lucrărilor de dezvoltare a domeniului schiabil din staţiunea Vidra, iar la această acţiune au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor instituţiilor implicate în proiect. Vorbim aici despre cea mai mare investiţie guvernamentală în judeţul Vâlcea, din toate timpurile, în beneficiul comunităţii locale şi pentru relansarea economică din zonă. Proiectul are o valoare de 140 milioane lei, aproximativ 32,2 milioane euro, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, atribuirea şi urmărirea contractelor aferente implementării fiind gestionată de beneficiar, respectiv Consiliul Local Voineasa.

În condiţiile unei asemenea oportunităţi pentru Vâlcea şi pentru locuitorii săi, orgoliile unui om şi dorinţa de a-şi folosi funcţia administrativă în scop electoral nu-şi au rostul. Cred că a sosit momentul unei atitudini decente pentru ca autorităţile centrale să aibă percepţia unor parteneri de dialog serioşi, care lucrează în folosul comunităţii locale şi nu a ego-ului propriu. Şi mai ales, să nu fie nevoite să exprime, la cererea anumitor jurnalişti vâlceni, un punct de vedere cu privire la «gâlceava» autorităţilor judeţene, pe baza unui comunicat de presă ce reprezintă, mai degrabă, un puseu de personalitate", a ţinut să menţioneze prefectul Petre Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe